Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Συγγραφέας πρόβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού

 


Συγγραφέας πρόβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον (Morgan Robertson) προέβλεψε σε βιβλίο που εξέδωσε, το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!

Το έργο του έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η νουβέλας “Ματαιότητα” (Futility) εκδόθηκε το 1898 και αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται “Τιτάν”.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο.

Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει.

Σίγουροι για την κατασκευή τους οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες!


 

Όπως περιγράφεται  στο βιβλίο, αργότερα, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Στα 1912 το νεοκαθελκυσμένο υπερωκεάνιο Τιτανικός θεωρείται επίσης ένα αβύθιστο θαύμα της ναυπηγικής καθώς είναι χτισμένο πάνω σε 19 στεγανά.

Ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν είναι αρκετά για να βυθιστεί.

Έτσι μόνο 20 σωστικές λέμβοι περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του.

Όμως άλλη η θέληση της κατασκευάστριας ναυπηγικής εταιρείας και άλλη η τύχη του. Ο Τιτανικός βυθίζεται τη νύχτα της 14ης Απριλίου, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο…

Οι συμπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!

Μετά το πραγματικό ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρόμπερτσον ξανατύπωσε το βιβλίο του με τις πολύ περίεργες αυτές ομοιότητες, με τον νέο τίτλο “Το ναυάγιο του Τιτάνα”.

http://dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: