Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣτΕ : ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ




Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι κακώς έκλεισε η ΕΡΤ και πρέπει να λειτουργεί μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας. Αναστέλλει, δηλαδή την υπουργική απόφαση. 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ (που διατάζει επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί Σίμος Κεδίκογλου και Ιωάννης Στρουρνάρας θα πρέπει να προχωρήσουν σε υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέχρις ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι εξέλιξη που στριμώχνει τον Α.Σαμαρά, αλλά του δίνει και πολιτική διέξοδο για να αποφύγει τις εκλογές: Αφού το αποφάσισε το ΣτΕ μπορεί να κάνει πίσω...

Ποιο συγκεκριμένα το ΣτΕ με προσωρινή διαταγή διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ ως προς το σκέλος της διακοπής μετάδοσης προγράμματος και της αναστολής λειτουργίας των συχνοντήτων που έχει η κρατική τηλεόραση.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας εξέδωσαν την προσωρινή διαταγή για την κοινή υπουργική απόφαση υπέρ των εργαζομένων που προσέφυγαν σε αυτό, επικαλούμενοι το άρθρο 15 του Συντάγματος που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην απόφαση υποστηρίζεται ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν συμβάσεις εργαζομένων και να αποζημιωθούν πριν εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: