Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Safe mobile για τα παιδιά..

ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ

e-mails, sms & mms

ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ


Τα κινητά τηλέφωνα της νέας γενιάς είναι κάτι παραπάνω από τηλέφωνα: δια­θέτουν σύνδεση στο ίντερνετ, φωτογραφικές μηχανές, δυνατότητα αποστολής sms/mms κ.λπ. Καθώς λοιπόν το κινητό τηλέφωνο είναι ένα προσωπικό πολυεργαλείο, ο γονικός έλεγχος του παιδιού σε σχέση με τη χρήση του κινη­τού του δεν είναι τόσο απλός.

Σύμφωνα με πρόσφατες στα­τιστικές:

Ο Το 25% των παιδιών ηλικίας 8-9 ετών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι και στο 75% για τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Ο Οκτώ στα 10 παιδιά του Γυ­μνασίου έχουν κινητό.

Ο Το 54% των μαθητών έχει το κι­νητό μαζί του στο σχολείο και το χρησιμοποιούν κυρίως για να ανταλλάσσουν μηνύματα αλλά και να κατεβάζουν ring-tones και άλλο υλικό.

Ο Ποσοστό 51% των παιδιών μιλά 5-10 λεπτά την ημέρα, ενώ το 10% μιλά 20-30 λεπτά την ημέρα.

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει κοινωνικό status για πολλά παιδιά, μέχρι που να μην μπορούν χωρίς αυτό ούτε στιγμή. Κατά συνέ­πεια, οι γονείς χρειάζεται να κα­θοδηγήσουν τα παιδιά τους με σκοπό την ασφαλή χρήση των mobile υπηρεσιών.

Συμβουλές προς τα παιδιά:


Ο Να μη δίνουν προσωπικά στοι­χεία, δικά τους ή της οικογέ­νειας.


Ο Να μη συναντήσουν από κοντά κά­ποιον διαδι-κτυακό "φίλο" από chatro-oms ή e-mails, αν πρώτα δεν ενημερωθούν οι γονείς.


Ο Να μη συμπληρώνουν ηλεκτρονικές φόρμες χωρίς να συμβουλευτούν γονείς, δα­σκάλους ή άλλον ενήλικα εμ­πιστοσύνης.


Ο Να μην ανοίγουν e-mails από άγνωστους αποστολείς.



Συμβουλές προς τους γονείς:



Ο Μπορούν να ελέγχουν τις κλή­σεις των παιδιών τους προς τη­λεφωνικούς αριθμούς προ­στιθέμενης αξίας. Απλώς, με το να ζητήσουν από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η οποία υποστηρίζει το κινητό του παιδιού τους, φραγή εξερ­χόμενων κλήσεων για όλα τα 901... και 909.... 50φείλουν να ελέγχουν τους λο­γαριασμούς των παιδιών τους εάν είναι συνδρομη­τές συμβολαίου και το χαρτζιλίκι που δαπανούν τα παιδιά τους σε χρόνο ομιλίας εάν είναι χρήστες καρτοκινητού.

Ο Μπορούν να ενεργοποιήσουν φραγή πρόσβασης σε chatrooms.

Ο 'Εχουντη δυνατότητα να εφαρ­μόσουν σύστημα φιλτραρί­σματος ανάρμοστων λέξεων στα chatrooms, κάνοντας μια απλή αίτηση στο τμήμα εξυ­πηρέτησης πελατών της εται­ρείας κινητής τηλεφωνίας.

Ο Μπορούν να ενεργοποιήσουν φραγή πρόσβασης σε erotic zone.



Από την «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: