Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

FREE Harry Nicolaides


Συμπαράσταση του Ελληνισμού στον Χάρη Νικολαΐδη




To Greek American News Agency μαζί με άλλα sites ξεκινάει δυναμικά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Ελληνο-Αυστραλό συγγραφέα Χάρρη Νικολαΐδη που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης.

Οι εικόνες που μεταδίδουν εδώ και λίγες ώρες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι συγκλονιστικές δείχνοντας τον νεαρό καθηγητή αλυσοδεμένο ο οποίος σπαρακτικά ζητά συγνώμη από τις αρχές.

Απαιτείται ευαισθητοποίηση όχι μόνο από το Αυστραλιανό Υπουργείο εξωτερικών το οποίο ήδη κινητοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και από το ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών. Δείτε απλά τις εικόνες στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που παρακάτω παραθέτουμε για να κατανοήσετε την ψυχολογική κατάσταση.

Ήδη άνοιξε λογαριασμός στο FaceBook με τίτλο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ. Μπείτε όσο περισσότεροι. Κινητοποιείστε όσο περισσότερους μπορείτε σε όλο τον κόσμο. Στείλτε email. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΆ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ.


O Ελληνο αυστραλός συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στη Ταϊλάνδη για προσβολή του μονάρχη τού έθνους σε ένα μυθιστόρημα που συνέγραψε το 2005. Η παράγραφος θεωρήθηκε προσβλητική. Μάλιστα αρκετοί ανταποκριτές απέφυγαν να μεταδώσουν τις ακριβείς φράσεις για τις οποίες καταδικάστηκε φοβούμενοι αντίστοιχα μέτρα εις βάρος τους.

Το Ποινικό Δικαστήριο του Μπανγκόκ καταδίκασε σήμερα τον Νικολαΐδη, 41, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για υπόθεση του νόμου lese majeste, που φέρνει επιβολή στην φυλακή θητεία τριών έως 15 ετών για δυσφήμιση, εξύβριση ή απειλή εναντίον της βασιλικής οικογένειας.

" Σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο και το άρθρο 112 είχε κριθεί ένοχος, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε έξι χρόνια, αλλά λόγω της ομολογίας ενοχής, η ποινή αυτή μειώνεται σε τρία χρόνια,'' είπε ο δικαστής στο δικαστήριο. "Έχει γράψει ένα βιβλίο που βρίζει το βασιλιά, το διάδοχο του θρόνου και την και τη μοναρχία της Ταϊλάνδης, ''πρόσθεσε ο δικαστής. Το προσβλητικό σχόλιο περιέχεται στο μυθιστόρημα αληθοφάνεια του 2005, η οποία σύμφωνα με την οικογένεια του Νικολαΐδη, έχει πωλήσει λιγότερο από 10 αντίγραφα από τα 50 που είχαν τυπωθεί.

Το αδίκημα του Νικολαΐδη πιστεύεται ότι προέρχεται από τρεις παραγράφους στο μυθιστόρημα στο οποίο ο αφηγητής αναφέρεται σε φήμες σχετικά με την ερωτική ζωή του Διάδοχου του θρόνου της Ταϋλάνδης.


Η οικογένεια του Νικολαΐδη ελπίζει ότι μια άμεση έκκληση και μια συγγνώμη στη βασιλική οικογένεια μπορεί να ελευθερώσει τον Μελβουρνιότη συγγραφέα. Ο αδελφός του Νικολαΐδη, Φορντ, δήλωσε ότι ο αδελφός του θα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια στη φυλακή, αλλά η καταδίκη του κόπηκε κατά το ήμισυ, λόγω της ομολογίας της ενοχής του. "Είμαστε υπερβολικά στεναχωρημένοι, είναι εντελώς καταστροφικό για εμάς'', "Η όλη υπόθεση είναι μια τεράστια συναισθηματική δοκιμασία που έχει επηρεάσει όλη την οικογένεια. Είναι απίστευτο. "Ποτέ δεν αναμέναμε να τον αφήσουν ελεύθερο, αλλά αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα.''

Ο Νικολαΐδης, που έζησε στην Ταϊλάνδη από το 2003 έως το 2005 (όπου δίδαξε στο πανεπιστήμιο Mae Fah Luang), περιέγραψε το μυθιστόρημά του ως μια Νουβέλα σχετικά με την πολιτική και κοινωνική ζωή της σύγχρονης Ταϊλάνδης. Ο Νικολαΐδης κάτοικος Μελβούρνης, έχει ήδη περάσει πέντε μήνες σε φυλακή της Ταϊλάνδης περιμένοντας να δικαστεί. Νωρίτερα σήμερα ο Νικολαΐδης, 41, ομολόγησε σε δημοσιογράφους την ενοχή του και είπε "Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Δεν νιώθω να είναι πραγματικότητα. Νιώθω σαν να είμαι σε ένα κακό όνειρο.'' "Πέστε στην οικογένεια μου, ότι είμαι πολύ ανήσυχος,'' είπε στους ρεπόρτερ με δάκρια στα μάτια. Είπε ότι είχε υποστεί "απερίγραπτους πόνους" κατά τη διάρκεια της προσωρινής κράτησης, αλλά δεν επεκτάθηκε. Ο Νικολαΐδης συνελήφθηκε στο σαλόνι αναχώρησης στο αεροδρόμιο του Μπανγκόκ την 31η Αυγούστου μετά από ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί δυόμιση χρόνια νωρίτερα.

Ο 81χρονος βασιλιάς Bhumibol Adulyadej, ο μεγαλύτερος μονάρχης σε ηλικία στον κόσμο, θεωρείται ως η ενωτική δύναμη της Ταϊλάνδης σε περιόδους κρίσης, αν και δεν έχει σημαντικό επίσημο ρόλος στην πολιτική του κράτους.

Διπλωματικές προσπάθειες για την ελευθέρωση του Νικολαΐδη έχουν εντατικοποιηθεί από τον περασμένο μήνα, όταν η οικογένειά του Νικολαΐδη επέκρινε την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τις προσπάθειες της για την υπόθεση, είπε ο Φορντ. Μιλώντας πριν από την καταδίκη, υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Στέφεν Σμίθ είπε ότι ο Νικολαΐδης συνεχίζει να λαμβάνει βοήθεια από τις προξενικές αρχές της Αυστραλίας. Ο κ. Σμιθ είπε ότι ο ομόλογος του της Ταϊλάνδης είχε δηλώσει το ενδιαφέρον του για την υπόθεση του Νικολαΐδη αλλά Αυστραλία πρέπει να σέβεται τις δικαστικές διαδικασίες της Ταϊλάνδης.

"Το ζήτημα είναι ότι - είναι αδίκημα σύμφωνα με νόμο της Ταϊλάνδης και η Αυστραλία το σέβεται αυτό, και θα σέβεται το γεγονός ότι ένας από τους συμπολίτες μας είναι σε μία νομική και δικαστική διαδικασία. "Και πάλι θα τονίσω και να επισημάνω ότι οι Αυστραλοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, δεσμεύονται με τη νομοθεσία της χώρας στην οποία επιβαίνουν. "Και όταν ένα πρόσωπο που κατηγορείται για ποινικό αδίκημα, όποια κι αν είναι η άποψη σχετικά με το εν λόγω αδίκημα ... υπάρχει ένα όριο στην ικανότητά μας να βοηθήσουμε,'' είπε ο κ. Σμιθ στο Περθ.

FREE Harry Nicolaides


Συγκινητική η μεγάλη απήχηση που έχουν δείξει οι Έλληνες από όλο τον κόσμο στην έκκληση που έγινε από ομάδα υποστηριχτών που θέλησαν να συμπαρασταθούν με τον δικό τους τρόπο στον Έλληνα συμπατριώτη μας Χάρη Νικολαΐδη ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές της Ταϋλάνδης.


Ήδη τα μέλη της ομάδας υποστήριξης προς τον συμπατριώτη μας στον FaceBook ξεπέρασαν τα 1850 μέλη μέσα σε τρία μόλις 24 ενώ πολλά και αξιόλογα Blog έχουν αναρτήσει ειδικά baners συμπαράστασης προς τον νεαρό ΕλληνοΑυστραλό Κυπριακής καταγωγής.
Η υπόθεση εξακολουθεί να απασχολεί εκτός από τα Αυστραλιανά και Ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη μελετούν όχι μόνο στην Αυστραλία καθώς ο Νικολαΐδης είναι Αυστραλός υπήκοος αλλά και τα αρμόδια υπουργεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν "ποιο το νόημα αυτής κίνησης να ανοίξει λογαριασμός στο face Book"; Η απάντηση είναι απλή και λιτή.


ΚΑΘΕ (ηλεκτρονική)ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ 41ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACE BOOK ΣΤΟ GROUP ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:


Στείλετε sms, email, γράψτε μηνύματα κάντε ότι μπορείτε να φτάσει το μήνυμα αυτό όλων των Ελλήνων σε όλο το κόσμο, γράψτε σχόλια στα BLOG Που έχουν αναρτήσει οι φίλοι Έλληνες από όλο τον κόσμο. Στείλετε το μήνυμα σας με κάθε τρόπο στην Κυβέρνηση και το Βασιλικό ζεύγος της Ταϋλάνδης να απονέμουν Χάρη στον Έλληνα συμπατριώτη μας




ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. YES, WE CAN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: