Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ




Υποδοχή από Τούρκους φιλάθλους των Ελλήνων
(Από παλαιότερο αγώνα του Ολυμπιακού
στην Τουρκία)


Παρακολουθώντας τους αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο καλαθοσφαίρισης αισθάνθηκα ένα μεγάλο θυμό με την αντιμετώπιση που έχει η Εθνική μας ομάδα από τους Τούρκους φιλάθλους και ελπίζω να μη βρεθεί κανένας καλοθελητής να μου πει ότι ήταν κινέζοι ή πορτορικανοί αυτοί που σφύριζαν και αποδοκίμαζαν τους παίκτες μας. Τόσο μίσος από τους Τούρκους "φιλάθλους" ειλικρινά δεν το περίμενα!!!


Από την άλλη είδα στο σημερινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ τους δικούς μας στην έκθεση που γίνεται στην κλειστή για το Πατριαρχείο Σχολή της Χάλκης , και εννοώ τον υπουργό Πολιτισμού και τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακλαμάνη, να εξυμνούν την φιλία των λαών Ελλάδας, Τουρκίας και άκουσα τα όσα σκέπτονται για την προώθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Σκέφθηκα λοιπόν να σας παρουσιάσω ένα e-mail που έλαβα σήμερα και που δίνει μια εικόνα για τα εγχειρίδια ιστορίας της Τουρκίας σχετικά με τους γκιαούρηδες.


Αφού το διαβάσετε νομίζω ότι θα βγάλετε τα σωστά συμπεράσματα για το που μας οδηγούν οι κουμπαριές και η πολιτική του ζεϊμπέκικου με τους Τούρκους .




" Μέσα στις 21 συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο πρωθυπουργοί, Ερντογάν – Παπανδρέου, είναι και αυτή που απαιτεί το «ρετουσάρισμα» της ιστορίας μας που διδάσκεται στα σχολεία μας. Ήδη η υπουργός Παιδείας (χωρίς το Εθνικής), κυρία Διαμαντοπούλου, έχει κάνει τη σχετική προεργασία, έχοντας μάλιστα καλή σύμβουλο, την ειδική γραμματέα, κυρία Δραγώνα, που ξέρει από τέτοια, κολλητή φίλη της κυρίας Ρεπούση, που διέπραξε την πρώτη χειρουργική επέμβαση, αποκαλώντας «συνωστισμό» τη σφαγή του Ελληνισμού στη Σμύρνη.


Και όλα αυτά τη στιγμή που στη γείτονα χώρα στο βιβλίο της ιστορίας τους που διδάσκεται στις μεγαλύτερες τάξεις γράφουν:


- Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».


- Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη».


- Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».


- Σελίδα 100: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια το 1930. Έτσι, η Χίος η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».


Για την κυβέρνηση αποτελεί τελειωμένο το θέμα η διαγραφή των ιστορικών γεγονότων για να μη χαλάσει η μονόπλευρη ελληνοτουρκική φιλία. Όμως αυτή η κυβέρνηση ξεχνά ότι οι πολίτες ξέρουν να ανταμείβουν κατάλληλα όσους διαστρεβλώνουν την ιστορία.Κυβερνώντες θυμηθείτε νωπό είναι ακόμα το μήνυμα που έστειλαν στους υποστηρικτές της κυρίας Ρεπούση σχετικά με τον «συνωστισμό» της."




Δεν υπάρχουν σχόλια: