Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!




Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Στην κρίση του Μάρτη 1987 με την Τουρκία, ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Χαφέζ Αλ Άσαντ (πατέρας του σημερινού προέδρου)  παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την Τουρκία, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Οκτώβρης 2015... η Ελλάδα - και της αριστεράς του A. Τσίπρα - συμπαραστέκεται στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία εναντίον της Συρίας! Έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, με απέλαση της πρέσβειρας από την Ελλάδα ως ανεπιθύμητης, έως ότου “εκδημοκρατιστεί” και φύγει “ο αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ”... και έχει επιβάλλει εμπάργκο εναντίον της Συρίας, λες και η “δικτατορία του Άσαντ” θα κλονιστεί αν η Ελλάδα του μνημονίου, της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας... δεν κάνει εξαγωγές στη Συρία,, αν οι Έλληνες παραγωγοί δεν πουλήσουν γεωργικά προϊόντα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίας δεν πουλήσουν φαρμακευτικό υλικό, οι τεχνικές μας εταιρίες δεν προσφέρουν υπηρεσίες, οι βιοτεχνίες μας δεν προσφέρουν εργαλεία ή ανταλλακτικά γεωργικών και άλλων μηχανημάτων κ.ο.κ.
Σήμερα, δεν απαιτεί κάποιος από τους ταγούς της πολιτικής εξουσίας να γίνουν ο τότε Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά το ερώτημα είναι: τα μηνύματα με ρώσικη γεύση ελήφθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, που στρατεύτηκε στην υπηρεσία της Τουρκίας και των “δανειστών” μας, εναντίον της Συρίας;


Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα με συνέπεια και με προσήλωση στους συμμάχους και δανειστές της χώρας μας, συνέχισε, αλλά και στέριωσε την "ελληνική" εξωτερική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, σε μια Ελλάδα ενταγμένη στο σχεδιασμό του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Ο Α. Τσίπρας κατόρθωσε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο... να εναρμονίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις "ρεαλιστικές" κι "εκσυγχρονισμένες" πολιτικές που απαιτεί η δυτική συμμαχία:

  • Στέριωσε τις σχέσεις με το νεοναζιστικό μόρφωμα στην Ουκρανία, χωρίς ‘ν' ανοίξει μύτη' στο κόμμα του, που πριν την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας εξαπέλυε μύδρους εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και προσωπικά εναντίον του Ε. Βενιζέλου, που πρώτος είχε σπεύσει να νομιμοποιήσει το παράνομο δικτατορικό καθεστώς της Ουκρανίας, που είχε εγκαθιδρύσει η Ε.Ε.

  • Εξαφάνισε εκείνες τις επαναστατημένες φιλο-Παλαιστινιακές κραυγές του κόμματός του -και του ίδιου που συμμετείχε σε διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, με την Παλαιστινιακή μαντίλα (Ιούλης 2014)- και όχι μόνον έθεσε σε στέρεες βάσεις τη συμμαχία με το Ισραήλ, που είχε οικοδομήσει ο σοσιαλιστής Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν δίστασε να σταθεί απέναντι στην Παλαιστίνη στον ΟΗΕ

  • Συνέχισε το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, χωρίς να υπολογίσει τα οικονομικά οφέλη της πατρίδας μας και τις επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, τις παραγωγικές μονάδες, τη γεωργία (μισοτιμής αγορά πετρελαίου και με πίστωση), προς χάρη του εκδημοκρατισμού του Ιράν

  • Δεν δίστασε να σταθεί στο πλευρό της Δύσης απέναντι στην "ιμπεριαλιστική" Ρωσία, παρά τις παλινωδίες των πρώτων ημερών της “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης, με το πήγαινε κι έλα στη Ρωσία (ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου, ελληνικά γεωργικά προϊόντα, τουρισμός, εμπάργκο).

  • Παγίωσε κι ενδυνάμωσε τις σχέσεις με τα αραβικά μοναρχικά δικτατορικά καθεστώτα (Κατάρ, Σαουδική Αραβία), που θα “επενδύσουν” στην πατρίδα μας

  • Απέναντι στο “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ”, συνέχισε τον μεγαλειώδη αγώνα για την πτώση του "δικτάτορα" Άσαντ. Χωρίς καμία δυσκολία συνέχισε την πολιτική Αβραμόπουλου-Βενιζέλου, με τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και τη συνέχιση του εμπάργκο στον λαό της Συρίας, ως ότου εκδημοκρατιστεί και φύγει ο δικτάτορας Άσαντ.

  • Σήμερα συνδράμει την Τουρκία, φίλη και σύμμαχο χώρα (διαχρονικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, κατοχή του 40% της Κύπρου, γκρίζες ζώνες, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου...), γιατί ένα ή δύο -ο αριθμός δεν έχει καμία σημασία- ρωσικά αεροσκάφη “παραβίασαν” τον εναέριο χώρο της (το γιατί θα το εξηγήσουμε παρακάτω για τους μεγάλους τεχνοκράτες αναλυτές) κι ο Ερντογάν κραυγάζει ότι θα κηρύξει μέχρι και πόλεμο εναντίον της Ρωσίας (εδώ η γελοιότητα δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε...).

Η γειτονιά μας αλλάζει ραγδαία, αλλάζει γεωπολιτικά ο χάρτης του κόσμου κι’ η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε με ποιους θα πάει και το διαλαλεί.
Η ευχή όλων των σκεπτόμενων -για αριστερούς είναι δύσκολο να μιλήσεις, μιας και δεν έχει ακουστεί ούτε μία διαφορετική φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε επίπεδο στελεχών, για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα- είναι πως ο πρωθυπουργός έχει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις (δεν θα είναι πειστικός, αν για μία ακόμη φορά μας πει μετέπειτα ότι τον κορόιδεψαν), πως θέτοντας την πατρίδα μας στις υπηρεσίες των ξένων συμφερόντων και της Τουρκίας, θα έχουμε συγκεκριμένα “αντισταθμιστικά” εθνικά οφέλη: τέλος μνημονίου, όχι διζωνική και διχοτόμηση στην Κύπρο, Σκοπιανό χωρίς καπηλεία του ονόματος Μακεδονία, ΑΟΖ και γκρίζες ζώνες χωρίς τις παράνομες τουρκικές απαιτήσεις, τέλος στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τέλος στη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, Μεγάλη Αλβανία-”Τσαμουριά” κ.ο.κ. 


ΟΜΩΣ για τα δύο και πλέον εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων στη Συρία, δεν μιλάει κανείς, τους ξέχασε τόσο η επίσημη Ελλάδα, όσο κι η επίσημη Εκκλησία (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος), όπως ξεχάστηκε ο Ελληνισμός στη Μαριούπολη, για τα "μάτια τα όμορφα" των "δανειστών" μας και της νεοναζιστικής χούντας που εγκαθίδρυσαν στην Ουκρανία.
 Αν η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει τα πάντα στην Τουρκία και τη Δύση, τώρα που αλλάζει ο γεωπολιτικός χάρτης, χωρίς τα παραπάνω οφέλη, θα έχουμε μια εθνική προδοσία χωρίς προηγούμενο. Γιατί δεν πουλάς, δεν προδίδεις έτσι, χωρίς καλό αντίτιμο –ακόμα κι ο Ιούδας πήρε τα αργύρια του- τη Συρία των σχέσεων συμπαράταξης και προσφοράς στο έθνος σου και την πατρίδα σου!
Πέρα από το προκλητικό γεγονός να μιλάει για παραβιάσεις η Τουρκία, αλλά και συνολικά η Δύση, αφού μέχρι την ώρα που εκδηλώθηκε η ΝΟΜΙΜΗ εμπλοκή της Ρωσίας -με επίσημο αίτημα της νόμιμης κι εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας)- οι ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ισραήλ και Τουρκία παραβίαζαν καθημερινά τον εναέριο εθνικό χώρο της Συρίας (παράνομα γιατί δεν υπήρχε ούτε καν απόφαση του ελεγχόμενου ΟΗΕ), με πρόσχημα την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους.
Στον πέμπτο χρόνο της επίθεσης από την “πολιτισμένη” Δύση εναντίον της Συρίας, έχουμε την επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ που διαμαρτύρεται για τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις, γιατί “κτυπούν ομάδες ΄εξεγερμένων΄ που εκπαίδευσε η CΙΑ με χρήματα του αμερικάνικου λαού...”.
Σήμερα όλοι ξεχνούν πως η προσπάθεια της “αραβικής άνοιξης” να πέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας απέτυχε. Πέρα από την δημιουργία του ισλαμικού κράτους από τη Δύση, την εκπαίδευση κι εξοπλισμό τρομοκρατών που διοχέτευαν στο εσωτερικό μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας – με σαφή παραβίαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου-, η Δύση έχασε το “παιχνίδι”. Δεν μπόρεσαν να εντάξουν στους “εξεγερμένους” για “δημοκρατία” στη Συρία, ούτε έναν/μία βουλευτή από τους αντιπολιτευόμενους τον Άσαντ. Δεν υπήρξε ούτε ένας Σύρος πολιτικός να σχηματίσει μια κυβέρνηση προδοτών. Έτσι, τώρα ο Άσαντ τους ευνούχισε και  μπορεί εύκολα να κάνει έναν ανασχηματισμό, με την είσοδο στην κυβέρνηση της Συρίας, βουλευτών και πολιτικών που ήταν η αντιπολίτευση στη Βουλή της χώρας. Και φυσικά, γι' αυτό μιλάει, τόσο η Ρωσία, όσο κι ο Άσαντ, για πολιτική λύση: “χωρίς τη συμμετοχή αυτών που έβαψαν με αίμα τα χέρια τους”.
Το ζήτημα των κραυγών του Ερντογάν, είναι πιστοποίηση της πλήρους ανικανότητας του ΝΑΤΟ, να σχεδιάσει και να εκπονήσει πολιτικές, ικανές να του επιτρέψουν τη δυνατότητα παρέμβασης στις γεωπολιτικές αλλαγές, μιας και δεν πρέπει σ΄ αυτή τη συζήτηση να “ξεχάσουμε” πως τώρα ένας άλλος σημαντικός “παίκτης” στην περιοχή είναι και το Ιράν: επισήμως στη “Λέσχη των Πυρηνικών Υπερδυνάμεων” και σύμμαχος του Άσαντ. Έχουμε πλέον ως γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά τον ψυχρό πόλεμο, ο ιμπεριαλισμός ηττήθηκε.
Είναι τόσο γελοία η κατάσταση στη Δύση, που ο Ερντογάν την κάνει γραφική, αλλά δεν πάει πίσω και το δικτατορικό μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας που ανακοινώνει σήμερα πως “ο ρώσος πρόεδρος  Vladimir Putin, ο κινέζος πρόεδρος  Cinese Xi Jinping και ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας  Kim Jong Un... κάνουν πόλεμο εναντίον των Σουνιτών”! Ως εκπρόσωπος του Θεού, ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, προσπαθεί να επικαλύψει με θρησκευτικό μανδύα τον δουλικό του ρόλο στην υπηρεσία του Ισραήλ και των πολυεθνικών, για να διατηρήσει τη σκοταδιστική μοναρχία του.
Όσοι πιστεύουν ή πίστευαν ότι η Ρωσία θα άφηνε τη Συρία στα νύχια της Δύσης, γελάστηκαν οικτρά ή έπεσαν θύματα της προπαγάνδας των κατευθυνόμενων ΜΜΕ. Πως θα μπορούσε να είναι μεγάλη δύναμη η Ρωσία, και πως θα διατηρούσε ή θα επέκτεινε την παρουσία της στις αγορές, αν εγκατέλειπε έναν σύμμαχο; Ποια χώρα θα αγόραζε π.χ. οπλικά συστήματα από την Ρωσία, αν αυτή είχε εγκαταλείψει τη Συρία στα νύχια της δύσης; Ποια χώρα θα στήριζε μια συνεργασία, μια συμμαχία με τη Ρωσία που “πουλάει” τις σύμμαχές της χώρες;


Δυστυχώς, μόνον η Ελλάδα των μνημονίων είναι στην τραγική θέση να πουλάει τα πάντα, χωρίς καν ένα αντισταθμιστικό, ωφελιμιστικό χυδαίο αντάλλαγμα και να εγκαταλείπει  μια φιλία με τη Συρία, που είχε οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις αλληλεγγύης.
Πως μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που κάνει τα πάντα να προσομοιάσει ακόμη και τη χροιά της φωνής του με αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου (η ορθοφωνία έκανε το μικρό της “θαύμα” και το κατορθώνει όταν διαβάζει κείμενο του λογογράφου του ή μιλάει αργά), να ξεχνάει τη Συρία των Άσαντ που τον Μάρτη του ΄87 δήλωνε : «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»;.
Ποιος θα εμπιστευτεί μια Ελλάδα που συντάσσεται σήμερα με την Τουρκία, εναντίον μιας χώρας που έβαλε μπροστά τον λαό και τον στρατό της για την Ελλάδα;
Ο πρωθυπουργός και η αυλή του δεν διαβάζουν αναλύσεις σοβαρών διανοούμενων για αυτά τα ζητήματα; Έχουν πολιτικό στραβισμό ή έχουν αποφασίσει να κινούνται στα βήματα του Π. Κανελλόπουλου: “Στρατηγέ ιδού ο στρατός σου!”;


Τι κρύβουν οι δυτικοί αναλυτές αναφορικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος;
Βασικά πρέπει να κατανοήσουν, όσοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να σκέφτονται, ότι ο Εθνικός Εναέριος χώρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας έχει ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ!
Η είσοδος μαχητικού αεροσκάφους της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της Τουρκίας έγινε κι είχε στόχους, που κρύβουν οι δυτικοί. Αν μια παραβίαση είναι γεγονός που κινητοποιεί το ΝΑΤΟ, στην περίπτωση των παραβιάσεων στο Αιγαίο θα έπρεπε να είχαμε διαπλανητικό πόλεμο. Η ρωσική πολεμική αεροπορία ήθελε και κατέκτησε επτά (7) στόχους, που έφεραν τη Δύση σε αδιέξοδο!
Με έναν σμπάρο 7 τρυγόνια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός:

  • 1. Ανίχνευση των συχνοτήτων ραντάρ του οθωμανικού καθεστώτος, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν τα  Su 35 και πλήρης καταγραφή-αποκρυπτογράφιση των συχνοτήτων των τουρκικών καταδιωκτικών,

  • 2. Η αναγνώριση των συχνοτήτων από τα τουρκικά ραντάρ, διευκολύνει τα ρωσικά καταδιωκτικά στις παρενοχλήσεις, σε περίπτωση εμπλοκής, σε περίπτωση πραγματικής αερομαχίας,

  • 3. Η ρωσική παραβίαση ήταν αποφασιστικό μήνυμα: ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Τουρκική “No Fly Zone”. Αντιθέτως, αν κριθεί αναγκαίο, οι Ρώσοι θα επιβάλλουν “No Fly Zone” στον τουρκικό εναέριο χώρο,

  • 4. Αποκαλύφθηκαν και καταγράφηκαν όλες οι τουρκικές πυραυλικές θέσεις της Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία,

  • 5. Η Ρωσία και στο πεδίο της παραβίασης χρησιμοποιεί την πολιτική διπλωματία και ώθησε το ΝΑΤΟ σε απεγνωσμένες, νευρικές κινήσεις απελπισίας. Γεγονός που πιστοποιείται με την άμεση σύγκλιση του ΝΑΤΟ για μια παραβίαση,

  • 6. Τελείωσε τα όνειρα του Ερντογάν να ηγηθεί και να εκφράσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ως νέος οθωμανός πασάς, ως αφεντικό. Κι ο Ερντογάν “τσίμπησε” με τις νευρωτικές κραυγές του, που τον οδήγησαν σε εξευτελισμό. Κέρδισε μόνον τη συμπαράσταση της μνημονιακής Ελλάδας,

  • 7. Οι Ρώσοι ανίχνευσαν και κατέγραψαν τα τουρκικά  F16.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι λαοί που δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν μέλλον! Και να μην ξεχνάμε. Τώρα την ορχήστρα διευθύνει ο Πούτιν κι η Δύση διαιρεμένη, παραμιλάει... 

Από άρθρο του Νίκου Κλειτσίκα στο www.press-gr.com/2015/10/hafez-al-assad.html

Από την Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας


Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Για σχεδόν πέντε χρόνια οι παγκόσμιες δυνάμεις διεξάγουν έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον της Συρίας.
Εξοπλίζουν τις “ισλαμικές” μισθοφορικές οργανώσεις και, με στρατιωτικούς συμβούλους, εκπαιδεύουν στην Τουρκία και την Ιορδανία τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Συγχρόνως, η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες του Κόλπου, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του΄70, διαθέτουν δισεκατομμύρια δολαρίων για τη στρατολόγηση κι εξοπλισμό των δυνάμεων του “ισλαμικού κράτους” (Isis) και της Al Nusra (Αλ Κάιντα).
Σε όλα τα παραπάνω, σ' αυτή τη διεθνή τρομοκρατία, ο λαός της Συρίας αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.
Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τεράστια, γιατί συμμετέχουν σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε εμπάργκο στη Συρία το 2011. Σκοπός του εμπάργκο ήταν να παραλύσει η οικονομία της χώρας και να ωθήσουν το λαό στην εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης, με όχημα την “αραβική άνοιξη”. Η ανθρωπιστική κρίση και η οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα και ο λαός της, ονομάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση “μέτρο για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας”. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, σε συνεργασία και συντονισμό με τις ΗΠΑ:
πάγωσαν-δέσμευσαν τους λογαριασμούς καταθέσεων Σύρων πολιτών κι επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ώστε να στραγγαλίσουν την οικονομία
 απαγόρευσαν εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία, αλλά και οποιουδήποτε προϊόντος της χώρας κι οικονομικής συναλλαγής, απαγορεύοντας έτσι την εισαγωγή στη χώρα αγαθών κοινής ωφέλειας, όπως φάρμακα, παιδικές τροφές, ανταλλακτικά αγροτικών, ιατρικών και βιομηχανικών μηχανημάτων
απαγόρευσαν τις εξαγωγές στη Συρία για προϊόντα κι εργαλεία που σχετίζονται με τη διαβίωση του λαού, όπως θερμαντικά έλαια, υλικά κι ανταλλακτικά για την επεξεργασία πετρελαίου, υγροποίησης αερίου καύσης, με στόχο την πλήρη εξόντωση του λαού ώστε να εξεγερθεί
Χωρίς βενζίνη και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια η γεωργική παραγωγή, αλλά και η βιομηχανία τροφίμων, οι βιοτεχνίες κι η βιομηχανία αποτελούν γεγονότα πλήρους παράλυσης και καταστροφής.
Η οικονομία της Συρίας οδηγήθηκε στην καταστροφή. Ο πληθωρισμός στα ύψη, οι τιμές των τροφίμων διπλασιάστηκαν. Βέβαια οι πωλήσεις όπλων στους τζιχαντιστές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις (στην πρώτη θέση η Γαλλία) αποφέρουν τεράστια κέρδη και τα χρήματα προσφέρουν τα μοναρχικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα. Οι τρομοκράτες αποκεφαλίζουν με τη συμπαράσταση των “πολιτισμένων” δυτικών.
Ο λαός της Συρίας ζει μια τραγική κατάσταση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σύρος πολίτης ζει μια τραγική κατάσταση. Τα παιδιά, οι γυναίκες κι οι γέροντες είναι τα περισσότερα θύματα αυτού του “εκδημοκρατισμού”.
H επιβολή πείνας σε έναν λαό είναι έγκλημα.
Το εμπάργκο απέναντι στη Συρία, ισοδυναμεί με άδικο πόλεμο κι είναι απάνθρωπη ενέργεια.
Το εμπάργκο τροφοδοτεί την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών κι ο λαός της Συρίας πληρώνει με αίμα την ανεξαρτησία του:
    220.000 νεκροί
    1.000.000 τραυματίες κι ακρωτηριασμένοι
Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες, για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει κονδύλια, χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που η ίδια δημιούργησε και συντηρεί.
Σημειώνουμε ότι η Συρία είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή, όπου:
Λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία... Η βουλή δεν διορίζεται από τον μονάρχη, όπως συμβαίνει στα μοναρχικά σκοταδιστικά αραβικά καθεστώτα
Τα κομμουνιστικά κι αριστερά πολιτικά κόμματα είναι νόμιμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση...
Η ανεξιθρησκεία είναι κατοχυρωμένη Συνταγματικά...
Επίσης η Παιδεία είναι δημόσια και παρέχεται δωρεάν, όπως και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη...


Η Ελλάδα, παραδοσιακή φίλη και σύμμαχος της Συρίας, δεν περιορίστηκε στα παραπάνω. Αδιαφορώντας για τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αδελφικές σχέσεις με τη Συρία:
 Τον Δεκέμβρη του 2012, για τον “εκδημοκρατισμό” της Συρίας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα κι έφτασε στο επαίσχυντο μέτρο της ΑΠΕΛΑΣΗΣ της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού τους “εξεγερμένους” αντικαθεστωτικούς!
Συμμετέχει στο μηχανισμό τρομοκρατίας και πολέμου, με την επωνυμία “Φίλοι της Συρίας”. Δηλαδή στις χώρες εκείνες που “εργάζονται” για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Άσαντ. Και μάλιστα συνεργάζεται σ' αυτό τον “οργανισμό” με το προτεκτοράτο του Κοσσόβου, το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, τα Σκόπια με την ονομασία Μακεδονία... Κατάργησε ακόμη και την Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Συρίας της Ελληνικής Βουλής, όταν αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα...
Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι η κυβέρνηση Τσίπρα, μπροστά στα κελεύσματα του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ανέλαβαν τις ιστορικές τους ευθύνες κι έβλαψαν την πατρίδα μας: Παράβλεψαν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας. Την προσφορά της Συρίας στον αντιδικτατορικό αγώνα, τη σθεναρή στάση της απέναντι στην Τουρκία τον Μάρτη του ΄87, τις ελληνικές επιχειρήσεις που είχαν προνομιακή θέση στον κατασκευαστικό τομέα και θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας, τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, τους πλέον των 2 εκατομμυρίων Ελληνορθοδόξων που προστατεύει η Συρία ανά τους αιώνες...
Ήρθε η ώρα μια ελληνική κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες και να προχωρήσει στην Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία και την Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας. Επιπροσθέτως να θέσει ενώπιον των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ειρήνευση της περιοχής.
Η συνέχιση και διατήρηση του απάνθρωπου εμπάργκο και η συνέχιση της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, σημαίνει: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!
* Υπογράφουμε (hellassyria@gmail.com) και διαδίδουμε, για την Ειρήνη, το λαό της Συρίας, την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
http://hellassyria.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: