Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Λύσεις για την ασφάλεια της κατοικίας


 
 

Λύσεις για την ασφάλεια της κατοικίας

 
Η κρίση στην Ελλάδα έχει αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας και των περιστατικών διαρρήξεων κατοικιών. Η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και οι υπηρεσίες φύλαξης και επιτήρησης χώρων από υπεύθυνες εταιρείες θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους μακριά από τον χώρο σας, προστατεύοντας παράλληλα την περιουσία σας.

Το πρώτο στάδιο αφορά τη μελέτη του χώρου. Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας επισκέπτεται τον χώρο ώστε να εντοπιστούν οι ανάγκες τού εκάστοτε πελάτη. Αφού συμφωνηθούν τα συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να διασφαλιστεί η προστασία του με τον πιο αξιόπιστο και οικονομικό τρόπο, άρτια εξοπλισμένο συνεργείο αναλαμβάνει την εγκατάσταση των μηχανημάτων στους προεπιλεγμένους χώρους. Σημαντικό είναι ο πελάτης να ρωτήσει για την εγγύηση των προϊόντων, τη συντήρηση και την επισκευή του εξοπλισμού, αλλά και για την περίπτωση αναβάθμισης του υπάρχοντος συστήματος.

Προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερα η φύλαξη του χώρου σας, προτιμήστε το σύστημα συναγερμού να συνδεθεί μέσω της τηλεφωνικής γραμμής με το κέντρο λήψεως σημάτων της εταιρείας φύλαξης, τα περισσότερα από τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο. Τα σήματα που δέχεται το κέντρο λήψεως αξιολογούνται από εξειδικευμένους χειριστές με τα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν. Ετσι, θα ενημερώνεστε αυτόματα για το τι έχει συμβεί στον χώρο σας, ακόμη και όταν απουσιάζετε. Αν επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε πακέτο φύλαξης που θα παρέχει και την περιμετρική προστασία του χώρου, την οποία αναλαμβάνει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης με περιπολίες. Ανάλογα με τη συμφωνία, οι περιπολίες μπορεί να αφορούν όλο το 24ωρο ή μόνο τις βραδινές ώρες. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί εντός ή εκτός του χώρου φύλαξης ίχνος απόπειρας ή άλλης παράνομης ενέργειας, ο υπάλληλος ειδοποιεί τον υπεύθυνο της βάρδιας του κέντρου λήψης σημάτων, ενώ παράλληλα ενημερώνεται ο πελάτης και αν κριθεί αναγκαίο και η Αστυνομία. Στην περίπτωση που στον φυλασσόμενο χώρο διαπιστωθεί άλλο πρόβλημα, όπως πυρκαγιά ή πλημμύρα, ειδοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.ά.).

Αλλη λύση για να προστατέψετε την περιουσία σας είναι να εγκαταστήσετε πτυσσόμενα κάγκελα και πόρτες ασφαλείας ή ακόμη και έναν απλό, αυτόματο συναγερμό πόρτας/ παραθύρου, ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι μια τυποποιημένη κατασκευή που προορίζεται συνήθως για μπαλκονόπορτες και παράθυρα, αλλά και γενικότερα για να προστατεύσει έναν χώρο από παραβίαση. Η διαφορά τους σε σχέση με τις κοινές σιδεριές είναι ότι τα κάγκελα αυτά είναι και πτυσσόμενα και ανοιγόμενα και κατά συνέπεια δεν περιορίζουν καθόλου την ορατότητά μας όταν αυτά είναι στην ανοιχτή τους θέση. Η κλειδαριά η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό τους αποτρέπει τον διαρρήκτη να παραβιάσει το σύστημα παρά μόνο αν χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό τροχό για να κόψει τα κάγκελα, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνει πολύ θόρυβο και φυσικά θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

Οι θωρακισμένες πόρτες αποτελούνται από δύο ατσάλινα φύλλα, ενωμένα με κάθετες νευρώσεις και κάσωμα από το ίδιο υλικό. Σημειώστε ότι εσωτερικά έχουν μια ηχομονωτική επένδυση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για να αντισταθμίσουν το μεγάλο βάρος τους στρίβουν πάνω σε ρουλεμάν. Χωρίζονται σε πόρτες μονής, διπλής και τριπλής θωράκισης. Οι πόρτες με μονή θωράκιση προσφέρουν προστασία από τους ερασιτέχνες διαρρήκτες. Αντίθετα οι πόρτες με διπλή θωράκιση έχουν τη δυνατότητα αντίστασης σχεδόν σε όλους τους επαγγελματίες διαρρήκτες κατά κανόνα. Τέλος, οι πόρτες τριπλής θωράκισης ή αλεξίσφαιρες προσφέρουν απόλυτη προστασία.

Προστασία της εξοχικής κατοικίας από φωτιά

Οι φωτιές του καλοκαιριού ταράζουν τους περισσότερους από εμάς με εξοχική κατοικία, ώσπου να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι τελικά το δικό μας σπίτι που απειλείται. Κάποιοι από εμάς όμως βλέπουν την επένδυσή τους να καταστρέφεται.

Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες λύσεις για καλύτερη προστασία από τη φωτιά. Πυροσβεστικοί αυλοί συνδεδεμένοι με μάνικες παρέχουν μια αρχική υποστήριξη. Μια πιο άμεση λύση είναι τα εξέλικτρα αξονικής τροφοδοσίας. Αποτελούνται από ημιεύκαμπτο σωλήνα κυκλικής διατομής, τυλιγμένο σε ανέμη που παρέχει νερό κατευθείαν στον σωλήνα, αξονικά. Το πλεονέκτημά τους είναι η διάθεση νερού αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να ξετυλίξουμε πρώτα όλη τη μάνικα, άρα κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο. Ενα σκαλί παραπάνω βρίσκονται οι αυτόνομες τροχήλατες αντλίες πυρόσβεσης, αποτελούμενες από βενζινοκινητήρα, αντλία, μάνικα και αυλό, οι οποίες αντλούν νερό από δεξαμενή ή πισίνα.

Τέλος, η μέγιστη πυροπροστασία επιτυγχάνεται με πυροσβεστικά κανόνια, τα οποία συνδυάζονται με αντλητικό συγκρότημα ικανό να παρέχει την ποσότητα νερού που χρειάζεται το κανόνι. Τα κανόνια μπορούν να είναι φορητά για μεγαλύτερη ευελιξία ή σταθερά συνδεδεμένα με δίκτυο σωληνώσεων. Επίσης, εκτός από τα χειροκίνητα, υπάρχουν και τα τηλεκατευθυνόμενα κανόνια, τα οποία προτιμώνται για τη μεγαλύτερη ασφάλεια που παρέχουν στον χρήστη.
 
http://www.aggeliestanea.gr/Article.aspx?ArticleId=4655353

Δεν υπάρχουν σχόλια: