Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παύλος Παπαδόπουλος : Η προσφορά των Αλβανών


Αλβανόπαιδες κρατούν περήφανα την ελληνική σημαία

Η προσφορά των Αλβανών

Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος

Η προσφορά των Αλβανών και των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητη. Το μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας του ’90 αναζωογόνησε σχεδόν όλα τα επαγγέλματα, ενώ αποτελεί μέχρι σήμερα καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη. Γέμισε η Ελλάδα με ικανούς τεχνικούς και άξιες εργάτριες που με την αφοσίωση και το φιλότιμό τους πρoσφέρουν έργο και χτίζουν περιουσίες.

Σήμερα, η δεύτερη γενιά Αλβανών αποτελείται από νέα παιδιά που όχι μόνο μιλούν άριστα ελληνικά, αλλά πρωτεύουν στην εκπαίδευση, αγωνίζονται σε μια χώρα που τη θεωρούν πλέον δική τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επιστημών, των τεχνών και της επιχειρηματικότητας (ακόμα κι αν εξακολουθούν να υπάρχουν παραδείγματα άνισης μεταχείρισης και απαράδεκτων δυσχερειών στην απόδοση της υπηκοότητας). 

Οι φόβοι του ’90 ότι θα διαφοροποιηθεί η πολιτισμική σύσταση της χώρας ήταν αστήρικτοι. Ας υπενθυμίσουμε ότι πληθυσμοί αλβανικής ή σλαβικής καταγωγής έχουν μεταναστεύσει στα ελληνικά εδάφη πολλές φορές τους τελευταίους αιώνες και οι απόγονοί τους είναι εδώ και πολλές γενιές αξεχώριστοι από τους υπόλοιπους Έλληνες. Αλώστε ποιος Έλληνας ή Άγγλος μπορεί να πει ότι ξέρει ποιος ήταν ο πρόγονός του πριν από 1.000 χρόνια; Ακόμα και η βασίλισσα της Αγγλίας έχει γερμανική καταγωγή. Η Ελλάδα με τη διπλή όψη του πολιτισμού και της γεωγραφίας, της γλώσσας και του κλίματος, της ιστορίας και της θρησκείας δημιουργεί διαρκώς Έλληνες μέσα στις χιλιετίες, όποιος κι αν ήταν ο τόπος γέννησής τους.

Κατά συνέπεια, και τα νέα μεταναστευτικά κύματα περιέχουν την υπόσχεση μιας σημαντικής προσφοράς στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κοινωνία έχει απεριόριστες δυνατότητες συνεννόησης (η λέξη «αφομοίωση» είναι κακόγουστη και ρατσιστική) με τον «ξένο».

Οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας πρέπει να τυγχάνουν άριστης αντιμετώπισης, αλλά οι εισροές πρέπει να μειωθούν. Οι υψηλοί ρυθμοί μετανάστευσης μεθοδεύονται από αντιδυτικές δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη.

Η Τουρκία επιτρέπει τις πλεύσεις από τις ακτές της, τις οποίες ελέγχει απόλυτα, ως μέσο πίεσης. Στοχεύει σε διμερή διαπραγμάτευση με την Αθήνα για όλα τα θέματα. Με άλλα λόγια, η μετανάστευση ασφαλώς ενισχύει την Ελλάδα ποικιλοτρόπως, όπως απέδειξαν οι Αλβανοί και οι Βορειοηπειρώτες, αλλά οι μεγάλοι αριθμοί μεταναστών, αποτέλεσμα μυστικών σχεδίων αποσταθεροποίησης της Ευρώπης, πρέπει να ελεγχθούν με κινητοποίηση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.


Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/12.11.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: