Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΩΝ




Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΩΝ
Παρέλαση των Τατάρων της Κριμαίας Αστυνομία Τάγμα lSchuma╗. Κριμαία.φθινόπωρο 1942

Μάλιστα…Νικητής στη Eurovision του 2016 ένα τραγούδι με…«πολιτικό περιεχόμενο»…Ένα τραγούδι για την «εξορία των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν το 1944″…Ποιοι ήταν οι Τατάροι της Κριμαίας όμως, γιατί η Σοβιετική κυβέρνηση έλαβε μέτρα μετεγκατάστασής τους, κανείς δεν ασχολήθηκε…»


Όταν στον Β Παγόσμιο Πόλεμο η Κριμαία κατακτήθηκε από τους Ναζί , οι Τάταροι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή πραγματοποιώντας πολλά εγκλήματα κατά  Ρώσων και Ουκρανών. Για αυτόν το λόγο ακολούθησε ο μαζικός εκτοπισμός τους από τη χερσόνησο το 1944. Οι Τατάροι της Κριμαίας εντάχθηκαν ως  εθελοντές στα Τάγματα Θανάτου των Ναζιστών σε ένα ποσοστό της τάξεως του 80% . Έκαναν εθνοκάθαρση σε όλες τις  μειονότητες της Κριμαίας και δολοφόνησαν μαζικά Ουκρανούς και Ρώσους. Καταγράφηκαν στην ιστορική μνήμη  των σλάβων  ως οι πιο αδίστακοι δολοφόνοι. Δεν εξαιρούσαν από τις σφαγές τους, ούτε τους γέρους, ούτε τα γυναικόπαιδα.


«Ένα επιπλέον στοιχείο που σπανίως αναδεικνύεται στη σχετική ιστοριογραφία είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα με την οποία έπεσε η ναζιστική κατοχή πάνω στους λαούς της Κριμαίας. Στα εγκλήματα του φασισμού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και η εκτέλεση 91.678 σοβιετικών πολιτών μεταξύ του Οκτώβρη του 1941 και του Απρίλη του 1942. Με άλλα λόγια, μέσα σε έξι μήνες περίπου εκτελέστηκε από τις δυνάμεις κατοχής ο ένας στους δέκα κατοίκους της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, είτε αυτή ήταν στρατιωτικού είτε οικονομικού χαρακτήρα, αποκτά την πραγματική της διάσταση. Και όμως, σήμερα, ο αστικός αναθεωρητισμός έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης ώστε να απαιτεί (!) την ‘δικαίωση’ ακόμα και εκείνων οι οποίοι πήραν τα όπλα και πολέμησαν τον σοβιετικό λαό στο πλευρό των Ναζί, συμμετέχοντας ενεργά στα εγκλήματα του φασισμού κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η περίπτωση των Τατάρων της Κριμαίας:


Γράφει ο J. O. Pohl: «Η γερμανική στρατιωτική κατοχή της Κριμαϊκής Χερσονήσου στηρίχθηκε εν μέρει πάνω στις τοπικές μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων (Selbschutze). Οι μονάδες αυτές διεξήγαν αντι-παρτιζανικό πόλεμο ενάντια στις σοβιετικές άτακτες μονάδες που δρούσαν στα μετόπισθεν των γερμανικών γραμμών. Όταν ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός ανακατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας, το καθεστώς του Στάλιν επέβαλε μια αδίστακτη τιμωρία στους Τατάρους της Κριμαίας για την δράση αυτών των μονάδων αυτοάμυνας. Το σταλινικό καθεστώς εξόρισε ολόκληρο τον πληθυσμό των Τατάρων της Κριμαίας σε ειδικούς οικισμούς στο Ουζμπεκιστάν ως απάντηση στις μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων.»

 Ποιο το εύρος της συνεργασίας των Τατάρων με τους Ναζί; Σύμφωνα με τον ίδιο τον J O Pohl -που καταγγέλλει το «σταλινικό καθεστώς», χαρακτηρίζοντας την απόφαση της μετοίκησης ως «γενοκτονία»- καθ’ όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι κατοχικές αρχές οργάνωσαν περίπου 20.000 Τατάρους σε μάχιμες μονάδες «αυτοάμυνας». Ταυτόχρονα, μόλις 630 Τάταροι της Κριμαίας εντάχθηκαν σε σοβιετικές παρτιζάνικες ομάδες.  Κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού, μετά την απώθηση των δυνάμεων του Άξονα από την περιοχή τον Απρίλη-Μάη του 1944, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σημαντικός όγκος οπλισμού από αντισοβιετικές ομάδες που συνέχιζαν να δρουν στα δάση της Κριμαίας: 39 εκτοξευτείς όλμων, 981 πολυβόλα παντός τύπου, 7.238 τουφέκια, 3.657 όλμους, 10.296 χειροβομβίδες και 280.000 σφαίρες. Η επιχείρηση της μετοίκησης άρχισε λίγες μέρες μετά…

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ 

ΣΤΑ ΒΙΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Ρωσόφωνα,  ουκρανικά και γαλλόφωνα μέσα επικαλούνται μαρτυρίες κατοίκων και πληροφορίες  μυστικών υπηρεσιών, περί του κρίσιμου  ρόλου που διαδραμάτισαν οι   τουρκόφωνοι , σουνίτες μουσουλμάνοι Τάταροι (μογγολικής καταγωγής), στην ανάφλεξη του Κιέβου. Κύματα Τατάρων τζιχαντιστών που δρούσαν σε ισλαμιστικά δίκτυα στη Συρία, άρχισαν να επιστρέφουν μέσω Τουρκίας αεροπορικώς από τα τέλη Νοεμβρίου 2013 για να προετοιμάσουν τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια


Οι Τάταροι της οργάνωσης των «Νέων Τατάρων Ισλαμιστών της Κριμαίας» είναι εμπειροπόλεμοι στο ανορθόδοξο αντάρτικο λόγω της συμμετοχής τους  στις ισλαμιστικές ομάδες της Συρίας.  Σύμφωνα  με πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στην Κριμαία, οι Τατάροι Τζιχαντιστές έδρασαν στα χριστιανικά περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας  ως αποκεφαλιστές γιατρών και συναφών επαγγελματιών του τομέα  Υγείας όταν αυτοί αρνούνταν να «συνεργασθούν» . Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Κίεβο όπου «διαδηλωτές» ακρωτηρίασαν και  έβγαλαν το μάτι σε αστυνομικό και δεν επέτρεψαν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο από το ασθενοφόρο. 


Το Ανώτατο Συμβούλιο των Κοζάκων της Κριμαίας επιβεβαιώνει ότι πλέον οι Τατάροι είναι «βετεράνοι της Συρίας». Αρκετοί Ρώσοι μιλούν για τη διασύνδεσή τους με την Αλ Κάιντα και άλλα ριζοσπαστικά ισλαμιστικά κινήματα. Οι Τατάροι της Κριμαίας μετέφεραν την τεχνογνωσία τους από τις σκληρές μάχες στις πόλεις της Συρίας στους δρόμους του Κιέβου. 


                                    Η ΕΥΡΩΤΑΤΑΡΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
Αυτοί οι τζιχαντιστές είναι και φιλοευρωπαιστές καθώς θεωρούν ότι μια πολιτική προσέγγιση με την Ευρωπαική Ένωση θα τους δώσει προοδευτικά αυτονομία και καταληκτικά θα αναγνωρίσει κάποια στιγμή την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος τους .
Ήδη από το 2000 η υπ. αρ. 1455 Κοινοτική Οδηγία  του Ευρωκοινοβουλίου καλούσε την Ουκρανία να προσαρτηθεί στην Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης «προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα υποδομής για τους Τατάρους». Καλούσε  επίσης την Ουκρανική Κυβέρνηση «να λάβει υπόψη της την εμπειρία των υπολοίπων χωρών πολυεθνικού χαρακτήρα (π.χ.Κόσοβο). για να διασφαλίσει μια αποτελεσματική εκπροσώπηση των Τατάρων στη δημόσια ζωή της χώρας». 



πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: