Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Για τους Ήρωες μας που έπεσαν στην Αλβανία το 1940-1941






Για τους Ήρωες μας που έπεσαν στην Αλβανία το 1940-1941
Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπληρώσω το α' μέρος μιας υπόσχεσης που είχα δώσει στην μητέρα μου πριν πεθάνει. Ότι δηλαδή θα επιδιώξω να βρω τα οστά του αδελφού της και θείου μου Μιχάλη Τσαγκαράκη που σκοτώθηκε στην μάχη στο Λέκλι της Αλβανίας το 1941. Έτσι για τον λόγο αυτό πήγα και έδωσα αίμα στην Βάσης Δεδομένων Ταυτοποίησης DNA Πεσόντων Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του ΓΕΣ με ότι στοιχεία είχα για το θείο μου και από εκεί και πέρα θα αναμένω την απάντηση των αρμοδίων.
Η διαδικασία ήταν απλή και σύντομη. Ένα τηλεφώνημα το πρωί στο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας του 401 Γεν. Νοσοκομείου, κλείσιμο ραντεβού, όποτε επιθυμούσα (προτίμησα αυθημερόν), μετάβαση σε μια υπηρεσία με ευγενέστατους ανθρώπους και λήψη αίματος (χωρίς κανένα πρόβλημα και την παραμικρή ταλαιπωρία).
Θάθελα όμως να σας μεταφέρω και μια ευχή και επιθυμία του Κέντρου. Να μεταδοθεί παραπέρα το μύνημά τους για την ανάγκη να δώσουν υλικό για DNA όλοι οι Έλληνες που έχουν αγνοούμενους ή θανόντες κατά το Αλβανικό Έπος και επιθυμούν να ταυτοποιηθούν οι δικοί τους Ήρωες. Όσο μεγαλύτερο το δείγμα τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα των ερευνών ταυτοποίησης που γίνονται από τον Ελληνικό Στρατό.
Όπως προανέφερα η διαδικασία είναι απλή και δεν αφορά μόνο την περιοχή Αθηνών καθώς για την απαιτούμενη αιμοληψία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν αδαπάνως στα στρατιωτικά νοσοκομεία-υγειονομικές μονάδες που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην διεύθυνση που σας δίνω και ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ κοινοποιείστε το παρόν για να βοηθήσουμε.
Η διεύθυνση είναι :


Δεν υπάρχουν σχόλια: