Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Γάλλος καθηγητής στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών από το Λονδίνο και όχι μόνο...


Το «δίκαιο αίτημα» της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υπερασπίζεται με άρθρο του στη Le Monde ο Γάλλος συγγραφέας και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ανρί Γκοντάρ, καλώντας μάλιστα το Λούβρο να δώσει το «καλό παράδειγμα», επιστρέφοντας πρώτο στη χώρα μας κομμάτια από τον Ιερό Βράχο.

Στο άρθρο του, ο Ανρί Γκοντάρ υποστηρίζει πως η ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης αναιρεί κάθε προηγούμενο επιχείρημα από όσους αρνούνται να επιστρέψουν κομμάτια που έχουν αφαιρεθεί από τον Παρθενώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, όσα Γλυπτά έχουν αφαιρεθεί κατά το παρελθόν πρέπει να επιστραφούν για να αποτελέσουν κομμάτια του ενιαίου συνόλου.

Όπως τονίζει, πως το «καλό παράδειγμα» θα πρέπει να δώσει το Μουσείο του Λούβρου, επιστρέφοντας μία μετόπη, ένα κομμάτι ζωφόρου και το κεφάλι ενός αγάλματος.

Θέλοντας, μάλιστα, να «προλάβει» την απάντηση του γαλλικού μουσείου, υπογραμμίζει πως το Λούβρο «διαθέτει πλήθος έργα τέχνης της κλασικής εποχής για να παρουσιάσει στους επισκέπτες του».

Αρθρο στη Le Monde

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: