Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ηράκλειο: Το τατουάζ που έκανε την έβαλε σε περιπέτειες


Όταν το κορίτσι έπαιρνε την απόφαση να χτυπήσει το τατουάζ που θα δείτε, σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν...

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Ηρακλείου οδηγήθηκε ένα 12χρονο κορίτσι μετά από τατουάζ που έκανε στο χέρι της με χένα. Η χρωστική έφυγε, όμως το δέρμα υπέστη αλλεργική αντίδραση! Στο σημείο όπου ήταν η χένα, το δέρμα υπέστη οίδημα και αμέσως έπρεπε να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.


ΦΩΤΟ από candianews.gr
ΦΩΤΟ από candianews.gr

Στην Κρήτη τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν παντού πλανόδιοι οι οποίοι κάνουν τατουάζ με χένα. Ακόμη και στις παραλίες του νησιού μπορεί κανείς να τους βρει, όπως και σε πολλά άλλα νησιά.Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά δεν είναι ελεγμένα, με αποτέλεσμα να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα!

Αν και η χένα είναι φυτικό προϊόν, προστίθεται σε αυτή μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών, για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτή η υψηλή συγκέντρωση χρωστικών είναι που πυροδοτεί τις αλλεργικές αντιδράσεις.


ΦΩΤΟ από candianews.gr
ΦΩΤΟ από candianews.gr

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η μαύρη χένα, που αφήνει έντονο μαύρο χρώμα –και όχι γκρι– και διαρκεί περισσότερες από 2 ημέρες, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη. Τι περιέχει λοιπόν η μαύρη χένα, που την κάνει τόσο βλαβερή για την υγεία μας;

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, έχει τη χημική ουσία P-Phenylenediamine, η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και χρόνιες αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με φαγούρα και ερυθρότητα, κηλίδες και φουσκάλες στο δέρμα, που με τον καιρό επουλώνονται και εξαφανίζονται.

Πηγή: candianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: