Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια




 Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια

Οι πλέον κακοποιημένες και συκοφαντημένες έννοιες στα χρόνια της Μεταπολίτευσης είναι οι έννοιες Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια
Η καπήλευσή τους εξυπηρέτησε τη λειτουργία μιας καλοστημένης προπαγάνδας των αρνητών των, οι οποίοι με συστηματικό τρόπο δαιμονοποίησαν τις τρεις θεμελιώδεις αρχές του Ελληνισμού. Άλλωστε, ο χλευασμός και η απαξίωση αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία των εχθρών τους στην προσπάθεια επιβολής της αρνητικής ανθελληνικής ιδεολογικής ταυτότητάς τους.
Για τη συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μας, η πατρίδα είναι η γη των προγόνων μας και άρα η κοινή καταγωγή μας. Η θρησκεία αποτελεί το δεύτερο βασικό στοιχείο ενός έθνους, μετά τη γη του, και η οικογένεια το αρχέγονο κύτταρο της κοινωνίας μας. Αν σε αυτή την εξίσωση προστεθούν η γλώσσα και η Παιδεία, τότε σχηματοποιείται ο γενετικός κώδικας του λαού μας. Η αλληλεπίδραση των παραπάνω εννοιών ενσαρκώνει την τελευταία γραμμή εθνικής άμυνας, καλλιεργώντας την ταυτότητα του έθνους και αυτό που ονομάζουμε «ελληνική συνείδηση».
Πολύ φοβάμαι ότι η δικτατορία της αμετροέπειας είναι εδώ για να διαλύσει τα πάντα. Χάνουμε το μέτρο, χάνουμε τον εαυτό μας, χάνουμε τις ρίζες μας, στο όνομα ενός ψευτοπροοδευτισμού…
Σκοταδισμός και παρακμή είναι αυτή η αρνητική στάση
Αντίθετα, πραγματική πρόοδος είναι η ανάπτυξη, η δουλειά, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι επενδύσεις, η κίνηση προς τα εμπρός. Η αριστεία, η αξιοκρατία, η αξιοπιστία, η ατομική και η εθνική αξιοπρέπεια.  
Και είναι το δημόσιο σχολείο που δημιουργεί τους υπεύθυνους πολίτες τού αύριο. Είναι τα δημόσια νοσοκομεία που σέβονται τους ασθενείς, παρέχοντάς τους αξιοπρεπή νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι τα δημόσια πανεπιστήμια που συνδέονται με την παραγωγή. Είναι τα εργοστάσια που παρέχουν σταθερή απασχόληση, με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Είναι το μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, και όχι στα δανεικά και στις επιδοτήσεις. Είναι το συμμάζεμα των ελλειμμάτων, χωρίς να εξαντλούμε φορολογικά τους πολίτες.
Μα, πάνω απ' όλα, πρόοδος είναι να χτίσουμε την Ελλάδα τού αύριο, κατεβαίνοντας από το άρμα της παραφροσύνης, βρίσκοντας τον χαμένο αξιακό κώδικά μας και παύοντας να ζούμε εις βάρος των επόμενων γενεών!
Διασκευή από άρθρο στο διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: