Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Στα θέματα εθνικής σημασίας η ανοχή θα είναι μηδενική


 



Στα θέματα εθνικής σημασίας 

η ανοχή θα είναι μηδενική



Είναι πολύ θετικό ότι η Ελλάδα με τη σύμπραξη των Ελληνό-αμερικανών ξεκίνησε συζητήσεις με τις Η.Π.Α. για την προσέλκυση επενδύσεων. Σε καμία, και τονίζουμε, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει η χώρα να αποκλείσει την συνεργασία με τη Ρωσία. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί για γεωστρατηγικούς λόγους την ελληνό-ρωσική προσέγγιση και κάτι τέτοιο θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (αν δεν έχει τεθεί ήδη).

Η πολύπλευρη πολιτική -δηλαδή μιλάω με όλους εφόσον τα συμφέροντά μας τέμνονται- πρέπει να αποτελέσει την απαράβατη στρατηγική της χώρας. Οι επιλογές είναι πολλές. Το να φέρουμε επενδύσεις και να γίνουμε προτεκτοράτο των Αγγλοσαξόνων, για να απεμπλακούμε δήθεν από το Βερολίνο, μόνο δεινά θα φέρει για τη χώρα. Η έννοια του Ελληνισμού είναι οικουμενική και σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθεί η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Προσοχή: Η Ελλάδα οφείλει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου που δεν έκλεισε την πόρτα στη Ρωσία, παρ’ όλο που συμμάχησε με Η.Π.Α. και Ισραήλ στο θέμα των υδρογονανθράκων, μένοντας ταυτόχρονα μέλος στην Ε.Ε. Η Μόσχα είναι σημαντικός παίκτης στην γεωπολιτική σκακιέρα και η Ελλάδα οφείλει να συζητάει και με το Κρεμλίνο. Πόσο μάλλον όταν τα ρωσικά συμφέροντα έρχονται σε κόντρα με τα αντίστοιχα του κυριότερου γεωστρατηγικού αντιπάλου της Αθήνας, την Τουρκία.

Εν κατακλείδι κρατάμε Αμερικανούς και Ισραηλινούς, μένουμε Ε.Ε. (όσο αυτή ακόμα υφίσταται) και συζητάμε με Ρώσους αλλά και Κινέζους κ.α. Οτιδήποτε άλλο θα πλήξει τα συμφέροντα της χώρας.


Κύριοι της κυβέρνησης, στο οικονομικό κομμάτι έχουμε υπομονή και δεν θα βιαστούμε να σας κρίνουμε. Σε ό,τι αφορά όμως τη γεωπολιτική, που θίγει άμεσα τα εθνικά θέματα της χώρας, η ανοχή θα είναι μηδενική. Αυτό να το γνωρίζουν καλά στη Συγγρού!

ΠΥΓΜΗ.gr


 Βέτο Αμερικής 
να μην πάρουν Ρώσοι τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ!


Περίεργα παιχνίδια παίζονται γύρω από το κρίσιμο, μείζον θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ένα θέμα από το οποίο θα κριθούν πάρα πολλά σχετικά με την προώθηση του ελληνικού αιτήματος για χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ακόμα και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου!
Και μάλιστα σε μια περίοδο που, όπως προέκυψε και από τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, η πλειοψηφία του λαού τάσσεται έστω και εξ ανάγκης (για να μη ληφθούν άλλα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα) υπέρ των αποκρατικοποιήσεων.

Φαίνεται όμως ότι, εκτός της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας, της ακινησίας στην προώθηση αποκρατικοποιήσεων, της ατολμίας εν όψει συνδικαλιστικών αντιδράσεων, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που εμποδίζουν την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και στην ανάπτυξη, προγραμμάτων αναγκαίων έτσι κι αλλιώς, από τα οποία εξαρτάται μέχρι και η επιβίωση της χώρας!

Και αυτοί οι παράγοντες είναι και οι έριδες και κόντρες «διεθνών παικτών» για τα «φιλέτα», τα οποία εκτός από οικονομικά συμφέρουσες επιλογές σημαίνουν και πολιτική ισχύ...

Για παράδειγμα, έγκυρες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι:

• Ενώ για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ έχουν δείξει ενδιαφέρον οι Ρώσοι, φαίνεται να υπάρχει αμερικανικό βέτο για να μην υλοποιηθεί ένα τέτοιο deal, προφανώς στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου για τον έλεγχο των οδών του φυσικού αερίου και της εξ αυτού πλεονεκτικής θέσης που θα αποκτήσει όποιος κερδίσει μερίδια σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα...

Και το ερώτημα είναι τι θα πράξει τελικά η ελληνική κυβέρνηση.

Θα υποκύψει στον αμερικανικό εκβιασμό ή θα τον αγνοήσει και θα προχωρήσει σε ένα deal επωφελές για τη χώρα μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά; 

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=78493&colid=37&catid=27&dt=2012-07-22%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: