Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Με κλειστή Βουλή ..οι υπάλληλοι έκαναν την τύχη τους!





Με κλειστή Βουλή ..οι υπάλληλοι έκαναν την τύχη τους!

Τι και αν η Βουλή είχε κλείσει, οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν αδρά …το εκλογικό τους επίδομα, το οποίο μεταφράστηκε σε 1.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο της Βουλής και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται εκλογικό επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας έριξε αυτό το ποσό στα 1.000 ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δοθούν συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ στους 1.200 υπαλλήλους που εργάζονται στη Βουλή… Δεν είναι και άσχημα ..εσείς τι λέτε;

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει …

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/rokanidia/story/216094/me-kleisti-voyli-oi-ypalliloi-ekanan-tin-tyhi-toys 


Παρέμβαση Πρωθυπουργού για το επίδομα "κλειστής Βουλής"



Πηγή:www.capital.gr

της Μαρίνας Μάνη

Δεν βάζουν μυαλό; Κάπως έτσι. Με την ανεργία στα ύψη και τους απλήρωτους-υποαπασχολούμενους να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, οι υπάλληλοι της Βουλής διεκδίκησαν... εκλογικό επίδομα 4.000 ευρώ έκαστος. Πρόκειται για ένα από τα προνόμια που έδωσε εδώ και χρόνια η «αυτοδιοίκητη» Βουλή στο προσωπικό της, και αφορά επίδομα 2.000 ευρώ κάθε φορά που γίνονται εκλογές.

Κι επειδή φέτος είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι υπάλληλοι ζήτησαν από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα ... διπλό επίδομα, ήτοι 4.000 ευρώ. Ο κ. Πολύδωρας, παρότι βρέθηκε στο αξίωμα του προέδρου για ένα μήνα μόνο (το διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογές) αποδέχθηκε το αίτημα, πλην όμως ...πάτησε πόδι στο ποσόν επικαλούμενος την κρίση: 1.000 ευρώ είπε – και εισακούσθηκε.

Όταν η είδηση έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο ο Α. Σαμαράς αντέδρασε, ζητώντας από τον νέο πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη να βρει τρόπο ακύρωσης της απόφασης, ενώ οι συνεργάτες του τελευταίου, αφού μετέφεραν την αντίδρασή τους για την ενέργεια του προκατόχου του, διαβεβαιώνουν ότι θα βρεθεί ο τρόπος να επιστραφούν τα λεφτά στον κορβανά της Βουλής.

Υπερωρίες σε κλειστή Βουλή λόγω εκλογών

Και να ήταν μόνον αυτό; Στις αρχές Ιουνίου το «Κεφάλαιο» δημοσιοποίησε αποφάσεις δύο υπουργείων, υπογεγραμμένες τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τις οποίες δινόταν έγκριση να πληρωθούν υπερωρίες συνεργατών βουλευτών τους μήνες Μάιο και Ιούνιο... που δεν υπήρχε Βουλή λόγω των διπλών εκλογών.

Η μία, με ημερομηνία 10 Μαϊου 2012, ανήκει στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αφορά «απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου υπαλλήλων που έχουν διατεθεί σε γραφεία βουλευτών, για τον μήνα Μάιο» (6.600 ευρώ). Η άλλη, με ημερομηνία 21 Μαϊου 2012, ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και αφορά «υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών τον μήνα Ιούνιο 2012» (995,6 ευρώ). Και οι δύο είχαν αναρτηθεί στο «Διαύγεια»...

capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: