Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Γεωργιάδης: Οι εικόνες αυτές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία

georgiadis.jpg
  Απάντηση στους ειδικευόμενους του Ευαγγελισμού που έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται  ασθενείς συνωστισμένοι στα επείγοντα, έδωσε ο υπουργούς Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και για αυτό το φαινόμενο».

«Φυσικά θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις. Δεν θα λυθεί αυτό μόνο με την κινητικότητα. Μπορεί να πάμε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα ΤΕΠ, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο» προσέθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον αξονικό τομογράφο που ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή είπε ότι ήδη από τις 11 το πρωί λειτουργεί κανονικά.

«Πέραν αυτού περίπου σε ένα μήνα θα παραλάβει το νοσοκομείο και τον ολοκαίνουργιο αξονικό μέσω ΕΣΠΑ», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους συνδικαλιστές, για τους οποίους λέει «εσύ είσαι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Ο καθένας πρέπει να έχει με υπερηφάνεια την ιδεολογική του ταυτότητα. Όπως εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος δεν πρέπει να λέει ότι είναι συνδικαλιστής μεν –για παράδειγμα ο κ. Βαρνάβας- ΣΥΡΙΖΑ δε. Δε μιλά μόνο ως συνδικαλιστής, μιλά και ως ΣΥΡΙΖΑ o συγκεκριμένος. Σήμερα το πρωί μιλούσα με έναν κύριο που τυγχάνει να είναι ΚΚΕ, το είπε μάλιστα και ο ίδιος. Δεν το λέω απαξιωτικά. Το λέω ώστε αυτός που παρακολουθεί, να καταλαβαίνει αυτός ο οποίος μιλά, από ποια σκοπιά λέει ό,τι λέει».

Για τους 59 ιατρούς των οποίων οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ διακόπηκαν για τέσσερις μήνες, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε:

«Από τους 87 ιατρούς που είχαμε θέσει υπό έλεγχο, των 59 οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς και έχουν τεθεί επί τετραμήνου εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο τετράμηνο αυτό προβλέπει ο κανονισμός να συνεχιστεί ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κριθεί αν θα προχωρήσουμε σε οριστική διαγραφή τους».

http://arouraios.gr/2013/10/georgiadhs-oi-eikones-autes-apoteloun-kathhmerino-fainomeno-sta-megala-efhmereuonta-nosokomeia/



Δεν υπάρχουν σχόλια: