Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Διεκδικήστε ξέγνοιαστο ταξίδι...



Το πλοίο είναι αναμφι­σβήτητα το πιο δημοφιλές μέσον μεταφοράς για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά. Και τι γίνεται αν μια βαλίτσα χαθεί ή μια θέση δεν κρατηθεί ή το πλοίο μας δεν φτάσει εγκαίρως;


Tip :

Καθυστέρηση αναχώρησης; Δικαίωμα για την πλήρη κάλυψη εξόδων διατροφής / διαμονής


Η συχνότητα των... κρου­σμάτων "ταξιδιωτικών ατυχιών" είναι αντι­στρόφως ανάλογη με τον αριθμό των ταξιδιωτών που γνωρίζουν τι μπορούν να διεκδικήσουν ως αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις.


• Εάν ο επιβάτης δεν ταξιδέψει τε­λικά με δική του υπαιτιότητα και εφόσον ειδοποιήσει έγκαιρα την εταιρία, δικαιούται το 50% της αξίας του εισιτηρίου.


Αν το αυτοκίνητο του επιβάτη υποστεί ζημιά στο γκαράζ από κακό χειρισμό του πλοιάρχου, δι­καιούται αποζη­μίωση από την πλοι­οκτήτρια εταιρία.


Αν ο ταξιδιώτης έχει τιμαλφή, μεγάλα χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας, μπο­ρεί να τα παραδώσει στο λογιστήριο του πλοί­ου για φύλαξη. Αν χαθούν ή κλα­πούν, μπορεί να ζητήσει αποζη­μίωση ίση με την αξία των αντικειμένων που έδωσε.

Εάν ο ταξιδιώτης έχει κλείσει ει­σιτήριο με καμπίνα αλλά βρει τη θέση του κατειλημμένη, δι­καιούται να υποβάλει μήνυση στην πλησιέ­στερη Λιμενική Αρχή. Η διπλοκράτηση θε­ωρείται υπεράριθ­μο εισιτήριο κατά θέση και επιβάλ­λονται χρηματι­κές ποινές.

Η έκδοση εισιτηρίων εντός των επιβατηγών πλοίων απαγορεύεται. Επιτρέπε­ται η έκδοση συμπληρωματικού εισιτηρίου.


Χρήσιμοι σύνδεσμοι στο Διαδίκτυο για τους ταξιδιώτες:


Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: http://www.yen.gr


Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών :http://kepka.org


Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: http://www.efpolis.gr



Τα τετράποδα ταξι­δεύουν μαζί μας;



Υπάρχουν κανόνες, που θα πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων.


Με τρένο: Μόνο μέσα στο ειδικό κλουβί. Το προβλε­πόμενο είναι να ταξιδέ­ψουν με τις αποσκευές των ταξιδιωτών.


ΜΕ ΙΧ. Απαραιτήτως με ανοιχτά παράθυρα ή κλι­ματισμό εν λειτουργία.


ΜΕ ΠΛΟΙΟ: Διαμονή μόνο στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν σταθερά κλουβιά. Σε ορισμένες πε­ριπτώσεις ταξιδεύουν στο σαλόνι εφόσον φορούν φίμωτρα και είναι δεμένα.


ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ: Ταξιδεύουν στην καμπίνα εφό­σον ζυγίζουν έως 5 κιλά. Αλλιώς, ταξιδεύουν με τις αποσκευές, στο κλουβί τους. Τα τετράποδα κό­βουν εισιτήριο.

ΜΕ ΚΤΕΛ: Ενημερωνό­μαστε εγκαίρως για το τι ισχύει, καθώς τα δεδομένα διαφέρουν ανάλογα με τον οδηγό.


Από την «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: