Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα


ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες γυμνιστών δεν φορούν πλέον ...φύλλο συκής 

 

Με το πέρασμα του χρόνου, ο περισσότερος κόσμος γίνεται πιο ανεκτικός προς τους γυμνιστές. Ωστόσο, ο τουρισμός για τους γυμνιστές προχωρεί με μικρότερα βήματα



Οι παραλίες γυμνιστών δεν φορούν πλέον ...φύλλο συκής

Τα ταμπού λιγοστεύουν και οι γυμνιστές απολαμβάνουν με μεγαλύτερη άνεση το μπάνιο τους σε δεκάδες παραλίες της Ελλάδας, συχνά δίπλα σε όσους κολυμπούν φορώντας το μαγιό τους.
Πάντως, αν και η ατμόσφαιρα είναι σήμερα πολύ περισσότερο ανεκτική σε σύγκριση με τις «μαύρες» για τους γυμνιστές δεκαετίες του 1970 και του 1980, με το ατελείωτο κυνηγητό από την αστυνομία και τη λιγότερο «προοδευτική» μερίδα των κολυμβητών, ακόμα καταγράφονται νοοτροπίες που αποθαρρύνουν τους γυμνιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη απαγόρευση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου του γυμνισμού σε όλες τις παραλίες του νησιού.

Ο Βασίλης είναι 34 χρόνων και κάνει γυμνισμό από τα 18. Εχοντας επισκεφτεί τις περισσότερες παραλίες της Ελλάδας, διαπιστώνει ότι, με το πέρασμα του χρόνου, ο περισσότερος κόσμος γίνεται πιο ανεκτικός προς τους γυμνιστές. Λέει, ωστόσο, ότι ακόμα είμαστε πιο συντηρητικοί σε σχέση με άλλους λαούς.

Η Ελλάδα, παρά τις χιλιάδες πανέμορφες παραλίες της, έχει μικρότερο αριθμό επισκεπτών που κάνουν γυμνισμό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης
Η Ελλάδα, παρά τις χιλιάδες πανέμορφες παραλίες της, έχει μικρότερο αριθμό επισκεπτών που κάνουν γυμνισμό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης
«Παλιά τα πράγματα ήταν μαύρα με αποχρώσεις γκρίζου και τώρα είναι γκρι με αποχρώσεις λευκού. Σίγουρα μας αποδέχονται πιο εύκολα, αλλά η κατάσταση δεν είναι ιδανική ακόμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε καταλάβει ότι γυμνισμός δεν σημαίνει ''ψάχνω για σεξουαλικό σύντροφο''. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, ο γυμνισμός γίνεται περισσότερο δημοφιλής στους νέους που αναζητούν εναλλακτικές μορφές διακοπών».

Η ελληνική πραγματικότητα, λέει ο συνομιλητής μας, υποχρεώνει πολλούς συμπατριώτες μας να αγνοήσουν την αλλαγή προς το προοδευτικότερο της νοοτροπίας και να επιλέξουν άλλες χώρες της Ευρώπης. «Πολλοί Ελληνες έχουν εγκαταλείψει τα νησιά μας και πάνε στην Κροατία για γυμνισμό. Ο λόγος είναι ότι στην Αδριατική οι γυμνιστές είναι πολύ μεγάλο ποσοστό των τουριστών. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά τώρα έχει πέσει πολύ λόγω κάποιων δυσάρεστων περιστατικών. Επίσης, όταν ο κόσμος θέλει να κάνει γυμνιστικές διακοπές, θέλει να έχει και τα αντίστοιχα καταλύματα, κάμπινγκ ή ξενοδοχεία. Εδώ δεν τα έχουμε και αντίθετα τα έχουν στην Κροατία και, τελευταία, στην Τουρκία», υπογραμμίζει.

Οι παραλίες γυμνιστών δεν φορούν πλέον ...φύλλο συκής

Ο ιδιοκτήτης ενός από τα λίγα ξενοδοχεία της Ελλάδας που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυμνιστές, ο κ. Νίκος, συμφωνεί ότι η κατάσταση είναι περίπου αυτή και λέει ότι οι Ελληνες που κλείνουν δωμάτια αποτελούν τη μειοψηφία των πελατών του. «Στη χώρα μας ταυτίζουμε τον γυμνισμό αποκλειστικά με την έννοια του ''κάνω μπάνιο γυμνός σε μια παραλία'' και τίποτα περισσότερο. Οπότε έχουμε λίγα ζευγάρια από την Ελλάδα και αυτά κλείνουν δωμάτια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», λέει.

Ο κ. Νίκος εκτιμά ότι η Ελλάδα, παρά τις χιλιάδες πανέμορφες παραλίες της, έχει μικρότερο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, κάτι που αποδίδει στην ελλιπέστατη διαφήμιση. «Είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ για το πόσο φιλική είναι η Ελλάδα στο θέμα του γυμνισμού. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά τη νοοτροπία μας, οπότε μια καλή διαφημιστική εκστρατεία θα μπορούσε να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα», καταλήγει.

Ο Βασίλης, από την πλευρά του, τονίζει ότι η πολιτεία μπορεί να δώσει την απάντηση καθορίζοντας επίσημα παραλίες για γυμνιστές. «Υπάρχει ο νόμος που λέει ότι ο γυμνισμός δεν είναι παράνομος, αλλά δεν έχει υπάρξει η μέριμνα για να οριοθετηθεί έστω και μια παραλία. Αν είχε γίνει αυτό, θα έρχονταν στην Ελλάδα περισσότεροι τουρίστες, χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να τους φέρει κάποιος την αστυνομία».

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Συμβουλές για τις μεικτές παραλίες

Ο γυμνισμός απαγορεύεται στις μεγάλες παραλίες με οικογένειες, οπουδήποτε υπάρχουν οι σχετικές πινακίδες και στις παραλίες όπου δεν υπάρχουν άλλοι γυμνιστές.
Αν βρίσκεστε σε παραλία όπου υπάρχουν κάποιοι γυμνιστές καθίστε όσο πιο κοντά τους μπορείτε.
Αν ακούσετε κάποιον να κάνει αρνητικά σχόλια για τον γυμνισμό φορέστε το μαγιό σας.
Αν δείτε κάποιον να εκνευρίζεται είναι καλύτερα να φύγετε.
Μην αρχίσετε τους λεκτικούς διαξιφισμούς με όσους είναι κατά του γυμνισμού.

ΟΔΗΓΟΣ

Τα δέκα πρέπει και δεν πρέπει
  • Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συσχετίζεται με την οποιουδήποτε τύπου σεξουαλική αναζήτηση.
  • Δεν αποτελεί δικαίωμα μιας συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού ομάδας, αλλά όλων ανεξαιρέτως.
  • Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συνδέεται με την επιδειξιμανία και την ηδονοβλεψία.
  • Ο γυμνισμός ενέχει ερωτισμό, αλλά δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση.
  • Οι γυμνοί φίλοι απολαμβάνουν και μοιράζονται την εμπειρία του γυμνισμού ως έκφραση ουσιαστικής σωματικής και πνευματικής /ψυχικής επαφής και όχι ως λανθάνουσα σεξουαλική επιθυμία.
  • Ο γυμνισμός αποτελεί ιδεολογία, με την έννοια ότι προσδιορίζεται από ένα σύστημα εννοιών όπως: αυτοεκτίμηση, φυσιολατρία, ελευθερία έκφρασης, απενοχοποίηση, αληθινή επαφή, φυσικότητα.
  • Ο γυμνισμός για πολλούς ανθρώπους δεν περιορίζεται στη φύση ή στο νερό, αλλά μπορεί να αποτελέσει συνήθεια της καθημερινότητάς τους στον προσωπικό τους χώρο. Η αίσθηση της γυμνής παρέας μέσα σ' ένα σπίτι δεν πρέπει να θεωρείται ύποπτη ή ενοχοποιητική κατάσταση, ούτε να συνοδεύεται από υπαινιγμούς σεξουαλικότητας.
  • Οι γυμνοί φίλοι μπορούν να συνυπάρχουν ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένοι γυμνιστές.
  • Ο γυμνισμός δεν ακυρώνει τις ορμές μας, ούτε απαγορεύει την με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασή τους. Μπορεί ως έννοια να περιέχει και την ερωτική έκφραση, αλλά δεν πρέπει επ' ουδενί να προσδιορίζεται από αυτήν.
  • Ο γυμνισμός είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος (όχι βέβαια ο μοναδικός) να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως και να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους χωρίς μάσκες, ρετουσαρίσματα και υποκριτικές εκδηλώσεις.




Στέλιος Βογιατζάκης
svogiatzakis@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63283120 



Κάντε διακοπές… γυμνοί!

 
Ανήκετε στους «εραστές» του γυμνισμού; Θέλετε να κάνετε μπάνιο σε παραλίες και πισίνες αλλά θεωρείτε ότι τα μαγιό… περισσεύουν; Δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε που δεν μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα σε όλες τις παραλίες της χώρας. Ούτε φυσικά χρειάζεται να ψάχνετε απόκρυφα σημεία για να βουτήξετε έτσι όπως «σας γέννησε η μητέρα σας». Κι αυτό διότι ανά την Ελλάδα υπάρχουν ξενοδοχεία, και ειδικά στην Κρήτη, που περιέχουν ένα πλήρες πακέτο διακοπών.
Αυτά τα ξενοδοχεία προσελκύουν μόνο γυμνιστές που κυκλοφορούν στις πισίνες χωρίς ρούχα και δεν προξενούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που κάνουν εκεί διακοπές. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί.
Φυσικά, αν δεν έχετε ξανακάνει γυμνισμό, θα σας φανεί λίγο παράξενο στην αρχή. Όμως, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν να παίρνουν… μάτι στη θέα του… γυμνού, τότε, το μέρος αυτό δεν είναι για εσάς.
Ξεχάστε λοιπόν τις ταινίες του ΄80 που έδειχναν τους ηθοποιούς να… μασκαρεύονται για να… θαυμάσουν λίγο μπούτι παραπάνω (και όχι μόνο). Εξάλλου, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τώρα υπάρχουν παραλίες που φημίζονται για γυμνισμό. Όμως, άλλο παραλίες και άλλο ξενοδοχεία…
Άλλωστε, το κίνημα του γυμνισμού έχει καθιερωθεί και κανείς πλέον δεν μπορεί να το… κόψει παρά το γεγονός ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις ανά το παρελθόν…


Πώς άρχισε ο γυμνισμός ανά τον κόσμο
Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903 κοντά στο Αμβούργο. Έτσι, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κίνημά του εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και κατά τη δεκαετία του 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, κυρίως στη Γερμανία. Όμως, όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία, το κίνημα τέθηκε υπό διωγμό.
Λίγα χρόνια αργότερα, ο κοινωνικός γυμνισμός με ιδιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Εκεί ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών το 1930 και καθιερώθηκε κατά τη δεκαετία που ακολούθησε. Έτσι, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε διαστάσεις κοινωνικού κινήματος. Οι νέοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κοινωνικής τάξης (χίπις, κ.ά.) είδαν στο γυμνισμό μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και γι’ αυτό τον ενίσχυσαν.
Στην Ελλάδα, μία πρώτη κίνηση γυμνιστών εμφανίστηκε στο Μεσοπόλεμο όμως δεν εδραιώθηκε. Τότε, οι οπαδοί του, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, κυκλοφόρησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ένα περιοδικό που τιτλοφορείτο «ΦΛΕΡΤ» (Φυσιολατρική Λογοτεχνική Επιθεώρηση Ριζοσπαστικών Τάσεων).
Όμως, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα άρχισε να προσελκύει γυμνιστές τουρίστες που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο να κολυμπήσουν, όπως θέλουν. Απόλυτα ελεύθεροι δηλαδή.
Οι γυμνιστές άλλωστε πιστεύουν ότι η θέα του γυμνού κορμιού δεν έλκει τους άλλους σεξουαλικά αλλά πρόκειται για μία φυσική κατάσταση και έκθεση του σώματος.

Οι παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό


Ουσιαστικά, νόμιμες ελεύθερες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Όμως, υπάρχουν κάποιες σε νησιά και όχι μόνο που φημίζονται για τους γυμνιστές που προσελκύουν. Οπότε, δείτε ποιες είναι είτε για να πάτε αν είστε λάτρεις του γυμνού μπάνιου είτε για να τις αποφύγετε αν δεν σας αρέσει.



Παραλία Χιλιαδού Εύβοιας: η Χιλιαδού αποτελεί, εκτός από τη δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας λόγω της άγριας ομορφιάς που της προσδίδουν τα βράχια της και τα ορμητικά κύματα του Αιγαίου, και μία από τις ελάχιστες «επίσημες» παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα –στο βόρειο τμήμα της, ένας μικρός κολπίσκος είναι reserve για τους γυμνιστές.


Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος: Οργανωμένη παραλία γυμνιστών, δημοφιλής για τα κρυστάλλινα νερά της, την ψιλή άμμο αλλά και την απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα που εξασφαλίζει ο θεόρατος βράχος που τη χωρίζει από την Μπανάνα.

Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα: Αμμώδης παραλία γυμνιστών με απότομες πλαγιές που προσφέρουν απομόνωση


Παραλία Πλακιάς, Κρήτη: Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Ένα τοπίο που συνδυάζει βουνό, βράχια, χρυσή άμμο και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Το τελευταίο κομμάτι της παραλίας είναι η περιοχή των γυμνιστών.


Παραλία Αμμούδι, Κρήτη: Υπάρχουν ελάχιστοι γυμνιστές σε αυτή την παραλία με την πλειοψηφία να βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την παραλία. Σε ένα μικρό κολπίσκο συγκεκριμένα τον οποίο οι κάτοικοι ονομάζουν «Αμμουδάκι».


Παραλία Χαλικιάδα, Αγκίστρι: η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας γυμνιστών. Η κατάβαση θα δυσκολέψει λίγο όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο να κατεβαίνουν βράχους.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο http://www.parakseno.gr υπάρχουν και οι παρακάτω οργανωμένες παραλίες γυμνιστών

 Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αθήνα πάλι, από το 1983 υπάρχει ο σύλλογος γυμνιστών-φυσιολατρών “Αδάμ και Εύα” καθώς και ο σύλλογος γυμνιστών Ελλάδος “Οι πρωτόπλαστοι”.



ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Παραλίες γυμνιστών υπάρχουν όμως και στο εξωτερικό. Οι πιο γνωστές είναι οι: Valarta στην Κροατία, στην οποία υπάρχει κοντά και κάμπινγκ γυμνιστών, Playa de Maspalomas, στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται για μία παραλία 3χλμ.
Ακόμη μία παραλία γυμνιστών είναι η Euronat στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, στην πλευρά δηλαδή που βλέπει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αλλά και η Les Grottes Plage στη Γαλλία που βρίσκεται στο νησάκι Ile du Levant της Μεσογείου.
Και στην Ισπανία όμως υπάρχει η παραλία Vera Playa και στην περιοχή υπάρχουν μέχρι και καταλύματα γυμνιστών.
Στη Φλόριντα των ΗΠΑ υπάρχει η παραλία Haulover. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαϊάμι και το κομμάτι που προορίζεται μόνο για γυμνιστές έχει δικούς του ναυαγοσώστες.
Πάντως, ανά τον κόσμο, υπάρχουν καταλύματα που προορίζονται για γυμνιστές. Αρκεί μόνο να τα δοκιμάσετε. Όσοι κάνετε κέφι βέβαια…
 http://troktiko.eu/2012/07/kante-diakopes-gumnoi/


Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στη Ρόδο 

Ανοίγει σε λίγες ημέρες το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στη Ρόδο. Μετά την Κρήτη και τα Επτάνησα, το νησί των Ιπποτών, αποφάσισε να επενδύσει στον φυσιολατρικό τουρισμό, που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Όπως γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της, η ιστοσελίδα ifimerida.gr το ξενοδοχείο Naturist Angel (φυσιολάτρης άγγελος) ανοίγει στο Παραδείσι στις 29 Απριλίου.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, κ. Καίτη Μπιλιά μιλώντας στην ιστοσελίδα, αποκαλύπτει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για φυσιολατρικές διακοπές στη Ρόδο και ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές.

Όπως εξηγεί η ίδια το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τους Έλληνες. «Μπορώ να πω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο από την Ελλάδα, γεγονός που εξέπληξε και εμάς. Οι πρώτοι μας πελάτες είναι Έλληνες και έρχονται στις 29 Απριλίου. Μετά τους Έλληνες, αυτοί που αναζητούν το site μας στο διαδίκτυο είναι οι Αγγλοι, έπονται οι Ιταλοί, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και τελευταίοι είναι οι Γερμανοί.

Μπορώ να πω ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές και ευελπιστούμε ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη όσο πιο γνωστό γίνεται το ξενοδοχείο. Έχουμε στείλει ήδη ενημερωτικά έντυπα και email σε τουριστικά πρακτορεία και συλλόγους σε όλη την Ευρώπη και δεχόμαστε θετική ανταπόκριση. Ως επιχείρηση απευθυνόμαστε κυρίως σε ζευγάρια. Θέλουμε να αποφύγουμε να υπάρχουν περισσότεροι άνδρες ή περισσότερες γυναίκες ώστε να νιώθουν πάντα άνετα οι φιλοξενούμενοί μας». καταλήγει η κ Μπιλιά

protothema.gr 
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=123103&cid=21
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/385788/kade-diakopes-gumnoi

Οι επτά αρχές του γυμνισμού 

Δείτε 14 παραλίες στην Ελλάδα όπου μπορείτε να... πετάξετε τα ρούχα σας

Μπορεί στη δεκαετία του '80 να διαδραματίστηκαν στην Αργολίδα ακόμη και επεισόδια, με εξοργισμένους κατοίκους να επιτίθενται κατά των Ολλανδών τουριστών που κατέφθαναν κατά κύματα και πετούσαν τα ρούχα τους για να απολαύσουν το μπάνιο τους απαλλαγμένοι από τα... πάντα, ωστόσο σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Ο γυμνισμός δεν ξεσηκώνει αντιδράσεις ενώ οι λάτρεις του... σπορ έχουν συγκεκριμένες, αγαπημένες παραλίες, όπου το εξασκούν. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 14 πιο γνωστές από αυτές αλλά και οι αρχές του γυμνισμού.

Που μπορείτε να πετάξετε τα ρούχα σας και να κάνετε τις βουτιές σας ελεύθερα στην Αττική:

  • ΚΑΠΕ Σούνιο (ακολουθήστε το μονοπάτι πίσω από τους βράχους στα δεξιά για να βρεθείτε στη βοτσαλωτή παραλία)
  • Ραμνούντα
  • Μαρίκες (ακολουθήστε τα σκαλοπάτια που βρίσκονται στη δεξιά άρκη της αμμουδερής παραλίας της Ραφήνας και θα βρεθείτε στο βραχώδη κολπίσκο).
  • Οι τρεις κολπίσκοι στο Μαύρο Λιθάρι
  •  
Οι 10 πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών ανά την Ελλάδα είναι οι εξής:
  • Χιλιαδού - Εύβοια
  • Μικρή Μπανάνα - Σκιάθος
  • Super Paradise - Μύκονος
  • Βελανιώ - Σκόπελος
  • Αμμούδι - Κρήτη
  • Μυρτιώτισσα - Κέρκυρα
  • Τσαμαδού - Σάμος
  • Super Paradise - Θάσος
  • Φαληράκι - Ρόδος
  • Παλαιοχώρα - Χανιά
  •  
Οι επτά αρχές του γυμνισμού:
  • Δεν σχετίζεται με τη σεξουαλική αναζήτηση
  • Αποτελεί δικαίωμα όλων και όχι μόνο συγκεκριμένων ομάδων σεξουαλικού προσανατολισμού
  • Δεν πρέπει να συνδέεται με την επιδειξιμανία και την ηδονοβλεψία
  • Δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση
  • Είναι ιδεολογία καθώς προσδιορίζεται από σύστημα εννοιών: αυτοεκτίμηση, φυσιολατρία, ελευθερία έκφρασης, απενοχοποίηση, αληθινή επαφή, φυσικότητα.
  • Δεν περιορίζεται στη φύση - Για πολλούς αποτελεί συνήθεια της καθημερινότητάς τους
  • Είναι ένας τρόπος για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.
 Σάββατο, 27 Ιούλιος 2013 18:08
πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: