Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και άλλα





Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και άλλα

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή
και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Τον 17ο και τον 18ο αιώνα επικράτησε και εδραιώθηκε στην Ευρώπη, με την ενεργό συμμετοχή πλειάδας προσωπικοτήτων τεράστιου διαμετρήματος, ένα πρωτόγνωρο πνευματικό κίνημα. Μια νέα κοσμοαντίληψη με επίκεντρο τον άνθρωπο και το άμεσο περιβάλλον του, που έθεσε εκποδών τις κρατούσες μέχρι τότε δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις ακόμα και διαισθητικές ενοράσεις, που απέκτησαν αργότερα σάρκα και οστά με την τριάδα των μέγιστων ψυχαναλυτών Freud, Adler και Jung.
Εννοώ τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ σε όλες του τις εκφάνσεις με κύριο οπλοστάσιο τον Ορθό Λόγο, ο οποίος αναζωπύρωσε επαναστατικές εκφάνσεις στην τέχνη, στη φιλοσοφία, στον πολιτικό στοχασμό αλλά και στις επιστήμες.
Οχτώ χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι ΗΠΑ συνέδραμαν το δυτικό τμήμα της Γερμανίας να ορθοποδήσει, επουλώνοντας τις πληγές των ερειπίων και πραγματοποιώντας το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ του Έρχαρτ, εις βάρος χωρών, όπως η Ελλάδα, που υπέστησαν τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Κατοχή.
Σήμερα η επανενωθείσα το 1990 Γερμανία μας αντιμετωπίζει με αστείρευτο μίσος, λες και είμαστε ασήκωτο οικονομικό φορτίο! Βάρος της γης δηλαδή, «άχθος αρούρης» κατά την αρχαιοελληνική διατύπωση. Γιατί, άραγε; Διότι -άλλη εξήγηση δεν έχω- έτσι αποφάσισε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, άφθονα μέλη της οποίας είναι γερμανοί αξιωματούχοι.
Υφίσταται, όμως, και μια επιπλέον εκδοχή: Το πλήρες τσαλαπάτημα των αρχών και των αξιών του Διαφωτισμού ως ανθρωποκεντρικού μεγέθους. «Είναι καθολικά αναγνωρισμένο», υποστήριζε ο Χιουμ το 1748, «ότι υπάρχει μεγάλη ομοιομορφία στις πράξεις των ανθρώπων σε όλα τα έθνη και τις εποχές», γεγονός που με τις εξελίξεις της επιστήμης δεν είναι πια αναμφισβήτητο. Αντίστροφα, από έθνος σε έθνος και από εποχή σε εποχή, οι διαφορές είναι κολοσσιαίες. Τρανταχτό παράδειγμα: Έλληνες και Γερμανοί είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι.
Η Αναγέννηση ως θεωρία και πράξη ιταλών κυρίως καλλιτεχνών –ζωγράφων, γλυπτών και αρχιτεκτόνων– προηγήθηκε κατά 250 περίπου χρόνια του Διαφωτισμού. Παρά ταύτα, άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της, με δεσπόζοντα τον ρομαντισμό στη λογοτεχνία, τη μουσική, την ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Μια τεχνοτροπία εξιδανικευτική που αποτελεί, σε προσωπικό μόνο επίπεδο, αντίβαρο στον ακλόνητο ορθολογισμό.
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε το 2015 κεκλεισμένων των θυρών στο πολυτελές ξενοδοχείο «Interalpen» στο Τιρόλο της Αυστρίας με 133 καλεσμένους και απόλυτη μυστικότητα, ως συνήθως. Αυτοί αποφασίζουν για τις προδήλως αρνητικές προοπτικές των αδύναμων χωρών και συνολικά ολόκληρης της υφηλίου. Τα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ από δαύτους, εικάζω, λαμβάνουν εντολές ως εκτελεστικά τους όργανα. Έτσι πληροφορείται, άλλωστε, η διεθνής κοινή γνώμη τα τεκταινόμενα.
Σε δημοσίευμα γαλλικού περιοδικού αναρτημένου στο διαδίκτυο διαβάζω τα ακόλουθα: «Η Ευρώπη βρίσκεται στον δρόμο της έκρηξης ανάμεσα σε μια Γερμανία που έχει τα μέσα αλλά αρνείται να αναλάβει τα ηνία, σε μια Γαλλία που έχει ακόμη ιδέες αλλά δεν έχει πλέον την ικανότητα και σε μια Αγγλία η οποία έχει καταληφθεί από την εμμονή του Brexit για να αποκτήσει την ανεξαρτησία της».
Την ανεξαρτησία μας επιθυμούμε και εμείς διακαώς. Αλλά πώς με τη θηλιά του ευρώ στον λαιμό; Ιδού η απορία. Ένα νόμισμα-μέγγενη, που προκαλεί με αυξητικούς ρυθμούς εσωτερική υποτίμηση. Μέχρι πρότινος, η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρούσε το ευρώ ταμπού. Τώρα αφυπνίζεται σιγά σιγά αντιλαμβανόμενη τις αρνητικότατες επιπτώσεις του.
Οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας, παλαιότερες και σημερινές, υπνώττουν, ελπίζοντας στο ανέλπιστο: Ότι θα τα καταφέρουν, παρά την ύπαρξη του ευρώ! Ταυτόχρονα, ο ευρωλιγούρης Σημίτης γράφει βιβλία και άρθρα για την προσωπική του δικαίωση, μένοντας στο απυρόβλητο. Κανένας δεν τολμάει να τον κατηγορήσει, ενώ είναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.
Η Ελλάδα και η Goldman Sachs συμφώνησαν επί πρωθυπουργίας Σημίτη το περιβόητο «currency swap». Τουτέστιν, ένα μέρος του χρέους της Ελλάδος το καταμετρούσαν σε δολάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ. Ποιος δεν τα θυμάται αυτά; Και ποιος δεν θυμάται ότι ο Σημίτης ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός της χώρας μας που πούλησε 25 τόνους από τον χρυσό της πατρίδας μας σε περίοδο ειρήνης;
Θυμίζω ότι το προαναφερθέν περιβόητο –και κρυφό– swap του Σημίτη είχε έξοδα, ούτε λίγο ούτε πολύ, 775 εκατομμύρια ευρώ!
Πάμπολλα τα ράμματα στη γούνα της συμμορίας του… ανεπίληπτου Σημίτη. Θα περιοριστώ λόγω ελλείψεως χώρου στο ιλιγγιώδες σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Με κινητήριο μοχλό τον τότε αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου (που καμώνεται μέχρι σήμερα τον… αθώο), έβγαλαν στο εξωτερικό 65 δισεκατομμύρια ευρώ! Άξιος ο μισθός τους.
Συμπέρασμα: Είτε υπάρξει είτε δεν υπάρξει Brexit, μοναδική σωτηρία για την Ελλάδα θα είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας Ένωσης ακραίου καπιταλισμού που συντρίβει κάθε έννοια πατρίδας, με έθιμα, παραδόσεις και ιδιομορφίες.
ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: