Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



Καμαρώστε τη φωτογραφία της ημέρας!


Στα δεξιά στον Εθνικό κήπο είναι οι μαθητές που ετοιμάζονται να παρελάσουν μπροστά σε αστυνομικούς και πολιτικούς πιο κάτω. Οι πολίτες και οι γονείς απαγορεύεται να δουν τα παιδιά τους εξ αιτίας του φόβου των πολιτικών!

Θα τρέμουν τον ίσκιο τους από εδώ και πέρα… Έτσι το ήθελαν και έτσι θα γίνει!

Οι γονείς όμως τι φταίνε; Να μη μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά τους!

Ντροπή σας! Δεν σας έχει απομείνει καθόλου τσίπα τελικά…



Ανταποκριτής του BBC γράφει για την σημερινή αστυνομοκρατία στην παρέλαση 

 Από το κέντρο της αστυνομοκρατούμενης και… καγκελωμένης Αθήνας, ο ανταποκριτής του BBC, Μαρκ Λόουεν, σχολίασε στο twitter του:

Athens surrounded by armed police for independence day marches. One policeman suspicious that my cafe latte may have been a yoghurt missile.
The look of determination on these students’ faces as they march thru Athens is amazing- not a smile in sight!

Η Αθήνα περικυκλωμένη από αστυνομικούς, για την παρέλαση της ημέρας της Ανεξαρτησίας. Ένας αστυνομικός υποπτεύθηκε ότι ο καφές λατέ που πίνω, ίσως είναι γιαουρτοπύραυλος.
Το βλέμμα αποφασιστικότητας στα πρόσωπα των μαθητών, που παρέλασαν στους δρόμους της Αθήνας, είναι εκπληκτικό -ούτε ένα χαμόγελο!

πηγή:tsantiri.gr






Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν κάποιων αντεγκλήσεων, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Κατά τις 11 το πρωί μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν στην οδό Βουκουρεστίου, όπου μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ επιχείρησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό, προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντεγκλήσεις.

Μικρής έντασης επεισόδια έγιναν και με πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης και εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης υπήρξαν περιπτώσεις, κατά τις οποίες μαθητές πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπ.Παιδείας, Γ.Μπαμπινιώτης χωρίς να στρέψουν το κεφάλι τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Καμαρώσαμε τους μαθητές να αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, συνεχάρη τη μαθητιώσα νεολαία ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, αφού εξέφρασε την χαρά του για την παρέλαση της νεολαίας τόνισε  «θέλουμε να επισημάνουμε και εμείς τα λόγια του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, για την παιδεία που είναι απαραίτητη και τη χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο σήμερα».

Σημειώνεται πως η παρέλαση άρχισε με τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία αντικατέστησε την μπάντα του δήμου Αθηναίων, η οποία για πρώτη φορά φέτος δεν έλαβε μέρος στην παρέλαση, επειδή απεργούσε.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή στρατιωτική παρέλαση, όπου θα παραβρεθεί σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Τα μέτρα της αστυνομίας παραμένουν δρακόντεια ενώ είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης ο κόσμος δεν μπορούσε πλησιάσει πέραν της Φιλελλήνων και Όθωνος από την μία πλευρά και πέραν της Πανεπιστημίου και Σίνα από την άλλη πλευρά του Συντάγματος.

Πηγή: Α.Π.Ε.
City Press Newsroom 

Δεν υπάρχουν σχόλια: