Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπ.Εξ στους Βρετανούς


Σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Βρετανό πρεσβευτή στην Αθήνα σερ Ντέιβιντ Λάντσμαν προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ. Ι. Ζέπος, κατ' εντολή του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλου, ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπ.Εξ στους Βρετανούς


Ο Κάμερον προειδοποίησε, ότι είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της χώρας του σε Έλληνες μετανάστες, που τυχόμν προκύψουν, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέπος επεσήμανε στον Βρετανό πρέσβη, ότι είναι ανεπίτρεπτες τέτοιες δηλώσεις, από τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο διάστημα έχουν επαναληφθεί σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ όσο και από την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι, ενώ αντιβαίνουν και στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στην ΕΕ.  

Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη


Επικριτικός ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής κ.Χατζημαρκάκης για τις δηλώσεις Κάμερον


Με μια ιδιαίτερα επικριτική αλλά και ειρωνική δήλωση σχολίασε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης την δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον ότι θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρει στη δήλωση του:

«Πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
newsbomb.gr
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: