Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ


Στην εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ» της  12.12.2010 βρήκα στα ψιλά δύο σχόλια με πολλούς αποδέκτες που αξίζουν της προσοχής σας. Τα δύο σχόλια  προέρχονται από ένα γνωστό πολιτικό και από ένα εξίσου γνωστό δημοσιογράφο και γιαυτό έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.


Ανεπάγγελτοι και απάτριδες...

Ένας παλιός πολιτικός τα βάζει με τους πολιτικούς. Ο πρώην υπουργός Γιάννης  Παλαιοκρασσάς σε άρθρο του επισημαίνει:

«Η σημερινή γενιά πολιτικών είναι, στη μεγάλη της πλειοψηφία, ανεπάγγελτη και χωρίς  πείρα της αγοράς. Τρέμει το πολιτικό κόστος και λατρεύει την προβολή. Μπροστά στο κατ' αυτούς δίλημμα, μεταξύ καθήκοντος προς την πατρίδα και μικροπολιτικής επιβίωσης, σταθερά επιλέγουν το δεύτερο».


Ας έχουν έτοιμο κανένα ελικόπτερο...

Στα λόγια όλων εκείνων που από την πρώτη στιγμή φώναζαν ότι το Μνημόνιο είναι θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας και του λαού έρχεται ο Γιάννης Πρετεντέρης.  Σημείωνε στα «Εμπιστευτικά» του την περασμένη Κυριακή:

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολιτική που όλο και λιγότερο θυμίζει πολιτική σωτηρίας, όλο και περισσότερο αργό θάνατο. Και επιβεβαιώνονται όσοι εξ αρχής  φώναζαν ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο δεν ήταν λύση ανάγκης, αλλά συνταγή καταστροφής. Συνταγή ύφεσης, περιστολής και "αποπληθωρισμού" φέρνει μαζί του όπου πατάει το πόδι του το ΔΝΤ».

Αυτά κατέθεσε και αυτοπροσώπως στη Βουλή μας -για να μην πει κανείς ότι δεν ξέραμε και να μην μπορούμε να επικαλεστούμε την... ασυλία της  άγνοιας - ο... σοσιαλιστής  που  επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλίας, για να την κάνει κι αυτήν όπως την Ελλάδα, κ. Ντομινίκ Στρος Καν.

Και καταλήγει ο Πρετεντέρης:  

«Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα μπορέσει ν' αντέξει αυτήν την παρέμβαση. Και αν το πολιτικό σύστημα θα αποδειχθεί ικανό να την απορροφήσει. Ειλικρινά, δεν μου αρέσουν οι προβλέψεις.  Αλλά, καλού κακού, ας έχουμε έτοιμο κανένα ελικόπτερο».

Σημείωση:  

Στην Αργεντινή, όπου είχε πάει το ΔΝΤ το 2001-2002 και οδήγησε το 50% του πληθυσμού στη φτώχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φυγαδεύτηκε από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο. Ας το έχουν υπόψη τους εκεί στο Μαξίμου...

Από το "ΠΑΡΟΝ" της 12.12.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: