Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (MOUNT ATHOS)












ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


Το Άγιο Όρος, φάρος της Ορθοδοξίας περισ­σότερο από χίλια χρόνια, βρίσκεται στην ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής και αποτελεί κοιτίδα των εθνικών και θρησκευτι­κών μας παραδόσεων. 

Μέσα στο μαγευτικό του περιβάλλον, που κάνει ακόμα πιο έντονη τη θεία παρουσία, διασώθηκε η ιστορία και η ταυ­τότητα του ελληνισμού μετά τον 9ο αιώνα, όταν η Βυζαντινή αυτοκρατορία άρχισε να δέχεται ισχυρά πλήγματα από βαρβάρους και αλλό­θρησκους επιδρομείς, κυρίως μουσουλμάνους. 

Ο Άθως, εξαιρετική τοποθεσία για ασκητικούς αγώνες συγκέντρωσε από νωρίς πολυάριθμους μονάχους από όλες τις γωνιές του Βυζαντίου, με αποτέλεσμα να δοθεί σε ολόκληρη τη χερ­σόνησο το όνομα Άγιο Όρος κάτι που επιση­μοποιήθηκε τον 11ο αιώνα με Χρυσόβουλο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Θ' του Μονομάχου. Ειδικότερα το 17ο και 18ο αιώνα έγινε πνευ­ματικό κέντρο του ελληνισμού προσφέροντας στο Έθνος πολλούς σημαντικούς ιεράρχες και διδασκάλους, οι οποίοι ενίσχυσαν την πίστη του λαού στα δύσκολα χρόνια της Τουρκο­κρατίας και προετοίμασαν την αναγέννηση της Ελλάδας. 

Φίλη της ιστοσελίδας μας μου έστειλε μια παρουσίαση σε powerpoint (pps) φωτογραφιών από το Άγιο Όρος που μπορείτε να τις κατεβάσετε από την παρακάτω διεύθυνση με ένα κλικ πάνω σε αυτή.



(Οδηγίες για το κατέβασμα (download) του αρχείου. 1. Κάνετε κλικ πάνω στην διεύθυνση που σας οδηγεί στην ιστοσελίδα ου Rapidshare. 2. Εκεί επιλέγετε slow download, και περιμένετε για λίγο οπότε εμφανίζεται το DOWNLOAD NOW. Κάνοντας κλικ μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να ανοίξετε το αρχείο. Υπόψιν σας ότι με το πρώτο κλικ θα αποσυνδεθείτε από την σελίδα μου).





Ευχαριστώ Σούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: