Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

H άποψη ενός μη ειδικού




Από ότι άκουσα χθες στις ειδήσεις η γρίπη Η1Ν1 βρίσκεται αυτό το διάστημα σε ύφεση στην Ελλάδα λόγω του καλού καιρού. Όμως αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την παρακάτω ανάρτηση ενός μη ειδικού από την ιστοσελίδα http://science4allfree.blogspot.com/2009/12/h.html.



H άποψη ενός μη ειδικού


Γράφει ο m@stermind

Δεν είμαι ειδικός σε θέματα που άπτονται της υγιεινής και εν γένη της Ιατρικής επιστήμης . Σε αυτό το blog έχουμε πάντως τον ειδικό μας . (να ευλογάμε και τα γένια μας) .Οπότε εγώ δεν πρόκειται να προσθέσω τίποτε το καινούργιο σε όλο αυτό το θρίλερ του Η1Ν1 ,. Από την άλλη αν τυχόν δώ κάτι σε κάποιο άρθρο απ' όπου και αν προέρχεται αυτό δεν πρόκειται κάν να το μεταφέρω αφού σαν μη ειδικός θα το μεταφρασω στην λογική μου κατα το βούλεσθαι και εντελώς υποκειμενικά.

Όμως συζητώντας και γώ όπως νομίζω όλοι σας με κάποιον γιατρό , παιδίατρο, παθολόγο, πνευμονολόγο κλπ μου γενιώνται κάποια ερωτήματα στα οποία φυσικά ουδεμία απάντηση βρίσκω σε κάποιο μέσο είτε ηλεκτρονικό είτε γραπτό.

Γνώμη μου είναι πως τα πάντα έχουν μιά αρχή , μιά εξέλιξη και μιά λήξη. Είναι η φυσική ροή των ΄πάντων και ειδικά των ζωντανών οργανισμών όπως είναι και ο κάθε ιός . Ας πάμε λοιπόν στην αρχή αυτής της ιστορίας (και μη νομίζετε οτι θα βγεί αποτέλεσμα , απλά ας το προσπαθήσουμε ).

Έχουμε λοιπόν Μεξικό κοντά στα Βορειοδυτικά σύνορα με τις ΗΠΑ . Μάρτιος 2009 και τα πρώτα κρούσματα μιάς επικίνδυνης ένωσης στελεχών γρίππης των πτηνών , των χοίρων και του ανθρώπινου γονότυπου της γρίππης κάνουν την εμφάνισή τους σε ανθρώπους της περιοχής .



ΔΕΔΟΜΕΝΑ 1. Η γρίππη των χοίρων δεν είναι κάτι καινούργιο . Εμφανίσθηκε επιθετικά το 1959 και σε πιό εξασθενημένη μορφή το 1976 σε στρατόπεδα πεζοναυτών των ΗΠΑ. Η φαεινή ιδέα χορήγησης κάποιας μορφής εμβολίου για την καταπολέμησή της είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση τοξικών παρενεργειών σε πεζοναύτες και τον θάνατο τουλάχιστον 14 απο αυτούς εξ αιτίας καθαρά του εμβολίου. Με επείγουσα νομοθετική της ρύθμιση η επιτροπή εμβολιασμού και υγείας απαγόρευσε ρητά την συνέχιση των εμβολιασμών , χωρίς περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και επίρριψης ευθυνών.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ 2. Η γρίππη που πρσβάλλει τα συμπαθή αυτά ζώα ΔΕΝ είναι μεταδοτική στον άνθρωπο εννοώντας οτι κανείς σόφρων δεν φιλιέται στο στόμα με κάποιο γουρουνάκι και δεν ανταλάσσει στοματικά υγρά μαζί του. Η ίδια η κατανάλωση χοιρινού κρέατος που αποδεδειγμένα είχε προσβληθεί απο τον ιό δεν μεταφέρει αυτόν στον άνθρωπο , εκτός αν το καταναλώσει ωμό !!!!!

Πίσω τώρα στην ιστοριούλα μας , κάποιος δυστυχής Μεξικανός έχει τον κοινό ιό της γρίππης δηλαδή νοσεί από αυτήν έρχεται σε επαφή με το γουρουνάκι που ομοίως νοσεί από την δική του γονιδιακή γρίππη με ένα όμως αλλά ....ένα απόλυτο κλου της υπόθεσης . Το γουρουνάκι που τυχαίνει να είναι γριππωμένο από τον δικό του ιό με κάποιο τρόπο έχει μολυνθεί και από τον ιό της γρίππης των πτηνών , είτε γιατί έφαγε περιτώματα κάποιου περαστικού μολυσμένου πτηνού , είτε γιατί έφαγε το ίδιο το πτηνό έχει αναπτύξει ένα βαρύ κοκταίηλ γρίππης . Και κατα διαολεμένη σύμπτωση ο ιός του ανθρώπου με αυτόν που δημιουργήθηκε στο γουρουνάκι ενώνονται και μας δίνουν τον Η1Ν1.

Πως μπορεί ένας άνθρωπος να μεταμορφώσει το γονιδιακό τύπο της γρίππης του σε τριμερή γονότυπο ? Ελα ντε !!!! Αρκετοί ιολόγοι λοιμωξιολόγοι σκέφθηκαν ακόμη και την περίπτωση κτηνοβασίας (ναι μη γελάτε) . Άλλοι σκέφθηκαν πως ο άνθρωπος κολλησε γρίππη των πτηνών πρώτα (όντως πολύ ευκολότερη η μεταφορά του ιού στον ανθρωπο) και μετά με κάποιον τρόπο κόλλησε και από το γουρουνάκι . Με ποιόν όμως τρόπο? Έλα ντε ? πάλι από την αρχή.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ 3. H πολύ γνωστή εταιρεία BAXTER που στην ουσία είναι φαρμακοτεχνική εταιρεία και όχι απλά φαρμακευτική , δλδ παρασκευάζει και χημικές ουσίες και άλλα σκευάσματα που χορηγούνται και σε ζώα είναι συμμέτοχος σε εταιρεία παραγωγής χοιρινού κρέατος στον τομέα της φαρμακοτεχνικής υποστήριξης της μονάδας για την αποφυγή ιών και άλλων ασθενειών που μπορεί να αναπτύξει ένας χοίρος. Από τις αρχές του 2007 η εταιρεία προχώρησε στον εμβολιασμό εκατοντάδων εργατών της μονάδας ως μέτρο πρόληψης επιζωοτών ασθενειών με κυριότερη αυτήν της γρίππης Η1Ν1 !!!!!!!!!!!. Καλά που ήξεραν από τότε για τον συνδυασμό που έκανε την εμφάνισή του δύο χρόνια μετά?

ΔΕΔΟΜΕΝΑ 4. Η εταιρεία αυτή όντως έχει πατεντάρει από το 2007 ένα εμβόλιο κατα του Η1Ν1 αλλά όχι του σημερινού αλλά μιάς μορφής που περιλαμβάνει και τον ιό του SARS και όχι του χοίρου. Αν μιά τέτοια μορφή ιού έφευγε από το εργαστήριο ( εφόσον υπάρχει πατενταρισμένο εμβόλιο , προυποθέτει και την ύπαρξη του ιού για την αντιμετώπισή του- και εφόσον στην ιστορία των λοιμώξεων και των ιών δεν υπάρχει τέτοιος συνδυασμός σημαίνει οτι παρήχθει τεχνητά για τον φόβο μιάς επερχόμενης πανδημίας).

Επιστροφή στο Μεξικό. Ποιός ή ποιά ήταν ο/η πρώτος/η νοσήσας? Άγνωστο.

Στην ιστορία των μεγάλων ιών που εμφανίσθηκαν στον πλανήτη άπάντες οι ειδικοί αναζητούν τον ΕΝΑΝ φορέα , την μονάδα της έκρηξης όπως συνηθίζουν να λένε . Αυτό είναι και το ρητό των ειδικών του περιβόητου κέντρου ελέγχου λοιμώξεων και ασθενειών της Ατλάντα . Η αναζήτηση του νούμερο ένα . Πότε έγινε κάτι τέτοιο? Ποτέ είναι η απάντηση.



Οι Μεξικανικές αρχές έδωσαν τον Αύγουστο στην δημοσιότητα τα στοιχεία κάποιου αγοριού που φέρεται να είναι ο τρίτος ή τέταρτος ασθενής της ιστορίας

Η αιτιολογία είναι πως η οικογένεια του αγοριού ( από την οποία έχασε τη ζωή του ο πατέρας - Νο 1 ή 2?) είχε μιά μικρή μονάδα από χοίρους και βρισκόταν κοντά στην κατάλληλη τοποθεσία την κατάλληλη εποχή .

ΔΕΔΟΜΕΝΑ 5. Ο μικρός αποδείχθηκε οτι δεν είχε καμμια σχέση με το ξέσπασμα της επιδημίας και ήταν ένας απλός ασθενής στους εκατοντάδες εκέινη την εποχή την οποία μάλιστα πέρασε σχεδόν παίζοντας στους χωματόδρομους του χωριού του.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ 6. Η Μεξικανική κυβέρνηση ενώ αρχικά έδειξε οτι στρέφεται κατα της εταιρείας BAXTER καθώς βγήκε στον αέρα η υπόθεση εμβολιασμών το 2007 , στην ΄πορεία προχώρησε σε εμβολιασμούς του υγιούς πληθυσμού με τα εμβόλιά της !!!!!

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλά ερωτήματα και πολλά δεδομένα λίγα εκ των οποίων παρέθεσα παραπάνω . Επαναλαμβάνω δεν είμαι ειδικός και δεν έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω λοιπόν αν ο ιός ξέφυγε από λάθος ή σπό σχέδιο. Δεν γνωρίζω τι μέλλει γενέσθαι με αυτόν και που θα καταλήξει ( αν και πιστεύω οτι σε μερικές εβδομάδες θα φανεί το αληθινό μέγεθος της ιστορίας ) .

Οι ειδικοί όμως ωφείλουν να ενημερώνουν τον κόσμο επάνω σε πραγματικά γεγονότα και όχι να τον τρομοκρατούν με προεξάρχοντα τα ΜΜΕ που έχουν βαλθεί να μας πείσουν οτι έφθασε η ώρα του αφανισμού. Εξ άλλου τι θα μείνει για το 2012 ? Έτσι 'ενα απλό πυροτέχνημα θα μείνει .

Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα με την παρακάτω διεύθυνση http://pumaeyes.wordpress.com/2009/04/30/swine-flubird-flu-conspiracy-theory/ , όπου θα βρείτε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για το τι έκαμε η BAXTER πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση της γρίπης (στα Αγγλικά ) , και θα διαπιστώσετε γιατί ο συγκεκριμένος αρθρογράφος ή ιδιοκτήτης της σελίδας αποτελεί τον πιό επικίνδυνο άνθρωπο για τα συμφέροντά της σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας .

Εν τέλει μου φαίνεται οτι μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα , ...πολύ νωρίτερα να ετοιμάζουμε την ανθρωπότητα για το ταξίδι στα αστέρια .Ο πλανήτης μας δεν θα ανεχθεί για πολύ ακόμη τσαρλατάνους και τυχοδιώκτες .

Πηγή:
http://science4allfree.blogspot.com/2009/12/h.html.


Δεν υπάρχουν σχόλια: