Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

5 απλοί τρόποι για να δείξετε ευγένεια




5 απλοί τρόποι για να δείξετε ευγένεια
Η ευγένεια φαίνεται να είναι όλο και πιο σπάνια στις μέρες μας. Χάνεται ανάμεσα στη βιασύνη και την ανυπομονησία καθώς προσπερνάμε ο ένας τον άλλο χωρίς να δίνουμε προσοχή. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να φέρετε την ευγένεια στην καθημερινή σας ζωή και να "αρπάξετε" τη θετική ενέργειά της.
Χαμογελάστε
Σκεφτείτε πόση ευγένεια μπορείτε να δείξετε με μια απλή κίνηση των χειλιών σας. Χαμογελάστε στον ταμία όταν πληρώνετε τον πρωινό σας καφέ, στον συνάδελφο που σας λέει καλημέρα… Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Χρησιμοποιήστε το και θα το κάνουν και οι γύρω σας!
Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια
Μην κλείνεστε συνέχεια στον μικρόκοσμό σας. Αφήστε για λίγο το κινητό στην άκρη και κοιτάξτε τους ανθρώπους στο δρόμο σας. Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια όταν συζητάτε. "Συνδεθείτε" μαζί τους.
Πείτε ευχαριστώ
Τι απέγιναν οι καλοί τρόποι μας; Γιατί υπάρχουν τόσοι αγενείς άνθρωποι εκεί έξω; Ένα απλό ευχαριστώ μπορεί να έχει τεράστια θετική επίδραση σε κάποιον. Αντίστοιχα ένα αίτημα που συνοδεύεται από τη λέξη "παρακαλώ" κάνει όλη τη διαφορά δείχνοντας σεβασμό. Δύο μικρές λέξεις. Χρησιμοποιήστε τις.
Αναγνωρίστε την παρουσία άλλων ανθρώπων
Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αναγνωρίσουμε την παρουσία των ανθρώπων που προσπερνάμε σε καθημερινή βάση. Την καθαρίστρια στο γραφείο, το γείτονα της απέναντι πολυκατοικίας… Χαιρετίστε τους. Κάντε ένα νεύμα με το κεφάλι. Χαμογελάστε.
Κάντε κομπλιμέντα
Αν κάνετε μια όμορφη σκέψη για κάποιον, γιατί να μην του το πείτε; Ξεπεράστε τη φυσική ντροπή και πείτε στην κυρία που κάθεται δίπλα σας στο λεωφορείο πόσο χαριτωμένο είναι το πιτσιρίκι που έχει στην αγκαλιά της. Πείτε όμορφα πράγματα στους γύρω σας και δείτε τα πρόσωπά τους να φωτίζονται…
Ευχαριστώ την Ελεάννα Βλάχου για την προσφορά του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: