Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΝΤΑΙΗΒΙΝΤ ΜΠΑΛΦΟΥΡ, ο «Πάτερ Δημήτριος» 1

Όταν άνοιξαν οι μυστικοί φάκελοι του πολέμου
Ο ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Σε μια άγρια σκήτη στην απόκρημνη πλαγιά του ΑΘΩΝΟΣ, σκαρφάλωσε με ευκινησία αγριοκάτσικου ο Ορθόδοξος ασκητής ΝΤΑΙΗΒΙΝΤ ΜΠΑΛΦΟΥΡ, γιος του λόρδου ΜΠΑΛΦΟΥΡ, από τα μεγαλύτερα ονόματα του ΣΙΤΥ του Λονδίνου. 0 ασκητής αυτός έγινε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πασίγνωστος ως «Πάτερ Δημήτριος», συμπαθής για την ευγένεια και την πολυμάθεια του, και κανείς δε γνωρίζει την ένδοξη καταγωγή του. Σε λιγότερο από έξι μήνες επιτυγχάνει να τοποθετηθεί στο ναύδριο του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Συναναστρέφεται με τον καλύτερο κόσμο του Κολωνακίου και γίνεται εξομολογητής του. Κανείς δεν υποπτεύεται ότι ο άνθρωπος αυτός στη πραγματικότητα είναι ανώτερος υπάλληλος του Φόρεϊν Όφις και ο στόχος του είναι η φοβερή γερμανική κατασκοπεία που κατακλύζει τη χώρα.

Γίνεται ένας απίστευτος κρυφός πόλεμος εκείνη την εποχή μεταξύ της ΙΝΤΕΛΛΙΤΖΕΝΣ ΣΕΡΒΙΣ και της γερμανικής Αμπβερ. Ο «ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» έχει αντίπαλο τον ΦΟΝ ΚΛΕΜ-ΧΟΧΕΜΠΕΡΓΚ. Εδώ ο Πατήρ Δημήτριος κατορθώνει να εμπνεύσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του ΦΟΝ-ΚΛΕΜ και πληροφορείται από αυτόν ότι στην καρδιά της ΑΘΗΝΑΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ στη πλατεία Συντάγματος υπάρχει γερμανικό ιεροδιδασκαλείο που προσέρχονται ένθερμοι μαθητές, όχι βέβαια για να σπουδάσουν, αλλά για να μάθουν πώς θα ανατινάζουν τα ελληνικά τρένα, βαπόρια και μονάδες ηλεκτρισμού. 0 κρυφός και ανελέητος αυτός αγώνας συνεχίστηκε μέχρι που οι Γερμανοί επετέθησαν στη Ελλάδα. Στο μικρό διάστημα της γερμανικής εισβολής, η ελληνική αντικατασκοπεία κατόρθωσε να εξαρθρώσει σχεδόν όλα τα εχθρικά κατασκοπευτικά δίκτυα. Όταν όμως ήρθε η κατάρρευση, ο πατήρ Δημήτριος ξύρισε τα γένια του, πέταξε τα ράσα, φόρεσε σορτς και κάσκα και επιβιβάστηκε σ' ένα από τα εγγλέζικα καράβια της φυγής.

Ο πόλεμος στην Ελλάδα τελείωσε με την υποχώρηση των Γερμανών, η κατοχή παραχώρησε τη θέση της στην ελευθερία, μια ελευθερία όμως γεμάτη ταραχές και αγωνία. Μέσα στο χάος νάτος πάλι ο μυστικός πόλεμος. Με την άφιξη των πρώτων αγγλικών στρατευμάτων και ένας ευσταλής Άγγλος ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ, με άριστα ελληνικά μέχρι και ελληνική αργκό, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Νταίηβιντ Μπαλφούρ, το γνωστό μας πατέρα Δημήτριο.
Πέρασαν μέρες, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1944, τα Δεκεμβριανά έπαιρναν τέλος. Εκείνη την εποχή όλοι οι νικητές είχαν μαζευτεί στη μεγάλη μοιρασιά της νίκης «εμείς ήμασταν οι μεγάλοι απόντες».

Στην Αθήνα είχαν μαζευτεί όλοι οι μαγαλοσχήμονες άγγλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί με πρωταγωνιστή τον Νταίηβιντ Μπαλφούρ «ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟ» και συσκέπτονταν στο ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ». Εκείνη την ημέρα είχαν έρθει αεροπορικώς από την Αγγλία ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ο ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, ο ΗΝΤΕΝ και άλλοι. Τελικά μετά από μακρυά σύσκεψη, οι επιφανείς ξένοι βγήκαν σιωπηλοί. Τελευταίος εμφανίστηκε ο σερ Μπαλφούρ κάθιδρος παρά το κρύο, πλησίασε την ομάδα των δημοσιογράφων και τους είπε: Ο παπάς σε πέντε μέρες θα είναι αντιβασιλεύς!». Παπά εννοούσε τον ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ, όπερ και εγένετο. Παρέμεινε έως το έτος 1947. Τελικά ο ίδιος εκθρόνισε τον Δαμασκηνό στις 21 Νοεμβρίου του έτους εκείνου και μετά έφυγε και αυτός και έκτοτε δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

Μετατέθηκε κάπου στην Μέση Ανατολή για να συνεχίσει το έργο του σαν κορυφαίο στέλεχος της τρομερής Ιντέλλιτζενς Σέρβις, όμως έως τη στιγμή εκείνη, τυπικά εξακολουθούσε να είναι καλόγερος τοποθε¬τημένος στη μονή Πεντέλης. Τότε η Αρχιεπισκοπή τον απάλ¬λαξε με την εξής απόφαση της: «Έχοντες υπ'όψιν διαβιβασθείσα αίτησην του μοναχού πατρός Δημητρίου κλπ κλπ περί διαγραφής του εκ του Μονολογιου, εγκρίνομεν την αιτουμένην διαγραφήν ως εγγραφέντος αντικανονικός εις το Μονολόγιον».

0 πατήρ Δημήτριος έφυγε και δεν ξαναγύρισε. Μαζί του έκλεισε και μια συγκλονιστική πράξη της τραγωδίας «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του ΤΖΩΝ ΦΡΗΜΑΝ

Υ.Γ. Εδημοσιεύθη σε ιδιωτική εκτύπωση του 1975
Δια την μεταφορά Βέργος Δημήτριος
Από το περιοδικό του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Ε "Τα δικά μας φτερά σ. 27"
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: