Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η σόδα κατά των κουνουπιών!








Η σόδα κατά των κουνουπιών!

Το τσίμπημα του κουνουπιού είναι ενοχλητικό και μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό ή ερυθρότητα στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Εκτός από τις γνωστές λύσεις της αμμωνίας ή κάποιου αντιϊσταμινικού προϊόντος, υπάρχουν και κάποιες πιο… πρακτικές συμβουλές περιποίησης ενός τσιμπήματος από κουνούπια.

Ανακούφιση από τον κνησμό παρέχει και η επάλειψη με μαγειρική σόδα (3 κουταλιές σόδας σε μία κουταλιά νερό), όπως και το τρίψιμο της περιοχής που έγινε το τσίμπημα του κουνουπιού με μία λιωμένη ασπιρίνη!

Στα άτομα, που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο τσίμπημα των κουνουπιών και εμφανίζουν έντονη ερυθρότητα ή ακόμα και οίδημα ή φυσαλίδες στο δέρμα τους, πρέπει να καταφύγουν στην αναζήτηση κορτιζονούχων κρεμών.

Ως πρόσθετη βοήθεια για την καταστολή των συμπτωμάτων, ο γιατρός, τον οποίο θα συμβουλευθείτε, ενδεχεται να συστήσει τη λήψη αντιϊσταμινικών από το στόμα, σε μορφή χαπιών ή αν πρόκειται για παιδιά σιρόπι ή σταγόνες. Σπάνια μπορεί να απαιτηθεί κορτιζόνη από του στόματος, αλλά αυτό θα το κρίνει ο γιατρός.

Εάν σχηματισθεί φυσαλίδα με υγρό, καλό είναι να μην την πειράζουμε και σπάσει διότι υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης και τότε μόνο μπορεί να χρειασθούν αντιβιωτικά.

Επίσης, αυτά που πρέπει να έχουμε στο νου μας πάντα σχετικά με το τσίμπημα από κουνούπια, είναι ότι δεν πρέπει να ερεθίζουμε το σημείο του τσιμπήματος με τριβή ή με τα νυχια μας, να χρησιμοποιούμε τις πιο ζεστές ημέρες κάποιο κλιματιστικό ή έστω έναν ανεμιστήρα, που δυσκολεύουν τα κουνούπια, και να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, για να αποφυγουμε νεο τσίμπημα.

Πηγή:
  mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: