Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Παραιτήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου


ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ο Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ 
 

Παραιτήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου μετά το «όχι» σε «κόφτη» και «υπερταμείο»


Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου ύστερα από την εκ μέρους της καταψήφιση, το απόγευμα της Κυριακής, δύο άρθρων του πολυνομοσχεδίου.




Στην επιστολή παραίτησή της  η κυρία Κατριβάνου αναφέρει:

 «Aποφάσισα, απόψε, έπειτα από πολλή σκέψη, να παραιτηθώ από βουλευτής. Είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα. Υπάρχουν φορές που όσο κι αν προσπαθείς να εξορθολογίσεις κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας την ελπίδα και την αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει, ακόμα και μέσα στην ήττα.
Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας.  Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας· ταυτόχρονα,  όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι. Είναι, για μένα, ένα βαθύ  πολιτικό και  υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε  (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία»· αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα.
Αισθάνομαι μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους βρεθήκαμε και συμπορευτήκαμε μαζί. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Θα κάνω μια ξεχωριστή, ονομαστική αναφορά στους άμεσους συνεργάτες μου, μετά τον Ιούνιο του 2012, είτε συνεχίσαμε μαζί είτε αποχώρησαν κάποια στιγμή:  την Ειρήνη Βλάχου, τον Δημήτρη Ιωάννου, την Κατερίνα Κνήτου, τον Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο, την Κλειώ Παπαπαντολέων,  την Ελένη Σπαθανά, τον Σπύρο Τσουκαλά, τον Γιάννη Χατζηδημητράκη. Πολύ μεγάλο μέρος όσων έκανα οφείλεται σε όλους και όλες εσάς που βρεθήκαμε μαζί, στη συλλογική προσπάθεια, τα οράματα και τις σχέσεις μας. Ευχαριστώ, θερμά, ακόμα όλους όσους και όσες με εμπιστεύτηκαν και με ψήφισαν.
Τελειώνοντας θέλω να πω (πέρα από το ότι αναλαμβάνω, προσωπικά και πολιτικά, την ευθύνη για ό,τι έκανα και δεν έκανα και δεν μου φταίνε κάποιοι «άλλοι») ότι τη στιγμή ακριβώς που παραιτούμαι νιώθω ότι πρέπει, επειγόντως, να βρούμε  συλλογικά τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά· έναν βίο αξιοβίωτο».

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν ότι ζήτημα διαγραφής της Βασιλικής Κατριβάνου «δεν τίθεται», προσθέτοντας, πάντως, ότι η ίδια η βουλευτής «θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της», διαρροή που άφηνε να εννοηθεί ότι ενδεχόμενη παραίτησή της θα αποτελούσε ενδεδειγμένη κίνηση.
Η εκλεχθείσα στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών,  Βασιλική Κατριβάνου, ψήφισε «ναι» επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από τη θετική ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, πλην όμως καταψήφισε το λεγόμενο υπέρ-ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τον «κόφτη» δημοσιονομικών ελλειμάτων.
Ο Γιώργος Κυρίτσης αναμένεται να καταλάβει την έδρα
Ο Γιώργος Κυρίτσης αναμένεται να καταλάβει την έδρα της παραιτηθείσας από το βουλευτικό αξίωμα Βασιλικής Κατριβάνου, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/paraitithike_h_basiliki_katribanou_meta_to_oxi_se_kofti_kai_ypertameio-64379474/

Δεν υπάρχουν σχόλια: