Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ : Δεν πάμε καλά, αδελφοί!



Δεν πάμε καλά, αδελφοί!
Του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ
Ο υπογράφων αισθάνεται αδήριτη ανάγκη να τα πει ωμά. Μετρήστε: α) Το ΝΑΤΟ περιπολεί στο Αιγαίο καλύπτοντας τις γεωμετρικά αυξημένες υπερπτήσεις των Τούρκων πάνω από τα νησιά, β) Οι «θεσμοί» πηγαινοέρχονται στην Αθήνα εξευτελίζοντας τη χώρα σε αλλεπάλληλες φάσεις... αξιολογήσεων, στις οποίες τρελαινόμαστε κάθε φορά εμείς, δεν τρελαίνονται όμως αυτοί. γ) «Άοπλοι» πρόσφυγες βγάζουν μαχαίρια και σουγιάδες μεταξύ τους σε άθλιους καταυλισμούς  που αποτελούν υγειονομικές βόμβες. δ) «Αλληλέγγυοι» προς αυτούς συλλαμβάνονται με χασίς και σπρέι πιπεριού πάνω τους, ενώ κάποιοι φέρονται να παρακολουθούν με ειδικές συσκευές τις ραδιοσυχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας. ε) Κεντροευρωπαίοι ετοιμάζονται να ορθώσουν θηριώδεις φράκτες  προστασίας στην επέλαση των προσφύγων, που μάλλον στέλνονται σε αυτούς από το ίδιο το βορειοδυτικό σύστημα νέας γεωπολιτικής αξιολόγησης της ηπείρου μας. στ) Τέλος (προς το παρόν!), οι Άγγλοι ετοιμάζονται να κρίνουν σε δημοψήφισμα, απαγορευμένο, όμως, σε... «κατώτερους» λαούς (!) αν κάνουν καλά να μένουν ακόμη στο σκοτεινό μόρφωμα που αυτοαποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση. ζ) Ο κορυφαίος οικονομικός σχεδιαστής του μορφώματος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, φθάνει να χαρακτηρίζει τους Έλληνες «ανίκανους να διατηρούν κράτος»! Για ποιους τα λέει αυτά ο σοφός; Για τους Νεοέλληνες, που διατηρούν στατιστικώς το μεγαλύτερο «θαλάσσης Κράτος» της Γης (Ιαπωνία, Αγγλία, Σκανδιναβία κ.λπ. έπονται των Ελλήνων...) και συγκροτούν τη δεύτερη μεγαλύτερη επιστημονική διασπορά της Γης, μετά τους Εβραίους... Ξέρετε, τα Μνημόνια απαγορεύουν, διά ρητών διατάξεων τους, να ζητήσουμε βοήθεια, πλην άλλων, και από τη διεθνή ελληνική διασπορά για την κάλυψη των αναγκών μας! Καταλάβατε; Ύστερα από τέτοιον ελεεινό διασυρμό, απορεί κανείς πως υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα θεωρητικοί και πρακτικοί οπαδοί του ολιστικού δόγματος νερουλόμυαλων νεοφιλελεύθερων, που τιτλοφορείται «περισσότερη ενωμένη Β/Δ Ευρώπη»!
Μπούρδες, αναγνώστη μου! Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη στη χώρα τόσοι πολλοί μπλαβισμένοι του βορειοδυτικού ευρωλιγουρισμού; Πως μπορούν να καίνε λιβανωτούς στη σάρα, στη μάρα, και στο κακό συναπάντημα των τεχνοκρατών της Β/Δ καμαρίλας; Πως μπορείτε εσείς, οι από «πρώτη έως δεύτερη, κ.λπ., φορά» αριστεροί, να τρέχετε κάθε λίγο να γείρετε το ζαλισμένο από τις «διαπραγματεύσεις» κεφαλάκι σας στον ώμο του θείου Ολάντ να σας κοιμίσει με ολίγη πολιτική κρεμούλα; Επιτέλους, δεν σας πιάνει καθόλου και ολίγη πολιτική (τ)ρεμούλα με όλα αυτά; Βέβαια, είναι γνωστό ότι ο υπογράφων εμφανίζει, συνήθως, αλλεργικές αντιδράσεις απέναντι σε οτιδήποτε στοχεύει στη σώνει και καλά οξυγονοκόλληση της Ελλάδας στις διαφανείς λαμαρίνες της βορειοδυτικής παράγκας γεωπολιτικών επιδιώξεων. Αυτό, όμως, καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει (ούτε είχε ποτέ στην όλη μου εκπαιδευτική και φιλοσοφική πορεία) με τη θέση μου απέναντι στην Ευρώπη της Μεσογείου, ιδιαίτερα των δύο γειτονικών χερσονήσων των Απεννίνων και του Αίμου, που τις αγαπώ πάντοτε ως νεαρός ερωτευμένος! Και, φυσικά, τρέφω βαθιά αισθήματα τιμής απέναντι στη χριστιανική Ρωσία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, του Βλαδίμηρου Λόσκι, του Γκεόργκ Φλορόφσκι και τόσων άλλων μορφών του στοχασμού, της τέχνης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της. Έως του πρόσφατα εγκατασταθέντος στις καρδιές και στον νου όλων των Ελλήνων νέου ρώσου αγίου, του Αρχιεπισκόπου της Κριμαίας Λουκά, χειρούργου ιατρού στο κοσμικό του επάγγελμα, που ξενυχτούσε στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα χειρουργεία των ρώσων στρατιωτών και έφτασε να τιμηθεί από τον ίδιο τον Στάλιν, που προηγουμένως βάρβαρα και βάναυσα τον κατεδίωκε... Λέτε να είμαι, άραγε, εκτός τόπου, χρόνου και ορθών εκτιμήσεων; Δεν το νομίζω, αναγνώστη μου!
Από εκεί και πέρα, περιμένω να δω τις εξελίξεις του (τρεκλίζοντας πλέον...) βορειοδυτικού ευρωλιγουρισμού της πρώτης ή δεύτερης φοράς (όπως το βλέπετε!) Αριστεράς, ο θεός να βάλει το χέρι Του! Το χειρότερο είναι ότι εσχάτως μας έχει προκύψει και... Τσακαλωτοφάγος, ίδιας, όμως, κοπής από Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς και τρέχα γύρευε από ποιους έτερους... Ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί τα εγγλέζικα ως αυθεντικός Τσακαλώτος, δίνει συνεντεύξεις σε ξένες εφημερίδες για τα εσωτερικά της χώρας (!) και προβάλλει το παιδικό αίτημα του να παίξει κι αυτός πεντόβολα, γινόμενος... πρωθυπουργός! Με τις υγείες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: