Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Γελάστε περισσότερο κάνει καλό




Γελάστε περισσότερο κάνει καλό
Το γνωρίζετε ότι η 1η Μάη θεωρείται -πέρα από ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς- και Παγκόσμια ημέρα γέλιου;
Όλοι γνωρίζουν ότι με το γέλιο αισθάνονται καλά, αλλά λίγοι συνειδητοποιούν πόσο πολύτιμο είναι αυτό το απλό εργαλείο για τη βελτίωση της καθημερινής μας ευεξίας. Το γέλιο δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου, αλλά μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει και να διαλύσει τα πάντα. Για αυτό υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου! Είναι μια μέρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανακουφίσουν από το άγχος με το γέλιο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου άρ­χισε να γιορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δρος Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώ­θηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγ­γαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.  
Είναι γνωστό κλισέ ότι το γέλιο μακραίνει τη ζωή μας... Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως το γέλιο δεν κάνει απλώς καλό στη διάθεση μας, αλλά επιταχύνει και τη θεραπεία μας από διάφορες ασθένειες, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος.
Το γέλιο αναμφισβήτητα προσφέρει σωματική και ψυχική χαλάρωση. Μειώνει σημαντικά στο αίμα τις ορμόνες του στρες (αδρεναλίνη, κορτιζόνη κ.ά.), ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών που προάγουν την υγεία, όπως είναι οι ενδορφίνες.
Σε κοινωνικό επίπεδο το γέλιο δημιουργεί καλύτερους δεσμούς και πιο ζεστές σχέσεις με τους άλλους. Πώς μπορούμε όμως να γελάμε πιο συχνά, ενώ ζούμε στους σύγχρονους ρυθμούς μιας καθημερινότητας με ποικίλα προβλήματα; Παρακολουθώντας συχνά κωμωδίες στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
Ευρισκόμενοι συχνότερα με ανθρώπους που έχουν χιούμορ και με τους οποίους νιώθουμε άνετα. Ακούγοντας στο αυτοκίνητο και το σπίτι μουσικές χαρούμενες και δυνατές που μας ανεβάζουν τη διάθεση.
Αποφεύγοντας να βλέπουμε συνεχώς τηλεόραση. Επιλέγουμε προγράμματα και ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται στον κόσμο από σύντομα δελτία ειδήσεων.
Και μην ξεχνάτε πως το γέλιο είναι μεταδοτικό. Η συναναστροφή με ευχάριστους ανθρώπους δημιουργεί αντίστοιχα ευχάριστο κλίμα και αναμνήσεις.
Περισσότερα για την Παγκόσμια ημέρα Γέλιου θα βρείτε εδώ:
Στοιχεία για τον Δρ. Μαντάν Κατέρια θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook
Καλή και χαρούμενη Πρωτομαγιά με άφθονο γέλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: