Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Περιμένοντας την 21.12.2012



Τι είναι το Ημερολόγιο των Μάγια που προβλέπει το τέλος του κόσμου

 

 

 Έρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου στις 21/12/2012; Πώς γεννήθηκε ο πιο πολυσυζητημένος μύθος των καιρών μας.

 

Το Ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό. Ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα τόσο πλήρες ημερολόγιο. Αυτό των Μάγια, του αρχαίου λαού της Νότιας Αμερικής βασίζεται σε τρείς κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.

Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Είναι, στην ουσία, το τέλος ενός πειράματος που κάνουν οι Θεοί. Αν ο κόσμος που προσπαθούν να φτιάξουν τούς αρέσει, θα τον αφήσουν να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο. Αν όχι, θα τον καταστρέψουν και θα ξεκινήσουν από την αρχή. Τέσσερις φορές τον έχουν καταστρέψει ως τώρα. Και στις 12/12/2012 ένας ακόμη κύκλος φτάνει στο τέλος του. 

Το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, λοιπόν, ναι μεν μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21/12/2012, μέχρι την Παρασκευή που μας έρχεται δηλαδή, αλλά δεν σταματάει εκεί. Αν όλα πάνε καλά, αν οι Θεοί συμωνήσουν ότι ο κόσμος που έφτιαξαν τούς αρέσει, τότε δεν θα τον καταστρέψουν.

Υπεύθυνος για τα σενάρια καταστροφολογίας που τόσο συζητιούνται τις μέρες μας είναι ο Χοσέ Αργκέλες, ένας Αμερικανός ιστορικός τέχνης. Το 1987 ήταν ο πρώτος που δημοσιοποίησε καταστροφολογικές θεωρίες για τις «προφητείες των Μάγια». Οι θεωρίες του άρεσαν στους λάτρεις των συνωμοσιών και των σεναρίων καταστροφής και μέσα στα επόμενα χρόνια -και όσο πλησιάζαμε στο 2012- πολλαπλασιάστηκαν.

Η ακρίβεια του Ημερολογίου των Μάγια βοήθησε σε αυτό. Ένας πανάρχαιος λαός, χωρίς να έχει στην διάθεσή του προηγμένα εργαλεία, κατάφερε να μετρήσει με φοβερή ακρίβεια το χρόνο. Πώς έγινε αυτό χωρίς κάποια μεταφυσική βοήθεια;

Οι μάγια είχαν υπολογίσει με ακρίβεια τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης, πλανητικές συνόδους και διελεύσεις, εκλείψεις, ηλιοστάσια και ισημερίες μέχρι το 2012. Και όλα αυτά με γυμνό μάτι και μόνη βοήθεια τα μαθηματικά τους, μια επιστήμη την οποία είχαν αναπτύξει πολύ. Επίσης, η τοποθεσία όπου ζούσαν τους βοηθούσε στο να μπορούν να παρατηρήσουν καλά τις κινήσεις του Ηλίου. Οι περισσότερες πόλεις τους ήταν πάνω στον Τροπικό του Καρκίνου και σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη, κατά τη διάρκεια του θερινού και του χειμερινού ηλιοστασίου, ο Ήλιος περνάει ακριβώς πάνω από τα κεφάλια τους το μεσημέρι χωρίς να σχηματίζει σκιά. Οι αστρονόμοι των Μάγια παρατήρησαν ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο μετακινείται με πολύ αργό ρυθμό στον ουράνιο θόλο και σε αυτόν τον ρυθμό στήριξαν τον Μεγάλο Κύκλο των 5.125 ετών.

Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, ο κόσμος μας θα τελειώσει όταν το χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, θα ευθυγραμμιστεί με το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας. Αυτό, σύμφωνα με τους Μάγια, είναι η Πύλη του Κάτω Κόσμου, το «κέντρο» του Γαλαξία μας, το οποίο τοποθετείται στις 26 μοίρες του αστερισμού του Τοξότη. Το οποίο μπορεί να μην είναι καν ορατό με τηλεσκόπιο, ωστόσο οι Μάγια είχαν κατορθώσει να υπολογίσουν και το πού βρίσκεται αλλά και το πότε θα πέσει πάνω του το χειμερινό ηλιοστάσιο!

Το 2012 θα έχουν περάσει περίπου 25.800 χρόνια από την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο «έπεσε» πάνω σε αυτό που οι Μάγια αποκαλούσαν Σκοτεινό Ρήγμα...

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/




Η μεγάλη μπίζνα της καταστροφής

Χρυσές δουλειές άνοιξε η πρόβλεψη των Μάγιας για συντέλεια του κόσμου 
στις 21 Δεκεμβρίου 2012

του Αλέξανδρου Καψύλη


Η εσχατολογία πάντοτε «πουλούσε». Εντός αλλά και εκτός εισαγωγικών η λέξη «πουλούσε», διότι η παραφιλολογία για το τέλος του κόσμου δεν είναι μόνο γοητευτική ως παραμύθι· αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία πλουτισμού για διάφορους επιτηδείους που εκμεταλλεύονται τους αφελείς και τους ευήθεις για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος τους - ενίοτε για να τους «γδύσουν» στην κυριολεξία. Πριν από 112 χρόνια ήταν ο κομήτης του Χάλεϊ που απειλούσε τη Γη. Κάποιοι απόλαυσαν τις χάρες της γειτόνισσάς τους εν όψει της καταστροφής του κόσμου από τη σύγκρουση. Κάποιοι άλλοι, που δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν μια αιωνιότητα εις το πυρ το εξώτερον, δώρισαν περιουσίες ολόκληρες σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και σέχτες. Πάμπολλοι, λιγότερο ή περισσότερο αμφισβητίες των προβλέψεων κάποιων κομπογιαννιτών περί επικείμενης σύγκρουσης του κομήτη με τη Γη καθάρισαν και γέμισαν με τρόφιμα τα υπόγεια των σπιτιών τους. Αγόρασαν και μια αντιασφυξιογόνο μάσκα. «Διά παν ενδεχόμενον»...



Ο κομήτης του Χάλεϊ 

Ο κομήτης του Χάλεϊ ξαναπέρασε κοντά από τον πλανήτη μας το 1986. Τη φορά αυτή όμως δεν θορυβήθηκε κανείς. Και οι επιτήδειοι δεν είχαν την ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν. Μεσολάβησαν, βεβαίως, τους τελευταίους δύο αιώνες και οι εσχατολογίες του Νοστράδαμου. Οι προβλέψεις του γάλλου φαρμακοτρίφτη και αλχημιστή όμως ήταν ασαφείς και και ως προς τα γεγονότα και ως προς τον χρόνο που αυτά θα συμβούν. Ετσι κατέληξαν να μνημονεύονται κατόπιν εορτής - κατόπιν καταστροφής ακριβέστερα. Απέδιδαν, δηλαδή, οι θαυμαστές του Νοστράδαμου ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός εκ των υστέρων σε κάποια σιβυλλική πρόβλεψή του.

Με τους Μάγιας το πράγμα είναι διαφορετικό. Αυτοί καθόρισαν επακριβώς το πότε θα συμβεί η συντέλεια του κόσμου - τέλος πάντων, οι οπαδοί τους το καθόρισαν επακριβώς: στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Αφησαν όμως να μας τρώει η αγωνία για το πώς θα γίνει το κακό. Θα γίνει πυρηνική έκρηξη; Θα υποστούμε εισβολή εξωγήινων; Θα αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης; Ή μήπως θα συμβεί κάτι σαν Δευτέρα Παρουσία, κατά την οποία θα αναστηθούν οι νεκροί για να κριθούν μαζί με τους ζωντανούς;



Η γαλλική εφημερίδα «Figaro» επισημαίνει ότι πολλοί είναι εκείνοι που εδώ και καιρό κερδοσκοπούν χάρη στην εσχατολογική πρόβλεψη των Μάγιας - τα κέρδη τους θα τα χαρούν υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η ινδιάνικη φυλή που ζει στα βουνά της Κεντρικής Αμερικής κάτι δεν υπολόγισε σωστά. Και οι πρώτοι που επωφελούνται από την πρόβλεψη των Μάγιας είναι οι ίδιοι οι Μάγιας! Διότι πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτηκαν να αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο στα βουνά του Νότιου Μεξικού και της Γουατεμάλας, όπου ζουν όσοι απόγονοι της φυλής γλίτωσαν από τις σφαγές των ισπανών κατακτητών από το 1492 που αποβιβάστηκε εκεί ο Κολόμβος και εντεύθεν.

Η πληρότητα στο Κανκούν και στα τουριστικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής έχει φθάσει ήδη στο 90%, αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί. Ο μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν καλωσορίζει τους τουρίστες, αν και δήλωσε μελαγχολικά ότι «η σημαντικότερη ζωή που σίγουρα θα τερματιστεί στα τέλη της χρονιάς θα είναι η ζωή της κυβέρνησής μου»...



Το αδιαχώρητο όμως υπάρχει και στο Μπουγκαράκ της Νότιας Γαλλίας. Πρόκειται για ένα χωριουδάκι 200 κατοίκων που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.230 μέτρων μεταξύ της Καρκασόν και του Περπινιάν που, όπως προκύπτει από την προφητεία των Μάγιας, θα σωθεί από την καταστροφή! Διότι το Μπουγκαράκ βρίσκεται δίπλα στο «Αναποδογυρισμένο Βουνό», σε μια κορφή των Πυρηναίων, δηλαδή, στην οποία οι γεωλόγοι έχουν παρατηρήσει ότι τα πετρώματα που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο είναι παλαιότερα εκείνων που βρίσκονται σε χαμηλότερο! Ε, οι τιμές των ακινήτων έχουν εκτιναχθεί εδώ και καιρό στα ύψη στο χωριουδάκι, που το έχουν ήδη «πνίξει» 20.000 επισκέπτες!

Xρυσές δουλειές

Ισως να τη γλιτώσει κανείς στο Μπουγκαράκ, αλλά μια θέση σε ένα πυρηνικό καταφύγιο είναι σίγουρα ασφαλέστερη. Οι κατασκευαστές καταφυγίων ευλόγως κάνουν χρυσές δουλειές. Η αμερικανική εταιρεία Vivos, π.χ., έχει κατασκευάσει 20 καταφύγια των 200 ως 1.000 τ.μ. στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, σε τοποθεσίες που για ευνόητους λόγους κρατά μυστικές. Στα διαμερίσματα των καταφυγίων μπορεί να ζήσει κάποιος άνετα με την οικογένειά του έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να ξεμυτίσει στην επιφάνεια της Γης. Το δικαίωμα συμμετοχής στη διαβίωση στα καταφύγια κοστίζει 50.000 δολάρια για τους ενηλίκους και 35.000 για τα παιδιά. Τα κατοικίδια φιλοξενούνται δωρεάν - δεν διευκρινίζεται όμως αν σ' αυτά περιλαμβάνονται και οι αλιγάτορες ή οι βόες που είναι εσχάτως της μόδας στις ΗΠΑ και αλλού.



Εν πάση περιπτώσει, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν για καταφύγιο μπορούν να το παλέψουν με ένα κιτ επιβίωσης. Αν, ας πούμε, πληρώσουν 24.000 ευρώ, θα αποκτήσουν το κιτ της ZERO και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ακόμη και ζόμπι! Υπάρχουν και φθηνότερα κιτ, αλλά αυτά μόνο για όσους «προσδοκούν ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος». Κα αυτά πάντως διαθέτουν αντιασφυξιογόνες μάσκες, γυαλιά με υπέρυθρες ακτίνες, πυροβόλα όπλα τελευταίας τεχνολογίας και ό,τι διαθέτει ένας σύγχρονος «Ράμπο» τέλος πάντων.

Ακόμη πιο φθηνή παρηγοριά μπορεί να βρει κανείς στους κόλπους διαφόρων γκουρού και αιρέσεων, αρκεί βέβαια εν όψει Ημέρας της Κρίσεως να μην τους μεταβιβάσει ό,τι έχει και δεν έχει. Τέλος, γι' αυτούς που ανεξαρτήτως Μάγιας ξετρελαίνονται με τις ταινίες καταστροφής άρχισαν να λειτουργούν συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν επί 24ώρου βάσεως σειρές όπως το «Survivor» και το «Invasion» και ταινίες όπως «Αρμαγεδδών», «Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα» και βεβαίως το «2012».




Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ζημιώνονται


Εκρηξη των αφροδίσιων νοσημάτων αναμένεται αν τελικά υποκύψουν πολλοί στους εσχατολογικούς πειρασμούς

Αν δεχθεί κάποιος ότι η παραφιλολογία της επερχόμενης καταστροφής δίνει την ευκαιρία σε απατεώνες και απατεωνίσκους να κάνουν μια προσοδοφόρα «αρπαχτή», θα πρέπει να δεχθεί ότι υπάρχουν και κάποιοι επαγγελματίες ή και επιχειρήσεις που ζημιώνονται. Στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά οι εταιρείες παρασκευής προφυλακτικών, για παράδειγμα, πρέπει να καταγράφουν πτώση των πωλήσεών τους την περίοδο αυτή, καθώς οι πεπεισμένοι για την καταστροφή είτε ευλόγως εμφανίζουν μειωμένη λίμπιντο είτε, επίσης ευλόγως, αδιαφορούν για τις συνέπειες των σεξουαλικών τους επαφών. Εξυπακούεται ότι, αν τελικά επιβιώσει η ανθρωπότητα και υποκύψουν πολλοί στους εσχατολογικούς πειρασμούς, θα πρέπει να περιμένουμε για το 2013 έκρηξη των γεννήσεων, αλλά και των αφροδισίων νοσημάτων - φευ και του AIDS.

Οι δύσπιστοι στις προφητείες των Μάγιας θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να εκμεταλλευθούν την αναμενόμενη αύξηση της τιμής όλων των προϊόντων (ποτών κατά κύριο λόγο) που ωριμάζουν. Διότι ευλόγως υποθέτει κανείς ότι οι εύπιστοι θα ανοίγουν τις ημέρες αυτές τα παλαιότερα αποστάγματα της κάβας τους και τα πλέον πεπαλαιωμένα κρασιά τους για να τα απολαύσουν. Αν εν τέλει όμως επιβιώσει η ανθρωπότητα, οι τιμές των εναπομεινάντων κρασιών και αποσταγμάτων λογικά θα ενισχυθούν.

Τέλος, πρέπει να σημειώσει κανείς το δράμα που ζει ο επαγγελματικός κλάδος των εταιρειών διοργάνωσης στοιχημάτων, που δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί την πρόβλεψη των Μάγιας. Οι περίφημοι «μπούκερ», που δεν έχασαν την ευκαιρία της εγκυμοσύνης της πριγκίπισσας Κέιτ για να στήσουν ένα στοιχηματάκι για το φύλο και το όνομα του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, δεν μπορούν να στήσουν ένα ανάλογο υπέρ ή κατά της πρόβλεψης, ας πούμε. Θα πρέπει να ήταν κάποιος τελείως άρρωστος με τον τζόγο για να στοιχημάτιζε υπέρ.

Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=487648

Αστρονόμος της NASA 
σχετικά με την 21 Δεκεμβρίου του 2012



Πρώτα απ ‘όλα ελπίζω ότι δεν θα συμβεί τίποτα και οι πιθανότητες είναι μαζί μας ότι δεν θα συμβεί τίποτα. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια καταστροφή, άλλοι ότι αυτή είναι η στιγμή που η Γη περνά μέσα από ένα μαγνητικό πεδίο στο χώρο και θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του ανθρώπου.

Ο αστρονόμος της NASA αναφέρει: «Μπορείτε να φανταστείτε χιλιάδες αστρονόμους της NASA, και όλου του υπόλοιπου κόσμου να έκρυβαν αυτές τις πληροφορίες, και να διατηρούσαν το ίδιο κοινό μυστικό από τον κόσμο; 

Ειλικρινά, μην ανησυχείτε, και μην πανικοβάλλεστε. Η 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα είναι μία μέρα όπως και όλες οι άλλες.




Πηγή: tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: