Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΥ

Σόιμπλε: «Στην Αθήνα διαδήλωσαν μόνο 3 χιλιάδες για τις απολύσεις στο δημόσιο.Γιατί δεν γράφετε αυτό;»

 
Για τις αντιδράσεις κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε
συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική εφημερίδα Schweiz Am Sonntag.

Όταν ρωτήθηκε για το πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας που τον υποδέχτηκε με τον τίτλο «Ave
Caesar, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν", ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν τον απασχολούν τέτοια πρωτοσέλιδα, γιατί δεν ξέρει ελληνικά και γιατί «σε πολλές εφημερίδες σε άλλες χώρες μπορείς να διαβάσεις ανοησίες». «Αν ασχολιόμουν με τα πρωτοσέλιδα δεν θα μου έμενε χρόνος για δουλειά», λέει ο Σόιμπλε, που όταν του τονίζουν οι δημοσιογράφοι ότι αυτός ο τίτλος αποτελεί μια έκφραση θυμού για τη γερμανική λιτότητα, απαντά ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε μεμονωμένες ιστορίες.

«Την περασμένη εβδομάδα, όταν το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μόνο 3 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν. Θα μπορούσατε επίσης να γράψετε ότι υπήρχαν μόνο 3 χιλιάδες διαδηλωτές», σχολιάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Όταν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας του μεταφέρουν τις απόψεις οικονομολόγων ότι η Γερμανία επιβάλει λιτότητα στις χώρες του νότου για να κερδίσει χρήματα, ο Σόιμπλε λέει ότι καμία χώρα στην Ευρώπη, δεν αναγκάζει κάποια άλλη να κάνει κάτι.

«Η Ευρώπη λειτουργεί μόνο μέσα από ομοφωνία», υποστηρίζει. Και όταν του μεταφέρονται οι επιφυλάξεις πολλών και η υποψία ότι το Βερολίνο θέλει να δημιουργήσει μια γερμανική Ευρώπη, ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει αυτές τις απόψεις «καθαρές ανοησίες».

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: