Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Το διάβασα και έπαθα....

Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ένας φίλος στο e-mail μου με την προτροπή να το δημοσιεύσω στο blog μου γιατί τέτοια θέματα δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα.

Στα όσα μου έγραψε ο φίλος μου εγώ θα πρόσθετα και κάτι παραπάνω.

Η φιλία με την Τουρκία είναι κάτι που όλες οι κυβερνήσεις, σωστά , επιζητούν. Αλλά για να είναι οι δύο λαοί φίλοι θα πρέπει να βλέπουν την σχέση τους κάτω από το ίδιο πρίσμα και η εκπεφρασμένη θέληση τους να μην μένει στα χαρτιά και στα χαμόγελα αλλά να υλοποιείται. Και όταν λέμε να υλοποιείται, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. Γιατί μονομερείς υποχωρήσεις αφενός μεν αποτελούν συνδυασμό ανοησίας και εθελουσίας τύφλωσης και αφετέρου εκλαμβάνονται ως αδυναμία από το άλλο μέρος.

Τα λεγόμενά μου λοιπόν αυτά έρχονται όχι μόνο για να τονίσουν την σπουδαιότητα του περιεχόμενο του e-mail που έλαβα, αλλά για να κάνουν και μια εισαγωγή στην είδηση που το ακολουθεί. Μια είδηση που ενισχύει την αντίληψη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγή στην νοοτροπία του Τουρκικού Λαού όταν στα σχολεία τους καλλιεργούνται τέτοιες ιμπεριαλιστικές τάσεις.

Το e-mail που έλαβα έχει ως ακολούθως:

ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟI . . .

Αυτά είναι απο τα mail που πρέπει να προωθούμε..... !!!!


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:
Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονας διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:


-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».


-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)


-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».


-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».


Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας
ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.

Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του«μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος,
Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.

Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...


Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ
- Νίκος Χειλαδάκης



Καί τώρα η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος


Ρόλο “Hγεμόνα” διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο

19 Φεβρουαρίου 2009, 17:25

του Μάκη Πολλάτου

Τις επιδιώξεις της για διχοτόμηση του Αιγαίου με άξονα τον 25ο μεσημβρινό και αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου επαναφέρει δυναμικά η τουρκική κυβέρνηση. Η Άγκυρα έχει ενημερώσει ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σε ολόκληρο το Αιγαίο θα διεξαχθούν τα αεροναυτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Egemen 2009», δηλαδή «Ηγεμόνας 2009». Το όνομα της άσκησης συμβολίζει ακριβώς και τους αντικειμενικούς σκοπούς της Τουρκίας από μια μεγάλη άσκηση, στην οποία έχει προσκαλέσει να λάβουν μέρος ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Για να προωθήσει το σχεδιασμό της για ηγεμονία στο χώρο του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τα σενάρια της άσκησης «Egemen 2009». Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, η Άγκυρα προσπαθεί να δεσμεύσει περίπου 20 περιοχές σε ολόκληρο το Αιγαίο, αριθμός που θεωρείται υπερβολικά μεγάλος ακόμη και για άσκηση δεκαπενθήμερης χρονικής διάρκειας. Ορισμένες από τις περιοχές αυτές περιλαμβάνουν τμήματα τόσο του FIR Αθηνών όσο και του FIR Κωνσταντινούπολης, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα. Με την πρακτική τους θέτουν εκ των πραγμάτων ζήτημα ορίων FIR (περιοχή πληροφοριών πτήσεων), αφού απαιτούν να έχουν την επικυριαρχία τμημάτων του ελληνικού FIR. Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έχουν χωρίσει το Αιγαίο στα δύο με όριο τον 25ο μεσημβρινό και ισχυρίζονται ότι στο ανατολικό κομμάτι (το οποίο περιλαμβάνει τα νησιά του βορείου, του κεντρικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα) την ευθύνη για ενδεχόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχει η Άγκυρα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Τούρκοι φτάνουν στο εξωφρενικό σημείο να επαναφέρουν τον ισχυρισμό ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου –που βρίσκονται ανατολικά του 25ου μεσημβρινού- από τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο, είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Στο ερώτημα ποια μέτρα έχει λάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα σχεδιαζόμενα τουρκικά παίγνια, στρατιωτική πηγή επιβεβαιώνει ότι η Αθήνα ζητεί από τις χώρες που έχουν προσκληθεί από την Άγκυρα για να λάβουν μέρος στα στρατιωτικά γυμνάσια να μην συμμετάσχουν στην άσκηση Egemen. «Αφουγκραζόμαστε θετικό κλίμα από τους συμμάχους», ήταν η αόριστη απάντηση του ίδιου αξιωματούχου.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν το θέμα της προκλητικής τουρκικής άσκησης ετέθη από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτρη Γράψα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ και ποια ήταν η απάντηση της Ουάσιγκτον. Θεωρείται προφανές ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λάβουν μέρος στην τουρκική άσκηση, τότε οι λεονταρισμοί της Άγκυρας θα πέσουν στο κενό. Από το Πεντάγωνο εκτιμάται πάντως ότι μέσα από την προγραμματιζόμενη άσκηση η Τουρκία επιχειρεί με έμμεσο τρόπο να νομιμοποιήσει πάγιες διεκδικήσεις της εναντίον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, θέσεις που νομοτελειακά θα «επισημοποιηθούν» εάν στα παίγνια λάβουν μέρος συμμαχικές δυνάμεις αποδεχόμενες τις τουρκικές απόψεις.

Επισημαίνεται ότι ένα από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι και η αλληνοενημέρωση των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας για τον ετήσιο προγραμματισμό ασκήσεων, ώστε να αποφεύγονται επικαλύψεις στο χώρο και τον χρόνο πραγματοποίησής τους. Εάν το ελληνικό ΓΕΕΘΑ γνώριζε για την πρόθεση της Άγκυρας να πραγματοποιήσει την άσκηση Egemen, εγείρονται ερωτήματα για τον χρόνο και τον τρόπο αντίδρασης. Στην περίπτωση που το Πεντάγωνο δεν είχε ενημερωθεί από το τουρκικό γενικό επιτελείο, πρόκειται για ακόμη μια παραβίαση των ΜΟΕ από την Άγκυρα.

Και πάντως η ανακίνηση της τουρκικής άσκησης από το ΓΕΕΘΑ, αρχικώς μέσω διαρροών τις οποίες επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα και προβληματισμό για τον τρόπο χειρισμού των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

http://www.protothema.gr/content.php?id=24369

Δεν υπάρχουν σχόλια: