Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Φιλί ζωής από κόκκινο ...κουμπί : «Γραμμή Ζωής»





ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Φιλί ζωής από κόκκινο ...κουμπί


Η «Γραμμή Ζωής» παρέχει βοήθεια στην τρίτη ηλικία με ένα εξελιγμένο σύστημα τηλεειδοποίησης

Ένα κατακόκκινο κουμπί εφαρμοσμένο επάνω σε ένα ολόλευκο οβάλ πλαστικό αντικείμενο είναι συνδεδεμένο με τη ζωή, την ψυχική ανάταση, την ανθρώπινη επαφή...

Όσο φουτουριστικό και αν ακούγεται ή όσο ποιητικά πεζό, η τεχνολογική αυτή καινοτομία για εκατοντάδες ηλικιωμένους είναι μια πραγματικότητα που σε εκείνους μεταφράζεται ως Γραμμή Ζωής. Έτσι ονομάζεται και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (http://www.lifelinehellas.gr/) , η μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα που δραστηριοποιείται για τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής ιδρύθηκε το 2006 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων και καταρτισμένων επιστημονικά ανθρώπων με στόχο την ουσιαστική στήριξη των ευπαθών αυτών ομάδων.

Η πρακτική ενίσχυση γίνεται μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος τηλεειδοποίησης που λειτουργεί ως εξής: Κάθε ηλικιωμένος φέρει ένα πομπό ο οποίος συνδέεται με ένα κόκκινο κουμπί που φορά ο κάθε ενδιαφερόμενος στον καρπό του χεριού ή στον λαιμό και το οποίο πατά κάθε φορά που η ζωή του κινδυνεύει.

Αυτομάτως ειδοποιείται η ΜΚΟ η οποία με τη σειρά της στέλνει άμεσα την αναγκαία βοήθεια, ενώ παράλληλα τους παρέχεται ηθική, ψυχολογική υποστήριξη αλλά και άλλες πρακτικές υπηρεσίες (υπενθύμιση φαρμάκων κ.ά.).




Όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα της οργάνωσης :

Η «Γραμμή Ζωής», είναι Μη Κερδοσκοπικός Εθελοντικός Οργανισμός.

Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Γεράσιμο Κουρούκλη, πλαισιωμένο από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.

Σταθεροί στο στόχο μας σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και υποστηρίζουμε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, αυτής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (65+).

Φροντίδα, προστασία, αίσθημα ασφάλειας είναι  αυτά που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους.

Εθελοντισμός, ενεργοποίηση της κοινωνίας, αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να το πετύχουμε.

Η διαρκής υποστήριξη  Συλλόγων, Ιδρυμάτων, Επιχειρήσεων αλλά και των απλών πολιτών, μέχρι σήμερα αποτελεί για εμάς το εφαλτήριο, για να φτάσει το μήνυμα ΖΩΗΣ που εκπέμπουμε, σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και την πολιτεία ακόμη περισσότερο απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (της τρίτης και τέταρτης).


Δεν υπάρχουν σχόλια: