Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ : "Ήθελαν την ΕΡΤ εκτός παιχνιδιού ψηφιακής"





ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
 
"Ήθελαν την ΕΡΤ εκτός παιχνιδιού ψηφιακής"
 
Βαριές καταγγελίες για τους πραγματικούς σκοπούς του κλεισίματος της ΕΡΤ, ακούστηκαν κατά της κυβέρνησης και του Α.Σαμαράς προσωπικά από το στόμα του πρώην προέδρου της Βουλή Απόστολου Κακλαμάνη.

Πιος συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατήγγγειλε ότι "Έκλεισαν την ΕΡΤ για να την βγάλουν εκτός διαδικασίας για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου"!
 
«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη ''διαφθορά', για το ''πολύ προσωπικό''. Δεν έκλεισε γιατί ''ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια''. Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε ''κομμένα τόσα κεφάλια''. Αυτά είναι εξοργιστικά. Η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου. Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Για την ΕΡΤ ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο,τι έγινε το '89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα με την ψηφιακή τηλεόραση» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε:

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε πως "κανένας διαγωνισμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν δεν ανοίξει πρώτα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να συμμετάσχει κι εκείνη στη διαδικασία".

Με την μόνη διαφορά ότι τώρα της ΕΡΤ προΐσταται εντελώς τυχαία ένας πολιτικός-δημοσιογράφος μέχρι χθες υπάλληλος επί δεκαετίες των ιδιοκτητών του MEGA...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: