Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ταξιδεύοντας με μωρό στο αυτοκίνητο



Ταξιδεύοντας με μωρό στο αυτοκίνητο

Διακοπές με αυτοκίνητο... Αν συνεπιβάτης μας είναι και ένα μωρό, τότε απαιτείται αυστηρός σχεδιασμός πριν ξεκινήσουμε. Η καλή οργάνωση του ταξιδιού είναι σημαντική, γιατί γλιτώνουμε χρόνο και έχουμε σιγουριά.

Στόχος είναι το μωρό μας να απασχοληθεί στο αυτοκίνητο, ο οδηγός να οδηγήσει ξεκούραστα και με ασφάλεια και οι συνεπιβάτες να ταξιδέψουν ήρεμοι
Συμβουλευόμαστε οδικούς χάρτες. Τσεκάρουμε σε ποια σημεία της διαδρομής μας υπάρχουν παρκινγκ, πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια, καφετέριες.
Καλό θα είναι να προμηθευτούμε προπληρωμένη κάρτα διοδίων, ώστε να μην καθυστερήσουμε σε κάποια ουρά οχημάτων ή να έχουμε το ακριβές αντίτιμο ώστε να περάσουμε από τον αποκλειστικό διάδρομο..
Έχουμε κάνει ήδη κράτηση σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο πριν ταξιδέψουμε. Με ένα μωρό, το να ψάχνει κατάλυμα τελευταία στιγμή είναι τεράστια ταλαιπωρία. Αν το ταξίδι είναι μακρύ, το μωρό θα θελήσει να γευματίσει. Έχουμε μαζί μας σε ψυγειάκι το φαγητό του ή το γάλα του και τα ζεσταίνουμε με το ειδικό εξάρτημα που συνδέεται με το αυτοκίνητο και το οποίο έχουμε προμηθευτεί από κατάστημα με είδη αυτοκινήτου ή βρεφικό πολυκατάστημα.
Τα μωρά (και τα παιδιά) ταξιδεύουν πάντα στο ειδικό καθισματάκι που τοποθετούμε στο πίσω κάθισμα. Για να το βλέπουμε από τη θέση του οδηγού ή του συνοδηγού, τοποθετούμε το ειδικό καθρεφτάκι στο πίσω κάθισμα. Προμηθευόμαστε παιχνίδια με δραστηριότητες για μωρά που τοποθετούνται στο κάθισμα του. Έχουμε μαζί μας CD με παιδικά παιχνίδια. Δίπλα στο βρεφικό κάθισμα αφήνουμε αρκετό κενό χώρο ώστε, αν χρειαστεί, ο συνοδηγός να καθίσει εκεί και να κάνει παρέα στο μωρό, να το απασχολήσει, να του δώσει νερό κ.λπ.
Έχουμε μαζί μας την τσάντα του μωρού με τα απαραίτητα: πάνες, μωρομάντιλα, αλλαξιέρα ταξιδιού, αποστειρωμένες γάζες, φυσιολογικούς ορους, μια αλλαξιά ρούχα, σαλιάρες, χαρτομάντιλα, κουδουνίστρες και γενικά όλα τα απαραίτητα για το μωρό.

ΤΖΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: