Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Η «Κερκόπορτα»...




Οι περισσότεροι από εμάς  που υποστηρίζουμε ότι οι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο σε άλλες πλουσιότερες  χώρες  θα πρέπει να τύχουν περίθαλψης και προσωρινής διαμονής στην πατρίδα μας – μέχρι την προώθησή τους σαυτές- δεν θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποβεί εις βάρος των εθνικών και πολιτιστικών συμφερόντων της χώρας.  Αντιθέτως υποστηρίζουμε ότι οι πρόσφυγες αφενός θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως άτομα που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ από τις συνθήκες να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς και αφετέρου θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παρουσία τους σε ελεγχόμενους ΑΠΟΛΥΤΩΣ χώρους κάτω από ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες όπως προβλέπει ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας και οι διεθνείς συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, και ιδιαίτερα από αυτούς που ζητούν άσυλο, ότι η ΕΛΛΑΔΑ παρ’ όλη την σημερινή ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΗ.
Με αυτή την λογική αναπαράγουμε εδώ  το άρθρο του Γ. Λεονταρίτη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 17.4.2016 στο ΠΑΡΟΝ, με μια ακόμα αναγκαία εκ μέρους μας διευκρίνιση· ο κ. Λεονταρίτης κάθε άλλο παρά φασίστας ή ακροδεξιός είναι και γι’ αυτό οι ανησυχίες του θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους. 



ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Η «Κερκόπορτα»...
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Το θέμα των προσφύγων - μεταναστών αποτελεί καρκίνωμα για τον τόπο. Πρέπει να πούμε την ωμή αλήθεια και να σταματήσουμε την «παραφιλολογία» για τους «καημένους τους μετανάστες». Το κακό παράγινε και δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον.
Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με την «πολιτική» της απέναντι σε αυτό το ζήτημα οδηγεί τη χώρα σε αιματοχυσία, αναρχία, με απροσδιόριστες συνέπειες. Δεν λέμε ότι μέσα στον συρφετό που μας προέκυψε δεν υπάρχουν και δυστυχισμένοι που ψάχνουν να καταλαγιάσουν σε κάποια γωνιά της Ευρώπης. Οι περισσότεροι όμως (Αφγανοί κυρίως) δεν υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία.
Κατ’ αρχάς, κανείς δεν απαντά στο ερώτημα: Γιατί όλοι αυτοί δεν πήγαν σε πιο κοντινές τους χώρες, σε Ιορδανία, Αίγυπτο, αραβικό κόσμο, αλλά μπουκάρουν συνεχώς στην Ελλάδα; Διότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το σήμα ότι εδώ τα πάντα είναι ανεξέλεγκτα και δεν κλείνουμε τα σύνορα. Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου, που άλλα επρέσβευαν, δεν μιλάνε διότι εάν προκαλέσουν κυβερνητική κρίση, σαν αυτήν που πήγε να γίνει με τον «αφελή» Μουζάλα, οι ΑΝΕΛ δεν θα ξαναδούν τα βουλευτικά έδρανα. Γι’ αυτό και έκαναν «όπισθεν ολοταχώς».
Μέγιστος αριθμός από αυτούς τους «πρόσφυγες» είναι ύποπτα, επικίνδυνα στοιχεία. Την εικόνα αυτή οι ίδιοι δεν την έκρυψαν. Ήλθαν σε έναν ξένο τόπο. Και αντί να πουν ένα «ευχαριστώ» για όσα τους προσφέραμε, συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε δικά τους χωράφια. Μετέτρεψαν τον Πειραιά σε πεδίο μάχης, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Στα νησιά, και αλλού, προβαίνουν σε «πλιάτσικο», λεηλατούν αποθήκες και σπίτια, και απειλούν τους κατοίκους ότι εάν μιλήσουν και διαμαρτυρηθούν θα τους σφάξουν. Βρίσκονται σε ξένη χώρα, αλλά με θράσος καταλαμβάνουν σιδηροδρομικούς σταθμούς, κλείνουν δρόμους, απαγορεύουν τη διέλευση οχημάτων και προβάλλουν απαιτήσεις για το πού προτιμούν να πάνε. Τους προσφέρουν ο Ερυθρός Σταυρός και η Εκκλησία τρόφιμα σε σακουλάκια κι εκείνοι τα πετάνε διότι έχουν επάνω τον σταυρό! Δεν δείχνουν κυνηγημένοι, αλλά παρουσιάζονται σαν ισλαμιστές κατακτητές. Τους καθοδηγούν και οι ασύδοτες, σκοτεινές ΜΚΟ. Διότι οι ίδιοι δεν μπορούν να γνωρίζουν, φυσικά, πού βρίσκονται τα κατάλληλα σημεία τα οποία πρέπει να καταλάβουν ώστε να προκαλέσουν κυκλοφοριακή ασφυξία. Κάποιος τους φτιάχνει τα «πανό» και γράφει τα συνθήματα. Προβάλλουν συνεχώς απαιτήσεις και θεωρούν ότι το ελληνικό κράτος «οφείλει» να τους υπηρετεί. Έφθασαν, μάλιστα, να κάνουν και διαδήλωση μέσα στο κέντρο της Αθήνας.
Μπροστά σε αυτό το αίσχος, η κυβέρνηση δείχνει εξοργιστική ανικανότητα, παθητικότητα, που φθάνει μέχρι τη γελοιοποίηση. Οι Έλληνες σε νησιά και σε άλλες περιοχές όπου έχει εγκατασταθεί όλος αυτός ο συρφετός ζουν υπό τον τρόμο και απειλείται η ζωή και η ακεραιότητά τους. Αλλά η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια. Η Χριστοδουλοπούλου θέλει τους πρόσφυγες να «λιάζονται» στην Ομόνοια και ο Μάρδας τούς θεωρεί μελλοντικούς… «επενδυτές»! Οι άνθρωποι έχουν απολέσει ακόμα και την αίσθηση του γελοίου. Και στη Χίο έγινε το απίστευτο: Οι κάτοικοι του νησιού αγανάκτησαν δικαιολογημένα με την ασυδοσία των αλλοδαπών και η κυβέρνηση έβαλε τα νευρόσπαστα των ΜΑΤ να χτυπήσουν τους έλληνες κατοίκους! Δεν έχουμε υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» αλλά υπουργείο «Προστασίας των Αλλοδαπών». Ο Νίκος Τόσκας θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.
Λυπούμαι που θα καταφερθώ και κατά της κρατικής τηλεόρασης. Και λυπούμαι διότι η ΕΡΤ μάς προσφέρει προγράμματα ποιότητας. Μάλλον δεν φταίει η ΕΡΤ αλλά η κυβέρνηση, που δίνει εντολές. Διότι είναι απαράδεκτο να έχουμε κάθε βράδυ και… δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα για τους ξένους! Το κάνει, λέει η κυβέρνηση, για να… «ενημερώνει» τους πρόσφυγες! Αλλά όλοι αυτοί που έκαναν «εισβολή» στην Ελλάδα, μέσα στους δρόμους και στα χωράφια της Ειδομένης, έχουν και… τηλεοπτικές συσκευές; Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός φέρει τεράστιες ευθύνες με την αχαρακτήριστη «λογική» του. Την ίδια μέρα που έγινε η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ και οι κάτοικοι της Χίου έφαγαν… «αριστερό ξύλο», ο κ. Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, το μόνο που βρήκε να πει ήταν: «Αντιμετωπίζουμε το Προσφυγικό με… ανθρωπιά και αξιοπρέπεια»! Για την αναξιοπρέπεια που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους Έλληνες που δοκιμάζονται από την επέλαση των ξένων ορδών δεν είχε τίποτα να ψελλίσει. Βγήκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Κυρίτσης και εδήλωσε, με πάσα σοβαρότητα, ότι κάποια «έκτακτα περιστατικά», σαν της Χίου, «τα αντιμετωπίζουμε με ήπιο τρόπο και μετριοπάθεια»!
Είναι καιρός να σταματήσει και αυτή η εμετική τηλεοπτική προπαγάνδα για τη συμπαράσταση που πρέπει να δείχνουμε στους «δυστυχείς». Με θράσος, η κυβέρνηση μας ζητεί να τους φιλοξενούμε και στα σπίτια μας! Εκεί φθάσαμε. Λοιπόν, καθαρά πράγματα: Ο κ. Τσίπρας να αναμετρήσει τις ευθύνες του διότι με την τακτική αυτή οδηγεί τη χώρα σε εμφύλιο και σε αιματοχυσία. Διότι, εάν εξακολουθήσει η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία των μεταναστών, και η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βάλει φραγμό στις ασχημίες των ξένων, τότε θα φθάσει η ώρα που οι πολίτες θα αναγκασθούν να καταφύγουν στην αυτοάμυνα. Και τότε η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, που ισχυρίζεται ότι ηγείται «αριστερής» κυβερνήσεως, συνειδητοποιεί τι είναι η «αυτοάμυνα»; Αντιλαμβάνεται έως πού μπορούν να φθάσουν οι καταπιεσμένοι Έλληνες όταν ξεπεράσουν τα όριά τους; Ας του το «πει», λοιπόν, ο Νίκος Ζαχαριάδης, όπως το είχε διατυπώσει σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» τον Δεκέμβρη του 1946: «Κάθε δημοκρατικός πολίτης που δέχεται επίθεση από τρομοκράτη πρέπει να δίνει την απάντηση που του αξίζει. Είναι χίλιες φορές πιο χρήσιμο για τον Λαό, την Ελλάδα, το Έθνος και τη Δημοκρατία, τον δολοφόνο που έρχεται να μου αφαιρέσει τη ζωή να τον προλαβαίνω εγώ και να τον ξαπλώνω χάμω. Η άμυνα ενάντια στη δολοφόνα τρομοκρατία, με τα ίδια της τα μέσα, είναι το πιο άγιο, το πιο ιερό, το πιο απαραβίαστο δημοκρατικό καθήκον…». Εκεί θέλει να φθάσουμε ο κ. Τσίπρας με την «αξιοπρεπή μεταναστευτική πολιτική» του; Ο εμφύλιος του 1946 μόνο αίμα, πόνο και συμφορές προκάλεσε. Ένας σημερινός εμφύλιος, που προβάλλει στον ορίζοντα, θα επιφέρει τις ίδιες και χειρότερες επιπτώσεις.
Διακατέχεται η «αριστερή» κυβέρνηση από παιδικές «διεθνιστικές» ξεπερασμένες αντιλήψεις. Διότι οι Συριζαίοι θεωρούν «διεθνισμό» τον εθνικισμό των «άλλων» σε βάρος της Ελλάδας. Μέσω των «μεταναστών - προσφύγων» επιχειρείται η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. «Κερκόπορτα» για τη σημερινή άλωση είναι η πάντα ευγενική, καλοπροαίρετη διάθεση των ελλήνων πολιτών να δίνουν χείρα βοηθείας σε όσους δυστυχούν. Την ευγενική αυτή διάθεση των πολιτών οι ξένοι δεν την εκτιμούν. Αντιθέτως, την εκμεταλλεύονται για τους απώτερους στόχους τους.
Τον 13ο αιώνα, μια νέα δύναμη, η τουρανική, έφθασε από άγνωστες περιοχές της Ασίας. Έμοιαζαν με Μογγόλους, Ούννους, υπό την ηγεσία του Δζεγίς-Χαν. Κι αυτοί εξαπλώθηκαν με τη βία σε Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, μέχρι των ορίων της Γερμανίας. Τότε, γράφουν οι ιστορικοί, «σύμπασα η Ευρώπη κατεταράχθη εκ μιας τοιαύτης εισβολής…». Κι αυτοί οι βάρβαροι διεκήρυσσαν το δόγμα τους: «Αλλάχ ικπέρ Αλλάχ…». Το ίδιο επαναλαμβάνεται στον καιρό μας και «σύμπασα η Ευρώπη κατεταράχθη», περισσότερο όμως η Ελλάδα, από την εισβολή των μεταναστών - προσφύγων.
Το 1453 στην Κωνσταντινούπολη, με την πολιορκία των βαρβάρων, κάποιοι γέροντες λησμόνησαν να κλείσουν την «Ξυλόκερνον πύλην» (την Κερκόπορτα που είχε σφραγίσει ο Ισαάκιος Κομνηνός). Κι έτσι, ακολούθησε το δράμα της αλώσεως. Τώρα, η άλωση της ελληνικής κοινωνίας υλοποιείται διότι η «Κερκόπορτα» της ελληνικής ευαισθησίας έμεινε ακάλυπτη. Μόνη λύση είναι η υποχρεωτική επαναφορά ΟΛΩΝ των προσφύγων πίσω στις εστίες τους. Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε θύματα. Διότι, όταν εξεγερθούν από την τρομοκρατία των ξένων οι έλληνες πολίτες και προχωρήσουν σε αυτοάμυνα, τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας; Θα βάλει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συμπολίτες μας; Μπορεί να το κάνει, αλλά θα το κάνει από φόβο. Και θα χαθεί μια μέρα μέσα στον φόβο του, σκιά σκιάς του άλλου, παλιού εαυτού του. Κι ίσως τότε να δακρύσει για τον Λαό που του έδωσε το «ΟΧΙ» κι εκείνος τον επρόδωσε χάριν της εξουσίας…

ΠΑΡΟΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: