Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Καταγγελίες σοκ για ύποπτο βαν που "ψαρεύει" παιδιά στα Μάλια
Ένας αστικός μύθος, που παρεμπιπτόντως ποτέ δεν θεώρησα ότι δεν είναι δυνητικά πραγματοποιήσιμος, φαίνεται να υλοποιείται αυτές τις μέρες στην περιοχή Χερσονήσου στην Κρήτη.  
Πολύ φοβάμαι ότι στις πονηρές μέρες που βιώνει η χώρα μας κάποιοι αδίστακτοι κακοποιοί δεν θα έχουν κανένα ηθικό φραγμό για να τον καταστήσουν ζοφερή πραγματικότητα με την αρπαγή και το trafficking παιδιών.
Η μόνη δυνατότητα αντιμετώπισης του φαινομένου είναι η επαγρύπνηση των αστυνομικών αρχών και των πολιτών καθώς και το πονήρεμα των παιδιών μας με κατάλληλες συμβουλές για την περίπτωση που θα έρχονταν αντιμέτωπα με «δελεαστικές» προτάσεις αγνώστων και όχι μόνο.

Καταγγελίες σοκ για ύποπτο βαν που "ψαρεύει" παιδιά στα ΜάλιαΦόβο και αγωνία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους των Μαλίων οι αλλεπάλληλες αναφορές για τις κινήσεις δυο ανδρών που φέρονται να πλησιάζουν μικρά παιδιά και με δόλωμα σκυλάκι προσπαθούν να τα πείσουν να μπουν στο αυτοκίνητο τους.
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς οι αναφορές δεν είναι μεμονωμένες και μάλιστα υπάρχουν αρκετοί γονείς έχουν περάσει το κατώφλι του αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ενημερώνοντας τις αρχές για όσα έπεσαν στην αντίληψη τους, όσο και περιγραφές των υπόπτων.
Πολίτες που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV περιγράφουν τουλάχιστον δυο πανομοιότυπα περιστατικά που φαίνεται να εκτυλίχθηκαν λίγα μέτρα μακριά από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος αλλά και σε γειτονιά κοντά στο ηρώο, όπου μάλιστα πολίτες φέρονται να έτρεψαν σε φυγή τους δυο άνδρες.
Οι περιγραφές είναι αξιοσημείωτες…
«Τα παιδιά έπαιζαν έξω στο δρόμο, όπου υπάρχει ένα αδιέξοδο», είπε αρχικά μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV" η Μαρία Αργυράκη που είναι κάτοικος Μαλίων, αναφερόμενη στο πρώτο καταγγελλόμενο συμβάν. «Κάποιοι φώναξαν ένα από τα παιδιά, λέγοντάς του κάτι για ένα σκυλάκι. Πήγε τότε αυτό προς το μέρος τους και στη συνέχεια είπε "να φωνάξω το αδερφάκι μου". Πήγε και το δεύτερο παιδί εκεί και αμέσως μετά το μικρό φώναξε τον πατέρα του να δει τι συμβαίνει. Προφανώς άκουσαν τότε το παιδί να φωνάζει τον μπαμπά του και έφυγαν», ανέφερε η κ. Αργυράκη, η οποία συμπλήρωσε με νόημα ότι «το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε από πού να προφυλαχθούμε, καθώς είναι πολλοί άνθρωποι που φτάνουν στα Μάλια από διάφορες περιοχές».
Στο έτερο σχετικό περιστατικό αναφέρθηκε ο Σταύρος Πετσαδάκης, επίσης κάτοικος Μαλίων. «Τα τραβάγανε, λέει, να τους δείξουνε τα σκυλάκια και μετά να τα βάλουνε μέσα στην κλούβα (σ.σ. βαν). Τα είδε τότε κάποια κυρία από ένα μπαλκόνι, η οποία έβαλε τις φωνές, κι έτσι αυτοί φύγανε», δήλωσε στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο κ. Πετσαδάκης. «Οι γονείς πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση: Ένας γονιός πρέπει να έχει πάντα υπό την επίβλεψή του το παιδί του», είπε με νόημα η ιδιοκτήτρια ταξί Γεωργία Πεδιαδίτη, η οποία επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται περί άσπρης «κλούβας» των αγνώστων που φέρονται να κινούνται ύποπτα το τελευταίο διάστημα στα Μάλια.
Στη μάχη του εντοπισμού του οχήματος, συμμετέχουν και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της περιοχής που έχουν ενημερωθεί από τους γονείς των παιδιών.
Παρά το γεγονός πως οι πληροφορίες παραπέμπουν στο διαχρονικό αστικό μύθο που αναπαράγεται από στόμα σε στόμα, το αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ξεκίνησε έρευνα αναζητώντας τη λευκή κλούβα και τους δυο επιβαίνοντες, καθώς και υλικό από κάμερες προκειμένου να συλλέξει στοιχεία.
Αν και δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν οι αναφορές, όπως μεταφέρουν οι κάτοικοι, οι έρευνες και οι περιπολίες των αστυνομικών τόσο στα Μάλια όσο και τη Σταλίδα όπου υπάρχει παρόμοια καταγγελία,  είναι συνεχείς.
Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: