Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι θυσίες του λαού δεν έπιασαν τόπο!..




Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Ο Πρωθυπουργός μας, αφού κέρδισε τις εκλογές με ψευδείς υποσχέσεις προς το λαό, ότι θα διατηρήσει τα επίπεδα μισθών και συντάξεων, χορηγών αυξήσεις ίσες προς το ποσοστό του πληθωρισμού, στη συνέχεια εδήλωσε στο εξωτερικό - και σε διάφορα φόρα - πως κυβερνά έναν λαό απατεώνων και κλεπτών! Παρόμοιο φαινόμενο δεν υπήρξε στην ιστορία της Ελλάδος και είναι απίθανο να υπάρχει στην ιστορία οιουδήποτε άλλου λαού.

Ακολούθως, αφού περιέκοψε μισθούς και συντάξεις, επέβαλε δε βαρύτατες φορολογίες και έκτακτες εισφορές στους ήδη δεινοπαθούντες μισθωτούς και συνταξιούχους, δήλωσε, μετά τις θαλάσσιες επιδόσεις του με κανό, πως οι θυσίες του λαού δεν πήγαν χαμένες! Αν και γνωρίζει ότι οι θυσίες των Ελλήνων χαραμίσθηκαν στον καιάδα της σπατάλης και των υπερβολικών δημοσίων εξόδων.

Εκτός και αν εννοεί πως οι θυσίες αυτές έπιασαν τόπο, με το να παραμείνει στην εξουσία δια της βοηθείας του κ. Βενιζέλου. Διότι ενώ είχε αποφασίσει να αποχωρήσει - και η απόφασή του αυτή έφερε ελπίδες στο λαό - αιφνιδίως μετέβαλε γνώμη, υπείκων στις παροτρύνσεις του στενού περιβάλλοντος του. Έτσι επανήλθε δριμύτερος.

Συνεχίζει τις περικοπές μισθών και συντάξεων και με διάταγμα υπήγαγε σε Γενική Γραμματεία, υπό τον ίδιο, όλα τα ΜΜΕ, ώστε να διασφαλισθεί ο έλεγχος των μέσων επικοινωνίας και να ωραιοποιείται το πενιχρότατο και αντιλαϊκότατο κυβερνητικό έργο. Μετά τις αυστηρές ποινές κατά οφειλετών φόρων, ακολούθησε και η προσπάθεια αλώσεως των ΜΜΕ. Κύριος οίδε τί άλλο θα εμπνευσθεί η περιβάλλουσα τον Πρωθυπουργό νομενκλατούρα, για να ολοκληρώσει τις επιδιώξεις της.

Ο Πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικώς «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»! Αλλά μετά τις εκλογές και αλλάξαμε και βουλιάξαμε. Η Κυβέρνηση ανίκανη να εισπράξει τις οφειλές των πλουσίων, επετέθη αμειλίκτως κατά των αδυνάτων, ήτοι των μισθωτών και συνταξιούχων, των οποίων απομυζά και την τελευταία σταγόνα αίματος.

«Τα περήφανα γηρατειά» που είχε προβάλλει η προπαγάνδα του πατρός του, έγιναν σήμερα το μαύρο πρόβατο του υιού. Διότι μειώνει τις συντάξεις τους και αυξάνει την φορολογία τους και την συμμετοχή τους στα φάρμακα. Παραλλήλως αύξησε τα τιμολόγια ρεύματος, ύδατος και τηλεφώνου. Με άλλα λόγια τους εξοντώνει βαθμιαίως.

Η Κυβέρνηση είναι κακός διαχειριστής της οικονομίας της χώρας. Το δημόσιο χρέος έφθασε τα 360 δις ευρώ. Μέσα σε ένα χρόνο επιβαρύνθηκε από τους κυβερνώντες κατά 42 δις ευρώ. Τα συνολικά δημόσια έσοδα του λήξαντος εξαμήνου, κατά τον Στέφανο Μάνο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12 Αυγούστου), ανήλθαν σε 22.539 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ τα συνολικά έξοδα έφθασαν τα 38.983 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κυβερνώντες, όχι μόνον δεν περιορίζουν τις σπατάλες του δημοσίου, αλλά αντιθέτως τις αυξάνουν. Όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. προσέθεσαν 70 περίπου νέους Οργανισμούς και 19 νέες Επιτροπές, αν και διακήρυτταν προεκλογικά ότι θα τις καταργήσουν όλες, ως περιττές.

Πολλοί Υπουργοί ενεργούν κατά το δοκούν. Για να αποφύγουν το δημόσιο διαγωνισμό και τις διατυπώσεις του, συμβάλλονται τμηματικώς δι’ απ'ευθείας αναθέσεως. Κατά δημοσίευμα του Τύπου το Υπουργείο Παιδείας επλήρωσε δια προμήθεια χάρτου, προς έκδοση σχολικών βιβλίων, τίμημα κατά 38% περίπου ανώτερο του αγοραίου.

Το κυβερνών κόμμα, δεν αύξησε μόνο το δημόσιο χρέος από την εποχή της διακυβερνήσεως της Χώρας υπό του ιδρυτού του, αλλά και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένως οι τελευταίοι από 320 χιλιάδες που ήσαν το 1981, αυξήθηκαν σε 576 χιλιάδες με μέσες αμοιβές, υπερτριπλάσιες του ιδιωτικού τομέα και με μηδενική παραγωγικότητα.

Για τη μισθοδοσία των επί πλέον υπαλλήλων το Κράτος αναγκάσθηκε να συνάπτει κατ’ έτος δάνεια. 

Τα παιδιά των ψηφοφόρων του Κινήματος διορίσθηκαν για να εξασφαλισθεί η επανεκλογή του, χωρίς να ενδιαφέρεται ουδείς για το που θα φθάσει ο τελικός λογαριασμός.

Η ελληνική οικονομία είναι αδύνατον να διασωθεί σήμερα, εάν δεν ολοκληρωθεί η πολιτική ένωση των Χωρών της Ευρωζώνης, ώστε οι οφειλές των επί μέρους μελών να γίνουν οφειλές της Ομοσπονδίας τούτων. Τέτοια προοπτική όμως δεν διαφαίνεται. Αντιθέτως η τελευταία συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί, κατέδειξε ότι ενεργούν μόνον προς το συμφέρον των χωρών τους, υπό στενή έννοια.

Εξάλλου η τελευταία αξίωση της Φιλανδίας, να καταβάλλει η Ελλάδα προς αυτήν εγγύηση ίση προς το ποσό που θα μας δανείσει, βάσει της περιβοήτου συμφωνίας των Βρυξελλών, την οποία τόσο επήνεσε η Κυβέρνηση, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και πνεύματος αλληλοβοήθειας μεταξύ των Χωρών της Ευρωζώνης. Συγχρόνως αποτελεί κακό προηγούμενο και για τις άλλες χώρες αυτής.

Τελικώς απετέλεσε σφάλμα της Κυβερνήσεως Σημίτη η πρόωρη είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Διότι ούτε η σύγκληση της οικονομίας μας προς αυτές των άλλων χωρών-μελών επετεύχθη, ούτε τα σύνορα της Χώρας μας διασφαλίσθηκαν. Αντιθέτως η Ελλάδα κατέστη …ΧΥΤΑ των λαθρομεταναστών της Ευρώπης. Διότι τα μέλη της Ευρωζώνης την υποχρέωσαν, αντί ελαχίστης οικονομικής βοηθείας, να κρατήσει αυτούς, αν και είχαν προορισμό τις χώρες αυτής.

Περαιτέρω παραδοσιακές καλλιέργειες εγκαταλείφθηκαν αντί κάποιων επιδοτήσεων, οι οποίες όμως δεν διατέθηκαν για την ανάπτυξη άλλων καλλιεργειών, αλλά για την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, τα οποία κατακλύζουν πολλές επαρχιακές πόλεις.

Εξάλλου οι επιδοτήσεις αυτές δεν χορηγήθηκαν με βάση τον αληθή αριθμό στρεμμάτων που καλλιεργούσε κάθε αγρότης, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βάσει ψευδών πιστοποιήσεων περί καλλιεργείας πολύ μεγαλυτέρου αριθμού στρεμμάτων. Δεν έλειψαν και περιπτώσεις επιδοτηθέντων προσώπων που ουδέποτε καλλιέργησαν προϊόντα για τα οποία επιδοτήθηκαν.

Μεταξύ των επιδοτηθέντων ήσαν και πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία, ως υποτιθέμενοι αγρότες δεν φορολογούνται καν. Ίσως για όλα αυτά δεν πήγαν χαμένες οι θυσίες των ήδη πενομένων μισθωτών και συνταξιούχων, κατά την πρωθυπουργική διαπίστωση.

Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 2 παρ. 1) ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Τόσος είναι ο σεβασμός προς τους Έλληνες του κυβερνώντος κόμματος, ώστε δια νόμου κατέστησε πάντες υποχρεωτικώς δότες ανθρωπίνων οργάνων, αν δεν έχουν δηλώσει ρητώς το αντίθετο. Ενώ δι’ άλλου νόμου εξίσου αντικοινωνικού, νομιμοποιεί σχεδόν την καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση της ινδικής καννάβεως προς ιδίαν χρήση, που αποτελεί τον βέβαιο προθάλαμο των σκληρών ναρκωτικών, δια των οποίων εκμηδενίζεται η προσωπικότητα του ανθρώπου!

Οι Έλληνες, όσοι δεν είναι μεταξύ εκείνων που ωφελούνται εκ της παραμονής της ανικάνου Κυβερνήσεως, αναμένουν από τον Θεό, που ουδέποτε εγκατέλειψε την Ελλάδα να την βοηθήσει για να εξέλθει από την σημερινή καταδυνάστευσή της, στην οποία την ενέπλεξε ο Πρωθυπουργός δια της υπαγωγής της στην τρόικα και το ΔΝΤ, χωρίς ελπίδα ανακάμψεως για πολλές δεκαετίες.

Πηγή:
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/35/6845

Δεν υπάρχουν σχόλια: