Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Θα πληρώνουμε δύο φόρους τον μήνα




Θα πληρώνουμε δύο φόρους τον μήνα

Στον...τοίχο της τρόικας φαίνεται να χτυπάει η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να επιτρέψει την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε έως και εννέα δόσεις.

Θα πληρώνουμε δύο φόρους τον μήνα






Στον...τοίχο της τρόικας φαίνεται να χτυπάει η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να επιτρέψει την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε έως και εννέα δόσεις. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση, οι δανειστές θα συναινέσουν σε ένα σύστημα το οποίο θα προβλέπει πληρωμή το πολύ σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να πληρώνουμε και το ειδικό τέλος ακινήτων. Το επικρατέστερο σχέδιο προβλέπει ότι η πληρωμή θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Συμπέρασμα; Κάθε μήνα θα πληρώνουμε τουλάχιστον δύο φόρους. Και λέμε τουλάχιστον διότι το φθινόπωρο έχει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Μεταξύ αυτών;

• Τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Θα καταβληθούν μέσω τράπεζας σε μια δόση.

• Ο ΦΑΠ του 2010.

• Ο αυξημένος φόρος του πετρελαίου θέρμανσης. Ισοδυναμεί με χαράτσι ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς κάθε λίτρο θα κοστίζει έως και 30 λεπτά περισσότερο σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα. Το επίδομα θέρμανσης είναι βέβαιο ότι θα δοθεί σε λίγους και δεν θα υποκαταστήσει όλο αυτό το φορολογικό βάρος.

Όσον αφορά στον ΦΑΠ του 2011 εκτός απροόπτου δεν θα σταθεί δυνατή η καταβολή του μέσα στο 2012. Από το συγκεκριμένο φόρο, το ελληνικό δημόσιο προσβλέπει σε έσοδα 600 εκατ. ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα, το χρονοδιάγραμμα των φόρων, προδιαγράφεται εφιαλτικό. Δείτε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα πληρωμών ενός μέσου Έλληνα, όπως θα διαμορφωθεί στην περίπτωση που θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που περιγράφηκαν προηγουμένως


Φόρος Εισοδήματος
ΕΕΤΗΔΕ 2012
Άλλες επιβαρύνσεις
Αύγουστος

1η δόση

Σεπτέμβριος
1η δόση
2η δόση

Οκτώβριος
2η δόση
3η δόση
Αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Νοέμβριος
3η δόση
4η δόση
ΦΑΠ 2010
Δεκέμβριος
4η δόση
5η δόση
Τέλη κυκλοφορίας
Ιανουάριος
5η δόση


Φεβρουάριος
6η δόση



Με αυτό το πρόγραμμα, το υπουργείο Οικονομικών θα εξασφαλίσει ότι όλα τα έσοδα θα πιστωθούν στον προϋπολογισμό του 2012. Το ζήτημα είναι βέβαια αν οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να πληρώσουν τα αλλεπάλληλα χαράτσια το ύψος των οποίων, αθροιστικά, υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

http://www.fpress.gr/forologia/item/2941-tha-plironoyme-dyo-foroys-ton-mina

Δεν υπάρχουν σχόλια: