Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Εθνική συμμαχία κατά του καπνίσματος


Εθνική συμμαχία κατά του καπνίσματος


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Στο όνομα των 20,000 συνανθρώπων μας που χάνονται κάθε χρόνο στον τόπο μας από το κάπνισμα...


ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΝΑ ΖΩΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙ.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ:

1. Πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, γιατί η εξάρτηση από τον καπνό απειλεί τη δημόσια υγεία και διακυβεύει το μέλλον του τόπου μας.

2. Αφήσουμε πίσω μας μία εποχή που δεν τιμά την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

3. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μεγαλύτερη επιδημία που έπληξε ποτέ την χώρα μας.

4. Αναδείξουμε την αλήθεια. Το κάπνισμα σκοτώνει και καταστρέφει την ποιότητα της ζωής μας καθημερινά.

5. Προστατέψουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας που δεν καπνίζουν να ζήσουν, να εργαστούν και να διασκεδάσουν σε ένα περιβάλλον ελεύθερο από καπνό.

6. Παλέψουμε για ένα βασικό εργασιακό δικαίωμα: Eργασιακό περιβάλλον ελεύθερο από καπνό σε όλους τους κλειστούς χώρους.

7. Σεβαστούμε την επιλογή των συνανθρώπων μας που καπνίζουν και να σταθούμε δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν για την απεξάρτησή τους.

8. Συμβάλλουμε στην ανάδειξη της πραγματικής οικονομίας του καπνού. Στο κάπνισμα οφείλουμε 700,000 μέρες νοσηλείας κάθε χρόνο. Το κάπνισμα κοστίζει 2 δις ευρώ ετησίως στο κοινωνικό μας κράτος.

9. Αποτινάξουμε την εικόνα ότι ως Έλληνες αδιαφορούμε για την υγεία των συμπολιτών μας, των παιδιών μας και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

10. Εγγυηθούμε ότι ως γονείς και ως υπεύθυνοι πολίτες, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μία πατρίδα ελεύθερη από τον καπνό.

http://www.smokestop.gov.gr/index.php?m1=home&m2=smk

1 σχόλιο:

sugarray είπε...

Θα ήθελα να δω όλους αυτούς τους λόγους και ακόμα πιο πολλούς σε ενημερωτικά φυλλάδια, σε σχολεία, σε μπαρ, παντού. Η σωστή ενημέρωση και γνώση μπορεί να βοηθήσει το έργο της καμπάνιας.