Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Κων. Γραικιώτης : Η προσωπική μου άποψη για το "Πολυτεχνείο"




Η προσωπική μου άποψη για το "Πολυτεχνείο"

Θα ξεκινήσω ως εξής. Δεν ξέρω ποιος κρυβόταν πίσω από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δεν ξέρω αν το Πολυτεχνείο ήταν προβοκάτσια κατά του καθεστώτος Παπαδόπουλου ή αυθόρμητη εξέγερση. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ενήργησε σαν θρυαλλίδα που έκανε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του και να εκφράσει τα αντιδικτατορικά του αισθήματα και γιατί όχι και τα τότε αντιαμερικανικά του αισθήματα. Όμως το Πολυτεχνείο είτε σαν προβοκάτσια είτε όχι ήταν μια πραγματικότητα και δεν βοηθάει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να μην αποδεχόμαστε την ύπαρξή του.
 Όσο για την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο δεν είναι αυτό ένα αμφισβητήσιμο γεγονός ούτε από την μια πλευρά ούτε από την άλλη. Αν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο ή νεκροί; Από πουθενά δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη νεκρών μέσα στο Πολυτεχνείο. Αντιθέτως νεκροί υπήρξαν γύρω από το Πολυτεχνείο και μάλιστα από ενέργειες ανεγκέφαλων ή προβοκατόρων του Ιωαννίδη και του σκοτεινού παρασκηνίου που ήθελε την πτώση του Παπαδόπουλου που ήταν ένα καμένο χαρτί αφού προσπαθούσε να βγάλει την χώρα –έστω και με “λάθος” τρόπο - από την πεπατημένη των σχεδιασμών  της επιβληθείσης δικτατορίας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάτι ανάλογο συνέβηκε και πρόσφατα με την προσπάθεια φυσικής εξόντωσης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όταν προσπάθησε να κάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ πολιτική προς το συμφέρον της Ελλάδος.
Να μην ξεχνάμε ακόμη ούτε και τον συγχωρεμένο τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ Δημ. Μπάτση που εκτελέστηκε ευκαιριακά  ως προδότης μαζί  με τον Μπελογιάννη γιατί στην ουσία, εκείνες τις δύσκολες  μεταπολεμικές ημέρες,  είχε το “θράσος” να κυκλοφορήσει την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη  του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα» που μάλιστα την δημοσίευσε σαν βιβλίο το 1947 και στο οποίο καταγραφόντουσαν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ως εκ τούτου, για την ακηδεμόνευτη ανάπτυξή της. Όμως ΤΟΤΕ υπογράφηκε χωρίς αντίδραση και με πανηγυρισμούς των πλουτοκρατών –χωρίς φωνή αντίδρασης πλέον – η περιβόητη σύμβαση Κούπερ και – τι περίεργο!!-  λίγο πριν την λήξη της το 2010 η Ελλάδα είδε την είσοδο του ΔΝΤ και των θεσμών να ελέγχουν την οικονομία της χώρας και τις ζωές όχι μόνο τις δικές μας αλλά και των επερχόμενων γενεών.
Συμπερασματικά. Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΥΠΗΡΞΕ είτε μας αρέσει είτε όχι. Μικρή σημασία έχει πως ξεκίνησε..  Η εξέγερση όμως υπήρξε όπως υπήρξε η καπηλεία του και η εκμετάλλευσή του προς ίδιο όφελος ορισμένων. Για μας πάντως τους υπολοίπους απογυμνωμένο από φρου-φρου και αρώματα ας μείνει ένα σημείο αντίστασης, αντίδρασης, σκέψης  και προβληματισμού για όλα όσα γίνονται υποτίθεται για μας και το καλό της χώρας, χωρίς ποτέ να ερωτηθούμε αν συμφωνούμε ή έχουμε αντίθετη άποψη.
Κων/νος Γραικιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: