Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

1995 η ...Μέκκα της τρομοκρατίας γεννιέται





Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η ...Μέκκα της τρομοκρατίας!
Στη βραχώδη ζώνη, μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, στους πρόποδες του όρους Σιράτ, βρίσκεται ένα «πανεπιστήμιο», όπου οι φοιτητές διδάσκονται την «επιστήμη του τρόμου» και μόνο... όπου κρύβονται πολλά από τα μυστήρια που οι αστυνομίες του μισού κόσμου δεν κατάφεραν ποτέ να διαλευκάνουν...
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το «Πανεπιστήμιο της Τζιχάντ», του Ιερού Πολέμου δηλαδή, που όπως προδίδει το όνομα του, παρέχει ένα ιδιότυπο είδος «παιδείας», μαθαίνει όσους φοιτούν σ' αυτό να κάνουν πόλεμο για τη δόξα του Ισλάμ, ανά τον κόσμο.
Οι πρώτοι του απόφοιτοι βρίσκονται ήδη στα μέτωπα της Αλγερίας, του Τατζικιστάν, της Βοσνίας, των Φιλιππίνων, του Κασμίρ -έχουν στο ενεργητικό τους τρομοκρατικές ενέργειες, όπως ο εμπρησμός του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης.
Και οι συνφοιτούντες προετοιμάζονται πυρετωδώς για ανάλογες πράξεις, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια των ξένων μυστικών υπηρεσιών για την εξουδετέρωση τους.
Αυτό το «πανεπιστήμιο» που ιδρύθηκε την εποχή της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, αποτέλεσμα της προσπάθειας των Αμερικανών να κατατροπώσουν την ΕΣΣΔ.
Όντως, για να κερδίσει η Ουάσιγκτον τον Ψυχρό Πόλεμο, άφησε τότε τους αντικομουνιστικούς σχηματισμούς να αναπτυχθούν, ενισχύοντας τους, επιπλέον, με όπλα, με συνέπεια να έχει γεμίσει σήμερα, ο κόσμος με «τέρατα», τα οποία ουδείς γνωρίζει αν είναι δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο.

 Βομβιστική επίθεση στην αγορά της Πεσαβάρ

Οι φοιτητές του «πανεπιστημίου» στο Σιράτ, κοντά στην πακιστανική πόλη Πεσαβάρ, δεν είναι, εντέλει, παρά οι επίγονοι των «μαχητών του ιερού πολέμου», των «μουτζαχεντίν», που οι Αμερικανοί είχαν χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσουν τους άθεους του αφγανικού καθεστώτος, χωρίς ενδεχομένως να υποψιάζονται ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον των φιλοδυτικών αραβικών κυβερνήσεων, αλλά και της Δύσης ολόκληρης.
Μεταξύ των ετών 1979-1989, περισσότεροι από 25.000 νεαροί μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είχαν περάσει από το Πακιστάν για να πάρουν μέρος στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
ΤΩΡΑ, που ο πόλεμος αυτός τελείωσε, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ' έναν πόλεμο πιο γενικό και πολύ πιο επικίνδυνο -στον πόλεμο για την επικράτηση του Ισλάμ, παγκοσμίως. Και προετοιμάζονται γι' αυτόν, χωρίς «ενόχληση»...
Πράγματι, σ' αυτή τη ζώνη, τη ζώνη του «πανεπιστημίου», που κατοικείται από 15 εκατομμύρια ανθρώπους και τυπικώς, ελέγχεται από το Πακιστάν, ουδείς νόμος ισχύει. Στα καταστήματα του Πεσαβάρ, πωλούνται όπλα πάσης φύσεως, όπλα που οι Αμερικανοί είχαν δώσει στους «μουτζαχεντίν» και τώρα προσπαθούν να πάρουν πίσω -τουλάχιστον όσα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.


Βεβαίως,  οι αρχές του  Πακιστάν γνωρίζουν από χρόνια, ότι η περιοχή έχει γίνει ιερό της τρομοκρατίας, ότι πίσω από τους τοίχους του «πανεπιστημίου» εκτυλίσσονται δραστηριότητες, που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά μόλις τώρα αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα -κατόπιν πιέσεων των Αμερικανών.
Το γιατί εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς. Το Πακιστάν από ιδρύσεως του -1947- προσπάθησε να αποκτήσει ταυτότητα μέσω του Ισλάμ και επομένως, η όποια παρέμβαση στις δραστηριότητες των πιστών, επισύρει εναντίον της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, κατηγορίες για αντιισλαμική πολιτική και υποταγή στη Δύση.
Επιπλέον, η φεουδαρχική δομή της πακιστανικής κοινωνίας, ενισχύει τον ισλαμικό φανατισμό, καθώς οι ισχυροί αφήνουν τις απαίδευτες μάζες να τον θεωρούν μοναδικό όπλο για την αντιμετώπιση των δεινών τους, που προέρχονται από τη Δύση.
Το «πανεπιστήμιο», λοιπόν, έχει να παίξει κάποιο ρόλο μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα. Και τον παίζει, επιτυχώς. Ενώ δεκάδες πράκτορες αναζητούν τα ίχνη των αποφοίτων του, αυτοί, εφοδιασμένοι με πακιστανικά διαβατήρια, ταξιδεύουν, ήδη, ανά τον κόσμο, έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή όσα έμαθαν εντός των τειχών του «Πανεπιστημίου του Ιερού Πολέμου».
Α. ΜΕΝΕΓΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1995

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: