Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η πορεία προς την Ανάσταση του ΕΘΝΟΥΣ!




Η πορεία προς την Ανάσταση του ΕΘΝΟΥΣ!

Του ΒΑΣΙΛΗ Ν.ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Το γεγονός της Αναστάσεως του θεανθρώπου ήταν εκείνο που μεταμόρφωσε τους μαθητές Του. Όταν οδηγείτο ο Κύριος προς το συνέδριο των ανόμων και σε εκείνη την παρωδία της δίκης, οι μαθητές Του είχαν εξαφανισθεί, ακόμη και ο τολμηρότερος όλων, ο Πέτρος, δείλιασε και την κρίσιμη ώρα τον αρνήθηκε. Το «σταυρωθήτω» του όχλου κυριαρχούσε παντού.
Το γεγονός, όμως, της Αναστάσεως του Χριστού μεταμόρφωσε τους μαθητές από λαγούς σε λέοντες και οι μέχρι χθες δειλοί έγιναν οι θαρραλέοι κήρυκες του Ευαγγελίου, που μετέβαλε την πορεία του κόσμου. Ακριβώς επειδή οι ίδιοι οι μαθητές έγιναν μάρτυρες της Αναστάσεως, μεταμορφώθηκαν.
Η Ελλάς σήμερα βαδίζει έναν Γολγοθά, πλην όμως οι πολίτες είναι πλήρως απογοητευμένοι και δεν προσδοκούν ότι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπορεί να υπάρξει ανάσταση του έθνους. Οι ίδιοι βλέπουν ότι οι υπάρχοντες κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να οδηγήσουν την πατρίδα στην έξοδο από την οικονομική αλλά και την ηθική κρίση που τη μαστίζει. Ακριβώς και για τον λόγο αυτόν δεν έχουν τη διάθεση να αγωνισθούν. Δεν έχουν σε ποιον να πιστέψουν.
Πρέπει να υπάρξει ένας έλληνας στρατηγός Ντε Γκολ για να καλέσει τους Έλληνες να τον ακολουθήσουν σ' ένα κόμμα με ορισμένους έντιμους, ικανούς και ακέραιους πολίτες, για να μπορέσει και ο λαός να ακολουθήσει στην πορεία προς την ανάσταση του έθνους.
Το κράτος είναι ανύπαρκτο και όλοι θεωρούν ότι η πατρίδα μας είναι ένα μπάχαλο. Ουδείς υπολογίζει την Ελλάδα. Όταν ο κάθε λαθρομετανάστης (όπως τους ονόμαζαν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής τον Φεβρουάριο του 1993) μπορεί ανεξέλεγκτα να εισέρχεται στην Ελλάδα, να κλείνει επί μήνα σιδηροδρομικές γραμμές ανενόχλητος, να κλείνει εθνικούς δρόμους και να διαπραγματεύεται επί μία ώρα εάν θα επιτρέψει στο ασθενοφόρο να περάσει για να πάει από τα Τρίκαλα στη Λάρισα, όταν εγκαθιστά τη σκηνή του όπου θέλει, όταν κλέβει ανενόχλητος, ποιος θα υπολογίσει την Ελλάδα;
Η πορεία προς την ανάσταση του έθνους προϋποθέτει μια κυβέρνηση με δέκα υπουργούς το πολύ, που θα λάβει ως πρώτο μέτρο να δώσει κίνητρα για τη γέννηση παιδιών και θα ανατρέψει τον εφιαλτικό κατήφορο της υπογεννητικότητας, ώστε το έθνος να επιζήσει.
Να προβεί σε άμεσο περιορισμό των βουλευτών σε 200, μειώνοντας συγχρόνως τα προνόμια των βουλευτών, για να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα ότι αρχίζει να λειτουργεί το κράτος. Κατάργηση όλων των μετακλητών υπαλλήλων, κατάργηση όλων των διοικητικών συμβουλίων των πάσης φύσεως νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, που επιχορηγούνται από το κράτος και άμεση διοίκηση τους από έναν-δύο ανώτατους υπαλλήλους, οι οποίοι θα λογοδοτούν κάθε μήνα. Νοικοκύρεμα του κράτους με την κατάργηση κάθε περιττήδ δαπάνηδ και οποιαδήποτε σπατάλη να κοπεί με το μαχαίρι. Να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα και να λειτουργεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους που θα είναι δίκαιος απέναντι σε όλους και ο πολίτης να γνωρίζει ότι πράγματι είναι δίκαιος προς όλους. Τέλος, θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η φοροκαταιγίδα, όπου ο πολίτης καλείται να καταβάλει για φόρους και μόνον φόρους, χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα ότι θα υπάρξει έξοδος από την κρίση, αφού το υποτιθέμενο κράτος πορεύεται με τις σπατάλες, τις μίζες και την κακοδιαχείριση από τον εσμό των κομματικών εγκαθέτων, που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα.
Τότε, ο κάθε πολίτης, και πολύ περισσότερο ο πολύτεκνος, μαζί με το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» θα μπορεί να ειπεί και το «ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: