Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Απεργία δημοσιογράφων: Μήπως είναι και κάλυψη στην κυβέρνηση εν αναμονή νέων μνημονίων


Σα δεν ντρέπονται οι συνάδελφοι-δεκανίκια της εξουσίας…

Μήπως είναι και κάλυψη στην κυβέρνηση εν αναμονή νέων μνημονίων



 Έχει πρόβλημα η εκάστοτε κυβέρνηση; Δεν πρέπει να ανησυχεί! Έχει την ΕΣΗΕΑ και επικουρικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία…
Το συνδικαλιστικό υποτίθεται όργανο – όχι όλων – των δημοσιογράφων, με το πρόσχημα της διαμαρτυρίας για τα συντεχνιακώς «κεκτημένα», ενίοτε ακόμα και σε βάρος άλλων επαγγελματικών τάξεων (π.χ. αγγελιόσημο), αφού το άθλημα να κλέβει ο ένας τον άλλον στην Ελλάδα είναι ευρύτατα διαδεδομένο, σπεύδει να διατάξει σιγή ιχθύος και να σταματήσει την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, άρα και την κριτική, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην εξουσία.
Πριν από λίγο το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) έστειλε το παρακάτω τηλεγράφημα:
«Συνέχιση της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
»Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 π.μ. της Κυριακής 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου.
»Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:
>Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
>Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.»
Τους στέλνεις τώρα στον… αγύριστο κι ακόμα παραπέρα ή όχι; Έχει βέβαια και ένα καλό η όλη κατάσταση. Το ότι εξαφανίζεται σιγά-σιγά κάθε κίνητρο το οποίο στο παρελθόν έκανε τους δημοσιογράφους να επιθυμούν να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, μέλη της οποίας είναι και δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μέσα τα οποία έχουν κλάσμα της αναγνωσιμότητας διαδικτυακών ειδησεογραφικών κόμβων.
Το γιατί δημιουργήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, ενίοτε και δημοσιογράφους και με τη «δικτατορία της γραμμής» δεν ασχολήθηκε ούτε θα ασχοληθεί ποτέ κανένας τους. Γι’ αυτό αποτελούν απομεινάρι του χθες. Γι’ αυτό είτε θα εκσυγχρονιστούν – πράγμα πολύ δύσκολο για τόσο σκουριασμένα μυαλά – είτε θα απαξιωθούν οριστικά και θα αποτελέσουν μια γραφική ανάμνηση.
Διότι αρνούνται να καταλάβουν ότι ο κόσμος όσα πρέπει να μάθει θα τα μάθει. Πέρασαν οι εποχές που όλοι τους είχαν κάποια σημασία. Αυτά.

http://www.defence-point.gr/news/?p=150912
http://mignatiou.com/2016/04/apergia-dimosiografon-mipos-ine-ke-kalipsi-stin-kivernisi-en-anamoni-neon-mnimonion/

Έχει πρόβλημα η εκάστοτε κυβέρνηση; Δεν πρέπει να ανησυχεί! Έχει την ΕΣΗΕΑ και επικουρικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία, γράφει η ιστοσελίδα www.defence-point.gr Το συνδικαλιστικό υποτίθεται όργανο – όχι όλων – των δημοσιογράφων, με το πρόσχημα της διαμαρτυρίας για τα συντεχνιακώς «κεκτημένα», ενίοτε ακόμα και σε βάρος άλλων επαγγελματικών τάξεων (π.χ. αγγελιόσημο), αφού το άθλημα να κλέβει ο ένας τον άλλον στην Ελλάδα είναι ευρύτατα διαδεδομένο, σπεύδει να διατάξει σιγή ιχθύος και να σταματήσει την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, άρα και την κριτική, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην εξουσία. Πριν από λίγο το Αθηναϊκό και μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) έστειλε το παρακάτω τηλεγράφημα: «Συνέχιση της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. »Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 π.μ. της Κυριακής 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου. »Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται: >Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30. >Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.» Τους στέλνεις τώρα στον… αγύριστο κι ακόμα παραπέρα ή όχι; Έχει βέβαια και ένα καλό η όλη κατάσταση. Το ότι εξαφανίζεται σιγά-σιγά κάθε κίνητρο το οποίο στο παρελθόν έκανε τους δημοσιογράφους να επιθυμούν να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, μέλη της οποίας είναι και δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μέσα τα οποία έχουν κλάσμα της αναγνωσιμότητας διαδικτυακών ειδησεογραφικών κόμβων. Το γιατί δημιουργήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, ενίοτε και δημοσιογράφους και με τη «δικτατορία της γραμμής» δεν ασχολήθηκε ούτε θα ασχοληθεί ποτέ κανένας τους. Γι’ αυτό αποτελούν απομεινάρι του χθες. Γι’ αυτό είτε θα εκσυγχρονιστούν – πράγμα πολύ δύσκολο για τόσο σκουριασμένα μυαλά – είτε θα απαξιωθούν οριστικά και θα αποτελέσουν μια γραφική ανάμνηση. Διότι αρνούνται να καταλάβουν ότι ο κόσμος όσα πρέπει να μάθει θα τα μάθει. Πέρασαν οι εποχές που όλοι τους είχαν κάποια σημασία. Αυτά. http://www.defence-point.gr/news/?p=150912

Πηγή: Απεργία δημοσιογράφων: Μήπως είναι και κάλυψη στην κυβέρνηση εν αναμονή νέων μνημονίων http://wp.me/p3kVLZ-wbl

Δεν υπάρχουν σχόλια: