Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Η Τηλεόραση του Ευρωκοινοβουλίου



Δική του τηλεόραση μέσω του Διαδικτύου λειτουργεί από το περασμένο φθινόπωρο το Ευρω­παϊκό Κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα γενικά στα θέματα της Ευρώπης και ειδικά στις δικές του λειτουργίες, αλλά και να δημιουργήσει μια αναδραστική επι­κοινωνία με τους πολίτες. Το όνομα της τηλεόραση είναι EuroparlTV και μπορεί να την λαμ­βάνει οποιοσδήποτε στην Ευρώπη -αλλά και διεθνώς- ο οποίος διαθέτει μια κάπως γρήγορη σύνδεση στο Ιντερνέτ, πληκτρολογώντας τη δι­εύθυνση. www.europarltv.europa.eu.

Η EuroparlTV περιέχει όχι ένα αλλά τέσσερα κα­νάλια, το καθένα από τα οποία αποτελεί μια ξε­χωριστή ενότητα και απευθύνεται σ' ένα διαφο­ροποιημένο κοινό. Έτσι, αυτά που μπορούμε να παρακολουθήσουμε είναι:

Το κανάλι "Το Κοινοβούλιο σας", που απευθύ­νεται σε όποιους έχουν ειδικό ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή πολιτική. Κι αυτοί μπορεί να είναι από απλώς ενημερωμένους πολίτες έως μέλη οικο­νομικών ομάδων, εκπρόσωποι κοινωνικών εταί­ρων και επαγγελματικών ενώσεων, στελέχη δια­φόρων λόμπι, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, δημοσιο­γράφοι ή και εργαζόμενοι στα ίδια τα ευρωπαϊκά όργανα.

Το κανάλι Ή Φωνή σας", που είναι ένα κανάλι/ιστοχώρος ειδικά σχεδιασμένο για να δί­νει στον χρήστη τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε διάλογο και να "ανεβάζει" θέματα, ερωτήματα, απόψεις που τον ενδιαφέρουν.

Το κανάλι "Η Νεαρή Ευρώπη", που απευθύνεται ειδικά σε παιδιά νεαρής ηλικίας, που είναι έν­θερμοι χρήστες του Ιντερνέτ.

Το κανάλι "Το Κοινοβούλιο ζωντανά", που εί­ναι το κανάλι του EuroparlTV που προσφέρει συ­νεχή και απευθείας κάλυψη των δραστηριοτή­των στο Κοινοβούλιο, όπως των συζητήσεων στην ολομέλεια και στις επιτροπές. Στο ίδιο κανάλι/ιστοχώρο υπάρχει και οπτικοακουστικό αρ­χείο προηγούμενων συνόδων.

Σε ότι αφο­ρά τα τεχνικά που αφορούν τον ηλεκτρονικό υπο­λογιστή, οι χρήστες προκειμένου να συνδεθούν, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ Windows Media και Flash 9.Όλα τα προγράμματα μεταφράζονται ή υποτιτλίζονται σε 22 γλώσσες (δηλαδή όλες τις επίσημες της E.E.), καθιστώντας το κανάλι αυτό μοναδικό στον κόσμο. Κι όλα αυτά γίνονται εφικτά με τη βοήθεια των προηγ­μένων τεχνολογιών και των Νέων Μέσων, που με την κατάλληλη χρήση μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ενημέρωση των πο­λιτών αλλά και στη συμμετοχή τους στα κοινά. Για το λόγο αυτόν, το Ευρωκοινοβούλιο προτί­μησε τη μορφή της διαδικτυακής τηλεόρασης από ένα παραδοσιακό κανάλι, μια και η πρώτη είναι πιο προσανατολισμένη στις απαιτήσεις του χρήστη παρά του αναμεταδότη, προσφέροντας στον θεατή τη δυνατότητα να επιλέξει από μια ποικιλία θεμάτων. Και βέβαια, η επιλογή αυτή είναι και πολύ πιο οικονομική.

Πηγή: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: