Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (28.02.2009)

Η Ακρόπολη με τον Ναο του Παρθενώνα
όπως φαίνεται από την πλατεία

Ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ των Αθηνών
Η βυζαντινή εκκλησία της Παντάνασσας
"Πηγαδάκι" στην πλατεία


ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Η πλατεία Μοναστηρακίου είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες της πόλης. Περιβάλλεται από τους πιο εμπορικούς δρόμους της λεγόμενης παλιάς Αθήνας και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εδώ χτυπά η καρδιά της πιο χαρακτηριστικής συνοικίας της πρωτεύουσας. Φυσικά μιλάμε για το Μοναστηράκι, που μοιάζει με μια πόλη μέσα στη πόλη. Ο χρόνος σταμάτησε στα στενά σοκάκια της όμορφης γειτονιάς και έμεινε εκεί να αναπολεί τα περασμένα. Έτσι, η ολόκληρη η περιοχή ζει το σήμερα, διατηρώντας τη μορφή του χθες και προσφέρει στους περιπατητές πληθώρα συγκινήσεων.
Στην ιστορική πλατεία Μοναστηρακίου, η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα και απέκτησε την παλιά της αίγλη, βρίσκεται και η είσοδος του σταθμού του μετρό. Γύρω της εκτείνονται οι γραφικότεροι και πιο εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας. Ανδριανού, Πανδρόσου, Ηφαίστου, Αγίου Φιλίππου, Ερμού και οι κάθετοι σ’ αυτούς δρόμοι, είναι οι δημοφιλέστεροι και πιο πολυσύχναστοι στους οποίους μπορεί κανείς να βρει και να αγοράσει τα πάντα.
Επίσης, στην πλατεία βρίσκεται το τζαμί Τζισταράκη το οποίο λειτουργεί ως μουσείο Παραδοσιακής Κεραμικής Τέχνης και η βυζαντινή εκκλησία της Παντάνασσας που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.

Πηγή του κειμένου: http://www.holiday.gr/gr/page.php?page_id=659

Δεν υπάρχουν σχόλια: