Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

FT: Η Ελλάδα εγκαταλείπει την αναδιαπραγμάτευση


Για να τελειώσουν μια και καλή οι φήμες για σκληρή διαπραγμάτευση του Σαμαρά και των συνεταίρων του ...Όσοι τους ψήφισαν μπορούν να πάρουν φόρα και να χτυπήσουν τα κεφάλια τους στους τοίχους....Οι υπόλοιποι επιτέλους , ας σκεφτούμε λογικά πώς πρέπει να πράξουμε.
 
 Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το σχέδιό της να διαπραγματευτεί λιγότερο σκληρούς όρους όσον αφορά το δεύτερο δανειακό της πρόγραμμα μετά από προειδοποιήσεις πως θα απορριφθεί από τους διεθνείς πιστωτές, γράφουν οι Financial Times.
 Η Ελλάδα εγκαταλείπει την αναδιαπραγμάτευση

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν αιτηθεί τροποποιήσεων επί του προγράμματος, που συμφωνήθηκε το περασμένο Φεβρουάριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στην ορθή του πορεία», φέρεται να δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Πρόσθεσε πως «βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ».

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, η αλλαγή τακτικής εκ μέρους της Ελλάδας έρχεται καθώς αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ επισκέπτονται την Αθήνα αυτή την εβδομάδα, στον απόηχο μάλιστα της δήλωσης της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πως «δεν έχει ουδεμία διάθεση για αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Ο κ. Στουρνάρας είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με την τρόικα, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ τού ανέφεραν πως στο Eurogroup της Δευτέρας θα περάσει δύσκολες ώρες εξαιτίας της κακής πορείας του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Η τριμερής ελληνική κυβέρνηση, σημειώνουν οι FT, υποσχέθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ιουνίου ότι θα επιδιώξει μια αναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς και μια επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, για να εξομαλυνθούν οι επιπτώσεις της σχεδόν πενταετούς ύφεσης και της ανεργίας που ξεπερνά το 21%.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέφυγε κάθε αναφορά σε αλλαγή του χρονικού ορίζοντα εφαρμογής του προγράμματος στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με την τρόικα, αναφέρουν άνθρωποι που έχουν γνώση των συζητήσεων, τους οποίους και επικαλούνται οι FT.
http://tvxs.gr/news/ellada/ft-i-ellada-egkataleipei-tin-anadiapragmateysi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: