Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Τι φωνάζει η μειοψηφική χριστιανική συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ

Η στιγμή που η Ελληνική Σημαία υψώνεται στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Κατάρ – Νέα εποχή για τη χώρα μας στη Μ.Ανατολή


Τι φωνάζει η μειοψηφική χριστιανική συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ

Το συνέδριο το διοργάνωσε υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος δηλώνει μεν ανοιχτά ότι είναι άθεος, αλλά τουλάχιστον γνωρίζει καλά την εμβέλεια της ορθόδοξης θρησκείας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας. Αναφερόμαστε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στην πρωτοβουλία που έλαβε να διοργανώσει για δεύτερη φορά «Διεθνή διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».
Στην πρώτη της απόπειρα η ελληνική διπλωματία είχε γνωρίσει την καχυποψία ορισμένων χωρών για τα απώτερα κίνητρα της πρωτοβουλία της αυτής και είχαν καταγραφεί -το 2015- ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πλην του Οικουμενικού Πατριάρχη, των Πατριαρχών Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, στη διεθνή διάσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, οι αρχιμουφτήδες χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, ραβίνοι και άλλες 320 προσωπικότητες. Ακόμη και εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Μόσχας, που δεν είχε δει με καλό μάτι την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσαν το «παρών».
Για να αντιληφθούμε ποια είναι η απήχηση και η ακτινοβολία της χώρας μας ως χριστιανικής, αρκεί να επισημάνουμε ότι η μουσουλμανική Αίγυπτος ανέθεσε στη χριστιανική Ελλάδα να την εκπροσωπεί διπλωματικά στο Κατάρ, με το οποίο δεν έχει αυτή την εποχή διπλωματικές σχέσεις. Η ελληνική σημαία υψώθηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Κατάρ και ακόμη ανεμίζει εκεί. Δεν ξέρω σε τι βαθμό μπορούν να καταλάβουν οι οπαδοί και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό τους και, βεβαίως, την αξία της Ορθοδοξίας ως όπλο για την εξωτερική πολιτική μας. Εκείνοι, βάλλουν από όπου μπορούν συνεχώς κατά της Εκκλησίας και την κατηγορούν για παρεμβάσεις της στην πολιτική ζωή του τόπου.
Τελευταίο κρούσμα, το νομοσχέδιο για τις έμφυλες ταυτότητες. Ωστόσο, αν μπουν στον κόπο να διαβάσουν τη σύνθεση και τα συμπεράσματα του υπουργείου Εξωτερικών από τη διεθνή διάσκεψη που διοργάνωσε, θα καταλάβουν πόσο ξεπερασμένα είναι τα επιχειρήματά τους. Πόσο παλαιά τα σχήματα και τα στερεότυπά τους. Το υπουργείο Εξωτερικών της δικής τους κυβέρνησης, με εντολή του Κοτζιά και την έντονη δραστηριότητα του υφυπουργού Γιάννη Αμανατίδη (από τους λίγους που έχουν εικόνα της Παναγίας στο γραφείο τους), επιδιώκει να εμπλέξει τα Πατριαρχεία, τις Εκκλησίες και τις Μουφτείες στη διεθνή πολιτική ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους για την ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή. Μεγαλύτερη διάψευση της θεωρίας τους για τον χωρισμό κράτους – Εκκλησίας από έναν δικό τους υπουργό και υφυπουργό δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.
Η ανεκτικότητα του ορθόδοξου δόγματος και η εμπειρία της συνύπαρξης της Εκκλησίας με τον μιναρέ αποτελούν τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για την πατρίδα μας. Παρακαλούνται θερμώς λοιπόν οι ανόητοι να το καταλάβουν και να σιωπήσουν. Η μειοψηφική χριστιανική συνιστώσα που δρα στο εσωτερικό της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, τους το φωνάζει πάντως.
Από άρθρο του Μανώλη Κοττάκη με τίτλο  «Η Παναγία και ο Βελουχιώτης» στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» της 5ης Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: