Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ενημέρωση για κρούσματα εξαπάτησης κατόχων πιστωτικών καρτών (2)

Κυκλοφορεί με e-mail στο διαδίκτυο. Πιθανόν ο εκδότης της ανακοίνωσης να μην είναι αυτός που αναφέρεται σστο e-mail. ΟΜΩΣ επειδή ζούμε σε πονηρους καιρούς έχετέ την υπόψη σας γιατί ακόμα και αν δεν είναι μια επίσημη τραπεζική ενημέρωση μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Λέγεται λοιπόν ότι παρουσιάσθηκε ένα νέο και μάλλον συχνό «κρούσμα Εξωτερικής Απάτης κατόχων εξωτερικών καρτών», που λαμβάνει χώρα ευρέως σε όλη την Ευρώπη.

Πώς δουλεύει

Κάποιος σας τηλεφωνεί και ισχυρίζεται ότι εργάζεται στο τμήμα Ασφάλειας της Visa , την MasterCard κλπ.

Αυτό το άτομο έχει ήδη τα στοιχεία σας, όνομα, διεύθυνση, και ένα μέρος των αριθμών και πληροφοριών της πιστωτικής σας κάρτας.

Σας ενημερώνει ότι επισημάνθηκε μία αδικαιολόγητη αγορά με την κάρτα σας και σας τηλεφωνεί για να επιβεβαιώσει ότι η αγορά πραγματοποιήθηκε από εσάς. Σας ρωτάει λοιπόν αν πραγματοποιήσατε αγορά ύψους «χ» ποσού στο «ψ» κατάστημα <> με την κάρτα σας που έχει εκδοθεί από την τάδε τράπεζα.

Η απάντησή σας είναι βεβαίως αρνητική, οπότε σας ενημερώνει ότι για την ασφάλειά σας πρέπει να επαληθεύσει ότι είστε κάτοχος της κάρτας και γιαυτό χρειάζεται τα 3 νούμερα της κάρτας που χρησιμοποιείτε για αγορές μέσω διαδικτύου και που βρίσκονται στο πίσω μέρος της.

Κατόπιν, σας επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία που δώσατε είναι σωστά και ισχυρίζεται ότι ήθελε να βεβαιώσει ότι η κάρτα δεν έχει κλαπεί ή χαθεί.

Ο στόχος αυτής της απάτης είναι η λήψη των 3 ψηφίων που βρίσκονται στο πίσω μέρος της κάρτας σας (cryptogram).

Εφιστάται λοιπόν η προσοχή των κατόχων πιστωτικών καρτών για να μην παραπλανηθούν σε μια τέτοια περίπτωση.


Ευχαριστώ Αιμιλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: